Ja, det är tyvärr just därför vi har den här dagen…

Stockholms Universitet

En ung kille står och pratar med två unga tjejer på internationella kvinnodagen.
Killen: Nej nej, jag är feminist alltså… Jag tycker att kvinnor är värda nästan lika mycket som män!

Cred: Jakob

65 thoughts on “Ja, det är tyvärr just därför vi har den här dagen…

 1. Terese says:

  A men guuuud!!!! Killen verkar ju helt blåst!!!
  Seriöst, så länge mannen är norm lever vi inte i ett jämlikt samhälle. Och med ett jämlikt samhälle menas alltså här ett samhälle där kvinnan är lika mycket norm som mannen. Jag väntar fortfarande på den dag då jag slipper fylla i kön på en jobbansökan eller när jag fyller i ett formulär. Om vi är jämlika skall väl inte könet spela någon roll?

 2. Tobbe says:

  Marknaden sätter numer lönerna precis rättvist, bortsett från en tendens att gynna kvinnor för att det ser bra ut på pappret. Skrota feminismen och genusvetenskapen som ju bygger på ett påhitt och drivs av frustrerade kvinnor med identitetsproblem och som lika gärna hade kunnat bli nazister eller punkare.. Om kvinnor är lika mycker värda är en icke-fråga.

 3. Daniel Giertz says:

  Julia: Jag gillar Bush mer än Lama. Att starta kriget kanske inte var så smart, men det var försvarbart eller i vart fall förståeligt, både med tanke på terrorbekämpning och med tanke på att de hade diktatur. Dalai Lama vill ”befria” Tibet bara för att han enligt religiösa regler är den som ska ha makten, och han tänker inte införa mänskliga rättigheter. Han kommer ha sina religiösa regler, som inte är rättvisa de heller. Dessutom har han rekommenderat den sektledare som stod bakom gasdådet i Japan, innan det utfördes. Efteråt har han förvisso inte hyllat gasdådet, men han har talat om det som ”lite omoget”, men inte som om det är något att göra en stor sak av.

 4. maria says:

  äh kom igen, kvinnor har en dag om året för att män har alla andra, till exempel ekonomiskt. därför sörjer vi, istället för att fira, åttonde mars varje år. det finns mycket pepp, men också mycket depp. det var inte meningen att det skulle rimma. det bara gjorde det.

 5. jag says:

  Ok jag tror faktist att killen skojjade, det låter som ett typiskt tråkigt skämt!

  Och det här blabla-snacket om ”varför ska kvinnor ha en dag om året för fan va orättvist – aha men då kanske resten av dagarna e männens” – kvinnodagen är inte till för att kvinnorna ska bestämma allt den dagen eller nåt utan e till för att fira kvinnans kamp för jämnställdhet genom tiderna!

  Och alla som undrar varför det heter feminist och inte jämnställdist osv så kan jag svara att det heter så för att feminism handlar om att få upp _KVINNAN_ i samhället och hemmet, på arbetsplatsen osv för att det ska bli jämnlikhet. Biggar man upp båda könen så har ju fortfarande mannen mer makt eller hur?

  Stefan: va mumlar du om? Om mammorna får mer kontakt med barnen än papporna så är det för att föräldrarna själva valt det! Om pappan skulle ta hand om barnet lika mkt i barnets tidigare ålder så vet ja fler barn skulle bli ’pappigare’ istället för så ’mammiga’.

  Gunvald: det finns visst såna feminister, de kallas kvinnoschuvenister, som min mamma, som tycker att världen skulle se mkt bättre ut om över 50% av de i regeringen va kvinnor! Sen förstår jag inte hur man kan mäta värdet på människor, de där lät som ngt från 40-talet!

 6. Sutter Cane says:

  NÅgon mer än jag som är riktigt tröt på allt prat om att kvinnan är lika värd? Självklart ska vi ha lika lön och samma rättigheter, men det har helt klart gått för långt när man inte törs föra diskussioner om mäns fördelar på universiteten. Jag råkade ta upp att jag tror att män är bättre poliser, eftersom vi har mer respekt med oss och är starkare (iaf fysiskt…), och helt plötsligt hade jag alla tjejer i klassen emot mig. Nämnde jag att jag läser till lågstadielärare, och att ca 90% i klassen är tjejer…

 7. du says:

  bra sagt gunvald, det är såna tjejer man respekterar ( de som tar för sig, inte de som vill förslava alla män :)), inte feminister som anser att alla män är svin.

 8. JAC says:

  KLOCKRENT! Fy vad bra! =D

 9. MC says:

  @Terese: Vad i hela friden söker du för jobb, om det är formulär där du anger om du är man eller kvinna? Allvarligt? o_O

  Och att det sedan finns andra sorters formulär där du behöver ange det har inget med kvinnoförtryck att göra, men att det faktiskt är skillnad på kvinnor och män, rent fysiskt. Jösses.

 10. knut says:

  terese: ja undrar oxå vad du söker för jobb? för den delen brukar väl könet framgå när man skriver sitt namn…

 11. Mini says:

  Snyggt försök, grabben, men till nästa gång så rekomenderar jag dig att antingen koppla på hjärnan eller att stöta på tjejerna på discot istället.

  För övrigt anser jag att jag som man inte kan vara feminist, trots att jag är för jämlighet. Jag ser feminismen som kvinnornas egna fackförening och där har jag inen rätt att söka medlemskap. Men de kommer alltid ha mitt stöd och sympati.

 12. alexander says:

  Vilken disskussion på ett sarkastiskt inlägg. Och var det inte sarkastiskt så är han ju en nöt i vilket fall. Och vem bryr sig vad de säger?

 13. Tove says:

  Antingen rolig eller dum människa. Haha.

  Andreas: Starta en kampanj då för helvete!

 14. bowlingjocke says:

  Exakt!!

 15. Dadiiii says:

  jag tycker femeist och manenist är skit. tjejer och killar är lika mycker värda pungt slut…….. skitdåligt att tjejer bara får en 80% av vad killar tjänar…….. detta säger jag fasten jag är kille :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *