"Jag menar att ni ska förolämpa varandra med yo mama-dissar"

Dagis, utanför Borås

Ungarna är ute och leker på den inhägnade bakgården. Två ungar har råkat i bråk, de skriker och slår varandra. Dagisfröken går emellan.
Dagisfröken (strängt): På det här dagiset använder vi munnen när vi bråkar, inte nävarna!
Tystnad… Sedan ett nytt skrik.
Dagisfröken: När jag säger munnen menar jag inte bitas!

Cred: AMFA

67 thoughts on “"Jag menar att ni ska förolämpa varandra med yo mama-dissar"

 1. Happymealungen says:

  Högerhäntas Natt vann hundra internets, nu kan jag gå och lägga mig munter.

 2. Oxido says:

  #33 simon: Kan du ge en enda anledning till att någon skulle tolka din fråga som ironisk? Att det är en dum fråga räcker inte, det kryllar av dumma frågor. Vad skulle vara det snärtiga i ditt ironiska uttalande? Du är kass på att förmedla ironi helt enkelt.

 3. Oxido says:

  #40 Artur: Men utanför Borås kallar de sig dagis och dagisfröknar, för de har nämligen tillräcklig självkänsla för att inte behöva boosta sina egon med en ny titel :-P

 4. AMFA says:

  # 40 Artur, du får ursäkta mig, jag menar inte att förringa ditt jobb på nåt sätt. Men jag är inte purung och har inga egna ungar, så jag har inte full koll på de exakta termerna nuförtiden. Känner en del av föräldrarna som har ungar här dock, och de säger alla ’dagis’ själva. Min brors tjej jobbar också på ”dagis” och hon har ingen utbildning alls. Det finns ju en ideal situation, och sen en verklighet där allt inte är så perfekt som det borde vara, så alla är inte lärare. Tyvärr kanske man kan säga. I alla fall kan jag inte tro att folk som använder gamla invanda termer som ”dagis” osv faktiskt skulle mena detta som ett förringande mot de som jobbar med barn. Vi vet ändå att de allra flesta av er gör ett fantastiskt jobb även om vi säger fel.

 5. Maxburgaren says:

  #49 Sån jävla tantvarning på dig så att tom yo mama looks yong

 6. Malin says:

  Hahahahaha, den här fick mig att skratta. Hon tog verkligen fröken på orden. Hahaha

 7. lillavild says:

  Men vafan jag jobbar själv på DAGIS och alla säger DAGIS. Det är enklare för alla att säga dagis istället för förskola, känns mysigare också. Men sen när man kommer upp till högre instanser heter det numera förskola istället för daghem. Men alla kallar det dagis, och det är lugnt. Oui?

 8. Blärp says:

  #40 Artur: Tillåt mig skratta.

  Ha. Ha. Ha

 9. Christer Romson Lande says:

  #40 Artur: På svenska är ”dagis” det neutrala huvudordet. Det är bara rätt att säga ”förskola” om man har ett byråkrat-perspektiv. Och dagis hade definitivt syften (som gick längre än förvaring och barnpassning) även före läroplanen.

 10. Buster says:

  Alltså, så det är okej att bråka om man använder ord? Är det bara jag som tycker att dem inte borde acceptera något bråk alls. Det är nog bara jag… :P

 11. Burk says:

  Annars var ZTV en himla bra kanal när den var barn, så att säga. Eller bra och bra, den var intressant. Lite för många ”balla stockholmare” bara. :)

 12. Samuel Rumar says:

  Om man inte ryter i så de slutar upp måste man istället helgardera vad man säger. Då är det bra mycket bättre att de slutar upp på en gång istället, helgarderingen kan ta hela eftermiddagen..

 13. lillavild says:

  klart att barn får tjafsa med varandra så länge de inte är dumma mot varandra. det är ju bara bra om de lär sig lösa konflikter själva. men är de dumma mot varandra ska man som vuxen säga ifrån och hjälpa dom lösa konflikten.

 14. Mattias says:

  Din mamma är så fet så när hon badar i havet sjunger valarna ”we are family”

 15. AMFA says:

  # 62. Jo, det var så jag uppfattade det också. Inte fanns det tid till att förklara konflikthantering och allt sånt för ungarna när de var mitt inne i att bråka skrika och slåss. Sen blev det ju lite fel ändå, men… :-)

 16. sixteen says:

  haha, påminner mig lite om min lillasysters dagis där det finns en kille som biter andra ungar i ryggen..

 17. Simon says:

  ff fettfejk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *