Ibland går det bara inte att vinna

Buss 58, Valand

Två tjejer ~18 sitter på bussen och diskuterar.
Tjej 1: Asså, jag blir så trött, min mamma är så himla jobbig liksom, hon bara tjatar och kräver en massa saker hela tiden. Hon är en sån himla bitch ibland.
Tjej 2: Ja, din mamma är faktiskt rätt bitchig.
Tjej 1: Vafan, sitter du och snackar skit om min mamma? Jag trodde vi var kompisar.

Cred: chibb

50 thoughts on “Ibland går det bara inte att vinna

 1. micaela says:

  Klart man själv får säga sånt om ens egen mamma men det är ju då kompisen ska säga något ont om sin egen mamma :P

 2. micaela says:

  sin egen sin egen sin egen.. blö

 3. Daniel Giertz says:

  Det är så det är. Andra får inte snacka skit om ens morsa, men man själv får det. Särskilt om man är tonåring. Ungefär som dataanvändare (man får skriva ”dataanvändare” enligt SAOL, så bespara mig kommentarer om att man ska skriva ”datoranvändare.”) som svär ve och förbannelse över PC om de har det, och Mac om de har det, samtidigt som man i ”religionskriget” om Mac kontra PC säger att den egna plattformen är felfri, och att den andra sorten suger.

 4. Pwnd! says:

  Borde inte den här ligga under ”fjortisar”?

  När blir det någon ny rubriktävling?

  Borde ni inte ändra namnen under ”Välkommen till tjuvlyssnat” nu när redaktionen har fått två nya tillskott på relativt kort tid?

  Lite småkul tjyvlyssning btw. :)

 5. dumpad says:

  Sådär är det ju med småbarn också. På dagis idag var det en kille som kallade en tjejs lillebror för ”tönt”. Tjejen blev skitsur, men när lillebrorsan började skrika sa hon ”tyst din tönt!” =)

 6. Annie. says:

  men om jag säger något dumt om min mamma vill jag att någon ska säga; nej! men din mamma är ju hur snäll som helst.. xD

 7. oompa says:

  Det finns säkert dataanvändare också, men det är inte samma sak som en datoranvändare, eftersom data och dator är två skilda saker. Båda går dock att använda..

 8. Anna says:

  Låter lite som den där med grabbarna; ”alla tjejer är hora utan din syster och din mamma!!” ”aha, så din mamma är en hora för mig då?!” Fniss..

 9. Jonas (någon av dem i alla fall) says:

  Oompa: Du missade Daniel Giertz’s poäng totalt.

 10. Pucko says:

  Daniel Giertz: Hade det inte varit lättare att skriva ”datoranvändare” direkt, istället för att lägga till en lång parentes? ;)

  /Pucko, smart som fan!

 11. Mammann says:

  Men det gäller inte bara morsor, det är alla närstående, bror, syster, morfar, och egna barn. Man får snacka hur mycket skit om dem man vill, själv, men ingen får hålla med. Absolut ingen.

 12. tonårstjej says:

  *ler* Samam sak finns nog inom alla världar. I häst värdlen kan man tycka att ens häst är skit för stunden. Men att kritisera någon annans häst är värre än om man kritiserar någons barn.

 13. Michaela says:

  När jag snackar skit om min morsa till mina kompisar och de säger nåt om henne med, så brukar jag hålla med. Hon är ganska konstig och har ett häftigt humör.

 14. Armon says:

  Den här ”tjuvlyssningen” verkar vara stulen från en av Cecilia Torudds serier.

 15. Skurt says:

  Dumpad: Snälla, säg att du jobbar på ett dagis. Annars är jag imponerad över dagens småbarns läsförmåga ;)

 16. Misomu says:

  Skurt: Varför ber du om att hon ska jobba på ett dagis? :O Själv skulle jag önska att hon gick på dagis, för det hade varit så in i helvete ballt!

 17. Misomu says:

  oops, måste få lägga till en ursäkt för att jag skrev ’hon’ när ’Dumpad’s kön inte nämns någonstans. Förlåt, jag fick för mig att du var en tjej bara O_o

 18. emma says:

  fast det är lite så ibland, jag menar jag kan klaga på att min brorsa är jobbig en hel del men när en gammal kompis sen högstadiet säger att min brorsa är dum i huvudet och att hon hatar honom (efter att han retade henne lite i sjuan, inget värre) blir jag inte så överdrivet glad… fast jobbig och hatar är inte samma sak iofs

 19. k says:

  personligen tycker jag det är skönare när kompisarna håller med. säger jag att min mamma är dryg menar jag det! då vil jag inte ha nån dum kompis som säger emot!

 20. P says:

  Men va fan. När ska folk förstå det enkla faktum att om person A tycker att hans/hennes morsa är en idiot så är det faktiskt ok för person B att hålla med eftersom det egentligen bara stärker det egna påståendet. Person B har i det fallet inte hoppat på person A:s mamma/bror/syster/whatever utan bara konstaterat att påståendet faktiskt är sant.
  Om person A nu säger emot och börjar bråka om hur det egentligen är så ska A hålla käften från början. En mamma är också bara en person, som vilken annan vän/fiende som helst. Är det inte ok att snacka skit om en mor så är det inte ok att snacka skit om någon.

 21. KaliBali says:

  Alltså, det där kan man verkligen känna igen, det är bara jag själv som får prata bajs om min mamma ;P

 22. Ankakanka says:

  Fattar precis…. En av mina kompisar envisas att kalla mina barn för ungjävlarna. Jag tycker inte det är OK och sagt det till henne. Inte ens jag gör ju det. Antagligen tror hon att hon är jätte tuff men vid 38 års ålder är det väl ganska töntigt!

 23. South says:

  d e klart att andra inte får snacka skit om ens morsa , men man själv får göra det.. så e det bara

 24. Mini says:

  Det är sådana här stunder som jag föredrar att använda ljud som svar. Ord kan ställa till för mycket problem.

 25. Zelest says:

  Daniel Giertz: Om du tycker att det krig mellan PC och Mac så har du totalt missat next-gen konsoll-kriget. Det får till och med Irak-konflikten att blekna i gämförelse.

 26. Hmm... says:

  emma:
  “efter att han retade henne lite i sjuan, inget värre” skriver du.
  Det låter som om du bagatelliserar retandet. Att reta är att utöva psykiskt våld. Våld hör inte hemma i skolan.

 27. JonasN says:

  Jag sa faktiskt något om en kompis pappa en gång. Men det var okey. Eftersom kompisens åsikt var den enda jag hört och inte träffat hans pappa än (Det är över internet). Fast jag sa inget som personen i tjuvlyssningen. Bara att hans pappa var konstig.

 28. emma says:

  Hmm: hon var likadan mot honom

 29. jimmo says:

  Exakt det här expemplet drog en psykolog som vi hade på studiebesök under en psykologilektion i gymnasiet. Uj uj många år sedan så kommer inte ihåg sammanhanget tyvärr…men det har en psykologisk term iaf! :P

 30. jimmo says:

  och jo, har själv hamnat i samma situation. Min polare kallade sin morsa för ”störd” och jag höll med såklart, men hans reaktion var mer ”vafan???!” Och sen började han kalla min morsa tjock och då kontrade jag med nått syrligt som jag tyvär inte kommer ihåg. Hahaha… rätt roligt när man ser tillbaka. Rör inte min mamma!

 31. Romby says:

  Emma. Jag hatar typ en kille i min ålder som jag inte sett på 18 år. Han mobba mig (reta) och gjorde det subtilt så andra inte uppfattade vad han gjorde.

  Skulle nog säga att jag hatar honom fortfarande om jag någon gång ser honom.

 32. HeAsE says:

  Kollade upp Valand på hitta.se… Det är en pytteliten ort på ön Orust, väster om Trollhättan. Fantastiskt att ingen frågat det innan, för jag hade då fan ingen aning om var Valand låg.

 33. dumpad says:

  Skurt och Musomo: jag praktiserar på ett dagis, det stämmer. fast jag måste bara påpeka att jag kunde läsa redan hos dagmamman, bara för att skryta lite när ämnet ändå kommer på tal ;)

 34. dumpad says:

  Och ja, jag är tjej.

 35. em says:

  man snackar ALDRIG skit om någon annan människas familj.

 36. chibb says:

  det var jag som hörde tjuvlyssningen

  Valand ligger mitt på Avenyn i Göteborg, hållplatsen heter förövrigt Valand också

  alltså, har inget med den där lilla ön att göra

 37. emma says:

  Okej, för att förtydliga, läget var såhär:
  Min kompis var ihop med min brors kompis. Min bror retade mig eftersom vi är syskon. Min kompis började reta min bror eftersom han retade mig. Min bror började reta min kompis eftersom hon retade honom. Det tog slut mellan min kompis och brorsans kompis. Min kompis började hata hela den klassen, inklusive min bror. Jag kanske blivit störd eftersom jag haft en lillebror som retat mig sedan han var fyra år, men jag skulle inte kalla deras deras prat för mobbing. I sådana fall var det åt båda håll. Detta var 2003.

 38. jullan says:

  I vissa situationer känner jag exakt likadant, bara jag får snacka skit om person ifråga. Vilken hemsk människa jag är, haha. Inte kan man vara perfekt, eller hur?

 39. Tobbe says:

  haha.. klockren!

 40. Andreas says:

  Min mamma är i himlen, och jag mår fortfarande dåligt för att jag kallade henne ”jobbig” en gång när det i själva verket var jag som var en bortskämd och gnällig tonåring…

 41. dumpad says:

  Andreas, försök att inte tänka på det. Kom ihåg att mammor är så mkt klokare än alla andra och vet att du inte menade det.

 42. Armon says:

  Jag vet inte riktigt om jag skulle kalla det där ett ”förtydligande”, emma. Jag tyckte i alla fall att det blev en förvirrande förklaring med alla syskon och kompisar hit och dit, hehe. ;)

 43. emma says:

  fan då, felstavning, meddelandet först ska vara SÅHÄR:

  Armon: jag ville inte gärna lägga ut deras namn på internet. men min bror retade miG, min kompis började reta min bror och min bror började reta min kompis (eftersom hon retade honom). förstår du?

 44. fnyz says:

  jag kan tänka mig att Tjej1 bara skojade när hon sa den sista kommentaren.. ^^

 45. Jix says:

  Asså, de är allmän lag på att inte snacka skit om någon annans familj. Annars får man räkna med en smäll fan

 46. Julia says:

  Men fan, det är väl inget konstigt med att ingen annan ska snacka skit om ens familj. Man vill antingen ha sympati över ens egen situation, eller liknande historia tillbaka. Oftast det sistnämnda.
  Klart jag kan sitta och säga att min mamma är dum i huvudet för att hon inte låter mig gå på en konsert, men om någon annan säger ”jafan, hon är ju helt sjuk i huvudet”, då får dom fan en fet smäll. Det har bara funnits en person utanför min familj som någonsin fått säga något om min familj utan att det går ostraffat förbi.

 47. Erica says:

  hease: snälla, valand ligger mitt i centrala göteborg och är ingen ort utan en del av Avenyn!

 48. Jenny says:

  Jag tycker det är elakt att säga att ens mamma är dum i huvudet. Skulle barn behandla sina vänner som de behandlar sina föräldrar skulle de inte ha många vänner kvar.

 49. Mazy says:

  Asså palla med å göra kommentar efter kommentar som inte har någon relevans till ämnet överhuvudtaget… Skärp er…

 50. Dadiiii says:

  ………………………………….. hmmm svårt att komentera denna ^^ men den var ganska bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *