”I only like the part when we’re engaged in intercourse”

Buss 1, Jönköping

En tjej ~25 har satt sig bredvid en kille ~15, som hon känner, men de verkar inte träffats på ett tag.
Killen: Jag har ju skaffat mig en flickvän.
Tjejen: Men gud va gulligt. Är det seriöst då?
Killen: Ja vi ska förlova oss snart.
Tjejen: Men oj! Är inte det ett lite stort steg?
Killen (allvarligt): Nja, det är ju inte precis så man behöver gifta sig eller nåt.
Tystnad.

Cred: Veronica

38 thoughts on “”I only like the part when we’re engaged in intercourse”

 1. Chewie says:

  Ha, lustigt.. idag i skolan fick vi svara på frågan varför vi tror att mer än hälften av de svenska giftermålen slutar i skilsmässa.

 2. Lodis says:

  Hehe roligt

 3. Andreas 2 says:

  Killen har rätt. Förlovning innebär ju att man lovar att på allvar fundera på ifall man möjligtvis skulle ha intresse av att kanske kunna gifta sig med en person, helt hypotetiskt sätt alltså.

 4. Långärmad pyjamas says:

  Neeej.. inte en till, var det inte för något år sedan som det gick något program på TV, där deltagarna ställde frågan: ”Vill du förlova dig med mig?” … eeeh okej… Ansiktshandflata på det.

 5. Horse says:

  På Lunarstorm hade de en kolumn som hette ”100 ord”, där de hade krönikor som skulle vara exakt 100 ord långa. Kolumnen var kopplad till en diskus, där man fick diskutera krönikan. En krönika handlade om alla dessa 15-åringar som förlovar sig. Krönikören frågade om de inte visste att det betyder att man ska gifta sig inom 1 år. I diskusen var det folk som skrev saker som ”Måste man följa alla traditioner? Det kan lika gärna bara vara ett uttryck för att man älskar varandra.” så ”förlova sig” betyder tydligen något annat för vissa fjortisar.

 6. Nina says:

  Förlovning var förr lagligt bindande. Idag verkar det finnas en hel industri för det. Tycker jag ser Rea-skyltar på varenda guldsmedsbutik ”Köp 2 förlovningsringar, få den mindre förlovningsringen gratis”. Att förlova sig är en seriös handling som enligt mig lovar att man en dag ska säga ja till varandra. Tycker dagens ungdomar tar det alldeles för oseriöst.

  Men en rolig tjuvlyssning var det.

 7. Anahita says:

  En del förlovar sig för att kunna gå ihop på balen. :)

 8. looney says:

  @Nina – OM man förlovar sig som seriös handling har man redan sagt ja till varandra. Att först förlova sig och sen fria – hej där bakfoten :-)

 9. Klara says:

  What’s tha motherfucking deal? Såna människor finns ju i alla åldrar, det där förlovningsfenomenet är ju inte undantaget fjortisar, en massa jag känner förlovar sig på ”oseriösa” grunder. Även om jag tycker det är töntigt får väl de göra traditionen till sin egen.

 10. Bussola says:

  Förlovning innebär också att man byter status från pojkvän/flickvän till fästman/fästmö. Om en 15åring talar om sin fästman så känns det lite som barnbortgifte.

 11. Lilleskutt says:

  Tyvärr är det så där folk och fä tänker idag…

 12. Lille P says:

  I min (och säkert många andras) värld är förlovning ungefär samma sak som att vara sambo fast med ring. Vet folk som varit förlovade i över tre decennier utan att gifta sig.
  Förlovning har ju heller aldrig varit bindande rent lagmässigt.

 13. Amanda says:

  Tycker att en förlovning ska tas på allvar. Dock tycker jag inte att förlovning=giftermål inom ett år. Mina föräldrar var förlovade i över 20 år innan de gifte sig (för ca 2 år sedan). Ser förlovning som någonting fint mellan två VUXNA människor, inte två hormonstinna 15-åringar.

 14. LoL says:

  Amanda: Så man kan bara känna äkta kärlek om man är vuxen? menar du 18 då? Det finns ingen åldergräns på kärlek. Vet folk som varit tillsammans sedan 14 år och fortfarande håller ihop! Visserligen håller jag med om att det oftast är oseriöst, men man behöver inte dra alla över en kam! Definitivt inte säga att kärlek endast är för vuxna :)

 15. Sara says:

  Traditionellt sett ser jag en förlovning som just vad det låter som, att man i förväg lovar att gifta sig med någon. Hur bindande det en gång var kan diskuteras, men att det iaf var en signal till andra potentiella friare att även om man ännu inte var gift, så hade man gjort sitt val av blivande maka/make.

  Jag ser den moderna betydelsen av fenomenet som att det är att det är en form av äktenskap-light, som bör leda till bröllop, även om förlovningstiden kan vara lång. Om man inte känner att man vill gifta sig med människan ifråga, finns det inte heller någon anledning att förlova sig med den.

  Men jag vet också att många (framförallt fjortisar) ser det som ett sätt att uttrycka sina översvallande känslor genom att visa att de är villiga att slösa en massa pengar på en guldring.

 16. Danne says:

  Lite stenålders att förlovning = giftermål inom 1 år om du frågar mig.
  Litegrann som att man är troende om man gifter sig i en kyrka..

 17. nanna says:

  Gammaldags trams att man ”måste” gifta sig efter man förlovat sig. Också sjukt att vissa tror att gifta par älskar varandra mer än dem 2bara” är tillsammans.

 18. Mikey says:

  rubriken? Någon lite smartare än jag som vill översätta? :)

 19. majs says:

  #16: ”engaged in intercourse” betyder direktöversatt ”sysselsatt med samlag” men syftar då bara på att ”ha sex” :)

 20. LeejustLee says:

  #16 Mikey: sure! med intercourse menas sex, så engage in intercourse är väl ungefär, engagera sig i sex direktöversatt, ligga mer exakt ;)
  #12 Lille P, jo det har det varit.

  bra lyssning!!

 21. Micaela says:

  #18. Bra att du förklarade för #12 hur det faktiskt ligger till. Lite fakta o inte bara tro sig kunna. :)
  #9. Göra traditionen till sin egen grej? Detta är ju inte precis som julafton eller namnsdagsfirande. Att förlova sig betyder att man lovar att gifta sig. (Ifs behöver det inte enligt mig betyda att så sker inom ett år som tidigare varit bruk, men giftermål i framtiden är liksom hela grejen!)

 22. YaRi-Oh says:

  Försova sig = sova för länge
  Föräta sig = äta för mycket
  Försäga sig = prata för mycket
  Förlova sig = …

 23. Floatpooper says:

  Förlovade ägg.

 24. Onii says:

  @8. Anahita:

  Ah fattar inte varför gymnasiena ska vara så gnälliga för sådant, min tjej ska själv ha bal nu i vår, och jag får inte gå med henne för jag gär inte på skolan och vi är inte förlovade -.-’ så korkat.. och så är de ju halvt krav på att de ska ha en kill partner

 25. Emma Hå says:

  I min värld frågar man INTE ”vill du förlova dig med mig?” utan ”vill du gifta dig med mig?” Tiden från det att frågan ställs till att man vandrar ner för altargången kallas förlovning, oavsett hur lång den är. Jag tycker inte att man skall förlova sig utan att redan ha bestämt sig för att gifta sig, så snart man får pengar/tid/etc. Tror fjortisarna att förlovning är något man gör lättvindigt, som man gör innan man ens bor ihop eller har pratat igenom sina långsiktiga drömmar och värderingar? Den här tjuvlyssningen var knappt rolig, mest tragisk.

  //Emma Hå

 26. Jessica says:

  Det är även åldersgräns på förlovning.. 17 nånting..

 27. LeejustLee says:

  #25 Onii jäklar! det är hårda tider om man måste ha en Kill Partner till balen! Ligger skolan i ett dåligt område eller så?

 28. Wildheart says:

  Man förlovar sig bara för att tjejerna skall få ha två ringar när dom gift sig, annars syns det ju inte att dom är gifta, liksom.
  Killar behöver inte två ringar.

 29. Annelie says:

  Tänker bara på That 70’s show där Eric och Donna ”förförlovade” sig..

 30. Inakatt says:

  Måste erkänna att jag inte har mycket mer koll på förlovningar än killen i tjuvlyssningen. Är inne på Lille P:s linje.

 31. Leffe says:

  @ nanna. Man ”måste” inte gifta sig efter att man förlovat sig men det är vad det betyder. Om man inte har för avsikt att gifta sig är man inte egentligen inte förlovad. Visst kan man ge varandra ringar och lova trohet etc, utan att ha för avsikt att gifta sig men att kalla det för förlovning är fel eftersom förlovning är ett löfte om äktenskap.
  Det är inte gammaldags trams, utan helt enkelt vad det betyder att vara förlovad.

 32. Amanda says:

  #32 LYSANDE SKRIVET! Alla ni som inte fattar vad som menas med förlovning, läs vad Leffe skrivit!

  Jag borde väl inte bry mig för det rör ju inte mig egentligen vad andra har för sig men HERREGUD vad det stör mig att folk förlovar sig hit och dit utan minsta tanke på giftermål, hur killar friar till tjejer de redan är förlovade med osv. Lär dig vad det betyder och innebär om du nu ska förlova dig!

 33. Jonas says:

  Tycker att det är tråkigt att ungdomar är dåligt utbildade. Själv hade jag vid 13 års ålder skrivit 3 doktorsavhandlingar, drivit igenom 5 nya grundlagar och rättat och skrivit klart SAOL.

  Det är väl ganska klart att ungdomar inte alltid kan och förstår allt. Men det kan leda till roliga tjuvlyssningar. :)

  Och har du problem med att barn och ungdomar inte förstår en sak så res då runt i landets högstadier och föreläs.

  Sen så kan det ju också sägas att en tradition kan man inte ändra på så lätt. Men man kan ha egna tradition.

 34. Lovisa says:

  Han gick ner på knä, såg henne djupt i ögonen och sa: Vill du låta bli att gifta dig med mig?

 35. Natta Jones - Ett sliddjurs bekännelser! says:

  Nja, sådär är det ju med ”oss ungdomar” personligen så tycker jag det är störande att folk tänker så! Förlovning = Framtida giftemål!!!

 36. Emman says:

  De kan ju vara förlovade hur länge som helst i pricip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *