Idioter utan gränser

Kongsberg, Norge

En kille ~25, med ett pakistanskt utseende, står utanför kassan i en mataffär där han försöker värva nya medlemmar till Rädda barnen. En tjej ~18 kommer ut från affären.
Killen: Hur gammal är du?
Tjejen (fnyser): För gammal för dig i alla fall!
Tjejen går högfärdigt vidare.

Cred: Christian H

75 thoughts on “Idioter utan gränser

 1. Wildheart says:

  Och, samt, kanske, men nej.
  (Magnus och Brasse)

 2. Leejustlee says:

  ja jäklar vad det ska gnällas bara för att man kan! :D
  roligt när man inte kan skriva pakistanskt (eller pakistaniskt, som #21 Tiara tror att det heter) utseende utan att det blir liv i luckan.

  och #35 Aki, det finns inget som ett ”mellanösternutseende” eftersom det går att skilja indier, libaneser och folk från Arabiska halvön tämligen lätt om man har ögon att se med. Termen blir för oprecis för att vara användbar.

  grym lyssning, korkad tjej, roliga kommentarer!
  men, tänk på att jag som lider av dyskalkyli (svårt för matte) tycker det är oerhört kränkande att bli kallad för en siffra, eftersom jag inte förstår dem, så kan vi inte säga ”den ena, nästa, den som kom efter det” och så vidare? Tack tack!

 3. Recoil says:

  Hemskt ledsen att jag kom med något annat än positiv kritik. Nästa gång ska jag bara säga bra saker, man vill ju inte vara avvikande.

 4. Omnivor says:

  Är det bara jag som undrar varför han frågade om åldern?

  Begreppet idiot har förresten använts inom psykiatrin, så även psykiskt handikappade kan känna sig påhoppade!

 5. Allan says:

  Min tolkning till hennes svar är att hon ansåg sig inte tillhöra föreningens målgrupp, antingen för gammal för att tillhöra kohorten barn eller bortom all räddning…

 6. Gealach says:

  Ja, kommentarerna var helt klart mer underhållande än tjuvlyssningen i sig, samtidigt som jag precis som #48 undrar varför han frågade om åldern alls.

 7. test says:

  Är ganska säker på att han frågade om ålder eftersom värvare inte bör starta t.ex autogiro för folk under 18. Antar att dom har liknande riktlinjer när dom värvar i Norge.

 8. Batmans hemhjälp says:

  Till alla er som undrar på vilket sätt killens ’pakistanska utseende’ har relevans i denna sak: Det är inte alltför ovanligt i ett samhälle att någon som tillhör en minoritet blir sämre bemött (och blir behandlad mindre respekt) än vad en person som tillhör majoriteten blir.

  Eller ni kanske tror att världen är en harmonisk plats som är fri från diverse maktstrukturer?

 9. intresseklubben says:

  Norsker…

 10. Miccy says:

  Att de frågar efter åldern beror på att de inte får sluta avtal med personer som är omyndiga – alltså under arton.

  Gissa varför jag är sjutton när mobiltelefonförsäljarna frågar :-D

 11. Mily says:

  Tänker på när jag var 16 år och stod och låtsades bli värvad av en Greenpeace-aktivist, när han hade pratat i ca10 min så sa jag bara ”du, jag är bara 16” .

 12. Emm says:

  Åååh, vad trött jag blir. Rasism hit och rasism dit. Man får ju inte säga någonting längre. Man kan ju utelämna att han var man också, eller att hon var kvinna. Och att de var människor, för det är ju irrelevant. Så pk.

 13. klas katt says:

  62 Emm, läs inlägg #30

 14. leffe says:

  @alla som gnäller. Att lägga till för berättelsen icke relevanta beskrivningar gör ofta berättelser mer levande. T.ex så beskrivs i böcker ofta väder och utseende på karaktärer som helt saknar relevans för bokens handling.
  I detta fallet så skulle ju ett typiskt norskt eller nordiskt utseende vara ”normen” så de flesta föreställer sig det ändå varpå det inte behöver skivas ut att den norska tjejen såg ut som en typisk 18:årig norsk tjej. Killen däremot såg inte ut som en typisk norsk eller svensk så för läsarna ska kunna föreställa sig vad som hände så pekas det som bryter mot normen ut.

 15. Artemis says:

  Jag fattar inte hur ni blandar in rasism i detta. Det är ingen som har kallat någon rasist egentligen, var får ni allt ifrån?

 16. Omnivor says:

  Själv snäser jag aldrig av försäljare med svenskt utseende…

 17. Ubbelubb says:

  Mobiltelefoniförsäljare är av ondo. Att behöva bli det är oxå av ondo.

 18. Ubbelubb says:

  (Hur stor är risken att man råkar klicka i den lilla skicka-rutan? )
  Mobiltelefoniförsäljare är av ondo. Att vara tvungen att provisionsnasa slika produkter är oxå av ondo.

 19. Damon says:

  Pakistanskt utseende är viktigt tycker jag för att jag tolkar situationen som att tjejen tyckte att ”sliskiga blatten” försökte ragga på henne. Och om ni inte visste det så är pakistanier en ovanligt stor invandrargrupp i Norge. Så det är högst viktigt för lyssningen.
  Mvh, en ”iranier-svensk” a.k.a. människa.

 20. Undrande says:

  Ifall han stod utanför kassan I en mataffär, hur kunde han då prata med någon som kom UT FRÅN mataffären?

 21. Scone says:

  Att han är av Pakistanskt ursprung är relevant därför att norrmän är rasister.

 22. mia says:

  men varför frågar han hur gammal hon är? Behöver han den informationen för att värva någon, jag förstår faktiskt varför hon fnös till, det där med ålder kan ju va lite känsligt… :)

 23. Värvare says:

  Han frågade förmodligen om ålder eftersom han varken kan eller får värva någon under 18.
  Dock, är han tveksam borde han avstått från att fråga henne överhuvudtaget. Visst kan han förlora en del värvningar genom att inte fråga dem som ser ut att vara nära 18, men så unga givare brukar sällan vara särskilt lönsamma.

 24. Burnout says:

  #32 Kluivert
  Räddade hela min dag, bästa kommentaren! :D

 25. hoda says:

  hahahahha @32
  LOVED

  men seriös vad hade den med utseendeto göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *