I valet och kvalet

McDonalds, Hedemora

Ett medelålderspar står vid kassan och ska beställa.
Mannen ~45: Vi vill ha två 90 grams hamburgare.
Kassörskan ~25 (vänligt): Vi har hamburgare från menyerna (pekar på de olika menyerna som finns)
Mannen: Jaha… Man då tar vi väl två 120 grammare då.
Kasörskan: Öhm men… ni kan välja något från menyerna.
Kvinnan ~45 (bekymrat till mannen): Det är aldrig någon som förstår oss när vi är på McDonalds.

0 thoughts on “I valet och kvalet

 1. Martin says:

  Maria: ja, det var just det jag menade, för jag antar att det var på gatukök de var vana att handla sina hamburgare och då är det lite konstigt att uppge att man vill ha en 120g

  Precis som Oxido senare också påpekade…

 2. Lily, Rosemary & the Jack of Hearts says:

  Mary: Jäjä jag fattade nog det innerst inne, jag ville bara inte acceptera att det var så du menade ;P min hjärna tyckte det var roligare att feltolka och skriva en spydig kommentar. Ursäkta honom, han är ännu ung och oförståndig :)

 3. Julia says:

  Gillar att nästan alla kommentarer handlar om hur mycket McDonaldshamburgarna faktiskt väger. :’)

  Jag håller med Yars. (Y)

 4. Julia says:

  Tack Besserwisser, började bli lite sur på att folk tror att QP-köttet väger 120g, herre Gud! Kan ni inte eran donken? (Hej, arbetsskadad…)

 5. Lidodido says:

  #50: Stress, köer, hunger plus kanske dålig syn, så ska man stå där och försöka tolka en hel hop hamburgare med konstiga namn, försöka hitta en som stämmer med vikt och innehåll enligt vad man vill ha. Tycker minsann dom i kassan kan hjälpa till och kanske säga ”90 gram, ja då är det en Big Mac som är 2×45 gram ni vill ha”. Det är ju inte bara deras uppgift att ta betalt utan att även hjälpa kunderna, kanske inte enligt avtal men det är vad de bör göra.

 6. Leffe says:

  @lidodido, ja visst kan de kanske ge sådan information, men det är väl inte så jävla svårt att läsa en meny heller?
  Det är väl faktiskt så att man får anpassa sig till platsen man är på och inte förutsätta att alla ställen kör med det systemet du är van vid.

 7. Julia says:

  #54, Julia, för att undvika förvirring trodde man ju att du kunde ha valt att göra något annorlunda med det inskrivna namnet…

 8. ankakanka says:

  Leffe
  Står det på menyn hur stora hamburgarna är?

 9. Oxido says:

  #42 json: Ahaaa, ok jag hade också för mig att ett kvarts pund inte passade in i metriska tiotal, men såg så många som var inne på 120-spåret att jag inte kollade upp det.
  Men då är deras kommentar ännu konstigare.
  Har NÅGON av er någonsin beställt en 120-grammare?

 10. Nikky says:

  Burger king!!!!!!!

 11. Andi says:

  *errm* QP köttet består av 113g enligt donkens näringslära.

 12. Jan J says:

  Håller med #55 ska det vara så jä..a svårt att få lite service, de kanske såg dåligt osv.

 13. Mary says:

  #52Lily, Rosemary & the Jack of Hearts
  OK, haha. Feltolkningar är rätt kul. Fast många härinne verkar verkligen ha järnkoll på vikter – hur mkt ett kvarts pund är o dyl.

 14. ida says:

  9. Oxido
  Big Mac var den största hamburgaren på Donken när den kom för 40 år sen, innan det fanns bara dom små hamburgarna, Cheeseburgare och Hamburgare. Efter att Big Mac lanserades har det dykt upp större hamburgare, så som QP, McFeast och Big Tasty. Man har dock inte brytt sig om att ändra namn på Big Mac eftersom det skulle te sig förvirrande för kunderna.

 15. Putte says:

  Egentligen så har de båda jobbat på Douglas och kan EXAKT vikten på samtliga burgare och andra varor, och de ville testa kassörskan, det var därför de sa 90- respektive 120-grammare, tur de inte hann så långt att de beställde en 73-grams strips.

 16. Anki says:

  #5 vaddå din brors DJUR som jobbade på mc donalds? läskigt

 17. jakob says:

  utan linser (vilket jag oftast inte har) så kan jag inte läsa menyerna. går på mcdonalds kanske.. 2 ggr per år, lägger inte direkt deras menyer på minnet.

  tycker alls inte det är så konstigt att ett medelålders par har problem med mcdonalds lustiga namn.. ni som klagar på folk som inte hänger med får betänka att en del lägger tid och pengar på ordentlig mat. :)

 18. Oxido says:

  #64 ida: Där satt den, tackar för ett perfekt klargörande!
  .
  #67 Jakob: ordentlig? anfäkta och anamma, mcd är ju allt man behöver, kör mcfeast och få grönsaker tillochmed :-)

 19. Dyllan says:

  #4 Det är väl för fan ingen särskrivning.

 20. Ewa says:

  fantastiskt samtalsämne, nästan lika kul som det som det kommenterar! eftersom jag inte äter kött besöker jag bara McDonalds om ngn tvingar mig in som sällskap.Om jag nu skulle vilja ha en hamburgare men utan vare sig läsk eller ngt annat går inte det? Man måste beställa en ”meny” eller? Det är väldigt dålig serviceanda om personalen inte kan ta sig tid att ge lite information även till de som inte känner till McDonaldsvärlden. Uselt!

 21. Sofie says:

  Det finns ju faktiskt 90 grams burgare på mcdonalds. Big mac har 2st 45 grams kött så det är väl inga problem??

 22. dj says:

  haha, roligare än själva tjuvlyssningen är faktiskt kommentarerna som kommer efter…

 23. Jinzo says:

  Aldrig någon som förstår dem när de går in på banken för att hämta lite pengar. Där jiddras det bara om konton och lån och sånt.

 24. Linn says:

  Jag beställde ”en vanlig hamburgare”, så fick jag en dubbelburgare med ost på. Det är ju inte vanligt. Dessutom undrar jag varför de måste envisas med den äckliga gurkan. Typ ingen jag känner vill ha den.

 25. Emily says:

  #70 Ewa: Klart du kan få bara en hamburgare, inget tvång på att köpa meny alls!

  Sen måste jag ju bara få klargöra att många, många som står i kassan är nya eller inte kan ”köket” som vi säger (d.v.s. ingen lär dem hur hamburgarna ser ut eller är uppbyggda). De kan helt enkelt inte mer än vad ni ”som inte känner till McDonaldsvärlden” kan. Uselt av er att klaga på dem.

 26. Radar says:

  #74 Linn: Helt sant! Jag hatar gurkjäveln, visst finns det folk man känner som äter skiten, men de är knappast så förtjusta i den att de skulle börja gnälla om den fattades. Har funderat ibland på hur många gurkor som går åt varje dag genom att de läggs på burgare, plockas bort och slängs? Måste vara miljontals. Tänk på barnen i Afrika och allt det där… Död åt gurkan!

 27. Snurre says:

  Det låter som mina föräldrar! Men de har inte varit i Hedemora.

 28. Annna says:

  är det bara jag som undrar varför alla sitter och diskuterar storleken på hamburgare ? xD finns det verkligen inget viktigare att diskutera:P

 29. Stefan says:

  Den verkligt brännande frågan borde ju vara varför någon över huvud taget går på McDonalds i Hedemora. 50 meter längre upp från stora vägen ligger Lappens, en Sibyllagrill som är legendarisk i hela Mellansverige för sina gigantiska portioner. Beställ en helportion räksallad där och jag lovar att du får erkänna dig besegrad :-)

 30. Ahmeq says:

  Ni som beskyddar idioterna genom att säga att ”det är så svårt att lära sig alla konstiga namn”, kan det vara så jävla svårt att titta på bilderna och sedan uttala namnet för motsvarande bild på den burgare man önskar immundiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *