I spy with my little eye, something beginning with ”fail…”

LM Engströms gymnasium, Göteborg

Två killar ~17 sitter och pratar i uppehållsrummet.
Kille 1: JAA, nu vet jag hur jag ska få Nobelpriset!
Kille 2: Eh, som om du skulle få Nobelpris?
Kille 1: Ja, vadådå?
Kille 2: Vad ska du göra då?
Kille 1: Uppfinna färger i blindskrift!!!

70 thoughts on “I spy with my little eye, something beginning with ”fail…”

 1. Mel says:

  Oh! Rimm i rubriken! :D Jag gillar rimm!

 2. Ella says:

  Ett såkallat epic fail…

 3. Eve says:

  nejnejNEJ!

  INTE rim! Jag håller i skrivandets stund på att plugga tenta om English Oral Proficiency och läser en massa om intonation, stress och phonetics. Och det skar i hela mig att höra att eyes och fail rimmar, så låt oss hoppas att du skojar. :)

  Himla smart idé btw. Om man skulle ta och sno den…

  Påminner mig förresten om en diskussion jag brukade ha med tre vänner. Tänk om ingen uppfattar färgerna på samma sätt? Den färg jag ser och kallar röd, kanske är samma färg som nån annan kallar blå? T.ex. bakgrunden här är röd, det är alla med på.. men den kanske ändå inte ser likadan ut för alla? Bara det att vi är uppväxta med att kalla just den färgen för röd… Och himlen är blå, men ser den verkligen ut på samma sätt genom allas ögon? Den är ’blå’ för alla, men det är för att vi är uppväxta med den namnet för den synen vi då ser… Ingen kan nånsin bevisa det, just eftersom att det inte går att beskriva hur en färg ser ut… Lustigt va? :)

  Fast som naturvetare vet jag ju att allt får sin färg av att det återreflekterar det ljus på den våglängd som det inte kan ta upp (t.ex. våglängden för rött ljus, då blir objektet rött). Så då borde alla se samma färg eftersom alla möts av ljus av samma våglängd… fast… kanske bearbetar ögonen våglängden olika, så det ändå blir olika resultat…? Hmm… Nä.. nu får jag nog återgå till engelskatentan i stället… :) ;)

 4. Eve says:

  Okej, och i samma stund inser jag att rimmet syftade på ’spy’ och ’eye’… :)

 5. Bitten says:

  Jag tycker att ni alla svamlar och famlar i blindo.

 6. IQ136 says:

  53 eve. hehehe, exakt det där brukade jag och några vänner också prata om =) föresten tror jag mel menar att spy och eye rimmar, men jag vet inte…

 7. IQ136 says:

  opps, det hade du visst redan insett, sorry

 8. Tove says:

  HAHA! Men vadå ”fail”?? Om han lyckas är han ju skitsmart. Nobelpriset – minst.

 9. Tompa says:

  #34 jurg_: ”har du missat hypen?” ??!!?? Det är ingen jurg-diss! Dessutom finns jurg med länk och utan ”_” på tjuvtittat. Du är inte den riktiga jurg! You can’t be

 10. Ronnie says:

  @student. Du har pecis krossat mina drömmar….

 11. Johan says:

  Jamen de va faktist ganska intressant..

  men de ä inte många procent av alla synskadade som ä o alltid har varit totalt blinda, så de flesta har ändå nån slags färguppfattning, men för de som aldrig har sätt.. de finns ju taktila färger, men frågan kvarstår ändå, man måste ju på nåt sätt få fram själva färgen så att man vet hur den ser ut o inte bara kopplar t.ex. blått me ett tunnt vågit mönster..

 12. Boström says:

  Skrattar när jag läser om hur folk skriver att LM skulle vara indoktrinerande (mostv.) När jag gick där blev det ramaskri bland de ”icke-kristna” när vi ville debattera evolutionsteorin på biologin. Den går ju inte att ifrågasätta! Ibland är nog båda sidorna av en diskussion lika vilsna…

  … för övrigt har jag aldrig hört en föreläsare på LM hävda att denne haft patent på sanningen, dock verkar många på Tjuvlyssnat tro sig ha det.

  Var glad över att det finns valfrihet i samhället, hade (V) fått bestämma hade alla tvingat lära sig Maos lilla röda och kunna Internationalen utantill. Gymnasiet är valfritt, vill ni inte ha morgonböner går det bra att byta skola.

 13. Dr Alban says:

  Håller fullständigt med #62 Boström. Varför väljer man en kristen friskola om man inte har en någorlunda lik livsuppfattning som de kristna har?

  Jag går själv på skolan och trivs bra, och tror att skolan har förändrats rejält senaste årtiondena, jag känner iaf inte igen mig i 47# Alexis Meades beskrivning.

  Men detta kanske är lite fel forum att diskutera kristna friskolor i…

 14. Klara says:

  ronnie: men snälla, tror du ens blinda vet vad ”kalla” och varma” färger är, de har ju ffs aldrig ens sett färger!

 15. Raketforskare says:

  #64, Så om man sticker ut ögonen och gör sig själv blind så kommer man inte komma ihåg färger??
  That makes sense…

 16. student says:

  #60 Ronnie: Ber om ursäkt för det, var inte min mening ;)

  #64 Klara: Det jag tror Ronnie ville beskriva var inte hur färger ser ut, utan känslan de ger. Så att symbolisera en kall färg med en isbit är ingen dum idé! :)

 17. deathcab says:

  hahahha, aw söt kille.

 18. Antonia says:

  Detta citat kommer ursprungligen från mig.. jag hade skrivit det och lagt upp på en annan sida. Men någon verkar ha snott det. Kan ju också säga att det inte riktigt var såhär det gick till…. Det var i cafét inte uppehållsrummet och killarna var tre stycken som går ekonomi. Det var så jag hade skrivit annars är det helt korrekt med replikerna..
  Blev lite suprised när jag hittade detta… ;) haha

 19. Emma says:

  Antonia – Ekonomi? Kan vara några killar i min klass om de går i trean, haha.

 20. GAIS says:

  haha, där går ju jag :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *