Jag ser många och långa terapisessioner framför mig…

Toys’R’Us, Barkarby, Stockholm

Det är smockfullt i leksaksbutiken. Två tjejer ~23 står i kassakön. Den ena tjejen har sin dotter med sig.
Flickan: Mamma! Jag är varm!
De två tjejerna skvallrar vidare utan att lyssna på flickan.
Flickan: MAMMA! JAG ÄR VARM! Mamma!
Mamman: Ta av dig jackan då!
Hon vänder sig till sin kompis igen och fortsätter att skvallra.
Flickan: MEN MAMMA! VARFÖR ÄR JAG VARM?!
Mammans kompis: FÖR ATT DJÄVULEN HÅLLER PÅ ATT BRÄNNA UPP DIG! Sluta vara en jobbig unge nu och bit ihop så kanske gud hjälper dig!
Det blir knäpptyst.

Cred: Ana

Ps. Tack till Jakob för flera fina Göteborgsbilder. Vi skickar en bok hem som tack för hjälpen!

0 thoughts on “Jag ser många och långa terapisessioner framför mig…

 1. Helene says:

  Holy crap!

 2. Maria says:

  Fy vilken taskig människa! Om någon sa så till min dotter så skulle jag ta en allvarlig funderare på om jag verkligen vill vara kompis med en så elak person. Det är helt okej för min kompisar att säga till min dotter om hon uppför sig illa, det är ju bara bra om fler ”hjälper till” med uppfostran (tyvärr är det typ en ingen som gör det, de kanske inte vågar?), men det är en sak att säga till någon att sluta tjata/skrika eller vad det nu är och det är en helt annan sak att att hota med att djävlen bränner upp dem. Vem skulle säga så till en vuxen?? Bara för att någpon är mycket mindre är det inte okej att sätta sig på dem på det sättet… Dessutom var det ju mamman och kompisen som framkallade situationen genom att ignorera flickan…

 3. Terese says:

  Björnemamman har gått för långt….

 4. SnuttJulle says:

  Katten…min sambo är förskolelärare..fast tjänst och säger att ett barn i den åldern visst ska kunna själv!!!!
  Men visst, kompisens komentar var ju lite underlig men inte så att ungen kommer att behöva terapi, ungen kommer ju iaf att ha tusen frågor om just det där som mamman får ta i tu med, kanske mest synd om henne?

 5. jonte says:

  ”för att djävulen håller på att bränna upp dig” aaahahahahahahaha.
  så rätt, så rätt! ungen skulle ju ha det.

 6. Erika says:

  Men hallå, läs igen! Det var ju MAMMAN som sa det, inte kompisen!!!

 7. Maria says:

  Man kan inte alltid vara genompedagogisk med barn. Och man kan inte alltid ge barnen odelad uppmärksamhet. Men jag undrar hur tjuvlyssnaren visste vem av dem som var mamman. Det kanske var kompisen som bad barnet att ta av sig jackan?

 8. beritta says:

  haha you go erika!

 9. Ingela says:

  Skitkul!! Påminner om den gången jag åkte tåg med tre ungar, varav den ena höll på att tjata öronen av inte bara mig utan hela tåget, tills jag sa till henne: – Sitt ner, titta rakt fram och tänk på döden!

  Hon var faktiskt tyst i 4 minuter eller nåt. Resten av tåget var dock jättetysta länge :D

  (och nej,alla kverulanter, hon tog ingen skada, vi garvar gott åt det idag, och hon säger så till mig ibland)

 10. G =) says:

  Erika:

  Mammans kompis: FÖR ATT DJÄVULEN HÅLLER PÅ ATT BRÄNNA UPP DIG! Sluta vara en jobbig unge nu och bit ihop så kanske gud hjälper dig!

 11. Emma says:

  Men fy vad gräsligt! Så säger man INTE till barn! Inte till nån för den delen. Den tjuvlyssningen var INTE rolig! Fy skäms!

 12. Scarlett says:

  alltså jag blir riktigt deprimerad när jag ser så många som skriver att ”ungen får tåla sånt” och liknande. Och det spelar ingen roll att det inte var mamman, det finns en gräns för vad man säger till barn vare sig man är förälder eller inte. Tydligt är ju att det är rätt så många här som är olämpliga som föräldrar dom med, använd preventivmedel är mitt tips.

 13. Lilla says:

  Ni som skyller på barnet borde skämma! Mycket i världen är alldeles nytt för ett barn och det är inte så konstigt att frågor dyker upp. Barnet frågade VARFÖR det var för varmt. Mamman sa att hon skulle ta av sig jackan, men barnet ville med största sannolikhet veta _vad_det_beror_på_ att man blir varm när man har ytterkläder inomhus. Självklart för oss, men kanske inte för ett barn. Barn lär sig till största delen genom att vara nyfikna och fråga. Det handlar inte om att de är ouppfostrade. Kompisen och mamman var nonchalanta verkade mest se barnet som ett bihang som störde deras ”superviktiga” skvaller. Det är beklämmande.

 14. Jeanette says:

  haha – klockren – så himla rolig! gillar kompisen :)

 15. Marcus R says:

  Hehe, visst att det är… Kanske en aning hastigt fälld kommentar, och inte den smartaste att ge ett barn, men det finns ett redigt humoristiskt värde i den och jag fann den här tjuvlysningen väldigt rolig!

 16. linnie says:

  hahahahahhahaha
  det är helt okej.
  småungar är bäst, men otroligt jobbiga ibland.
  hihi.

 17. Stina says:

  ”Scarlett: alltså jag blir riktigt deprimerad när jag ser så många som skriver att “ungen får tåla sånt” och liknande. Och det spelar ingen roll att det inte var mamman, det finns en gräns för vad man säger till barn vare sig man är förälder eller inte.”

  håller med! fast med ett litet tillägg bara:

  … det finns en gräns för vad man säger till Människor överhuvudtaget… Speciellt små barn eftersom de oftast litar på vad de vuxna säger… de flesta små barn tror att vuxna inte KAN ljuga… så den kompisen sa sin replik lite väl fort …

 18. amanda says:

  Men fyy..

  Inte roligt nånstans! Jag blev helt kall när jag läste denna.. Om någon tyckte att den var i syil med tidigare ”är du inte tyst så dör björne” så var det verkligen inte i samma klass. Man blir bara lessen.

 19. Hannah says:

  Äh, finns alldelse för många såna här ”hothistorier” för att få tyst på ungar.. Dessa är de enda som jag inte längre tror på- låter påhittat!

 20. Amelia says:

  Man får verkligen hoppas att det inte finns alltför många sådana mammor i världen…

 21. Liza says:

  oj, vilket svar

 22. Klara S says:

  Spela roll om vad hon kommer att tycka om kyrkan när hon blir stor, det får hon väl bestämma själv, vare sig mamman elelr hennes kompis gäer nåt annat. (växte upp med mycket kyrka o gud men e verkligen inte kristen nu) På tal om ingenting då alltså eftersom alla klagar om att man förolämpar gud. Tycker annars att den va rätt så average tjuvlyssning.

 23. Edvin says:

  Låter som något ur Nemi-serien!

 24. Tobbe says:

  Tragiskt!:( Men ni som tror att dom var ”überkristna” har helt fel! En kristen skulle aldrig säga något sådant, jag ser det mer som att dom är ”über-okristna” eller satanister!

 25. gonz says:

  man kan ju fråga sig då vad satanistiska par använder för ’hotfulla’ kommentarer när de väljer att läxa upp sin unge. ’annars kommer gud och tar dig?’ :p

 26. Brittsten says:

  Mesbarn….mesifieringen av samhället håller på att gå för långt..tror ni på allvar att hon komemr ta skada av en utskällning? herregud…

 27. Cecilia says:

  Har själv tre barn och kan inte riktigt se det komiska i denna situation. Man kan visst skämta med barn, en del lär sig ironisk humor rätt tidigt oxå. Men det här är väl ändå inte humor?! Barnet kanske kan ta av sig jackan själv men det är ju inte riktigt det saken handlar om. Det handlar mer om omsorg, respekt och tålamod med våra små, utsatta medborgare. Och, nej, jag är ingen supermorsa, långt därifrån.
  Jävla taskigt och korkat sagt, helt enkelt.

 28. Avalon says:

  Tobbe: Att de skulle vara sataniste rär nog defenitivt att överdriva.
  Själv brukar jag väldigt ironiskt prata om att, ”ja, gud kanske kommer och tar mig” etc. Jag kan dessutom hota med gud/djävulen ibland, även ifall ironiskt. Man behöver inte vara religiös alls för att prata om gud, men de flesta i sverige har vuxit upp med att när de är små tro att det finns en gud. Därför nämner man ofta honom.

 29. Carina says:

  Hoppas verkligen denna var påhittad. Stackars barn.
  Hade jag varit mamman hade jag gett min kompis en rejäl utskällning och sedan hade hon inte varit min kompis mer. Jag skulle aldrig låta någon säga så till mitt barn. Vilken jävla idiot!

 30. Andy says:

  Härligt med fundamentalistiska kristna: I ena stunden känns de som en överdos med honung för att i nästa stund börja osa svavel…:O

 31. Karina says:

  Ungen klarar sig, barn är så sjukt jobbiga ibland och blir inte tysta såvida man inte säger något extraordinärt som får de att tänka till. Tyckte kanske det skulle vart mer rätt om mamman hade sagt det där för att man säger inte så till ANDRAS barn. Men håller man på och pjoskar med barn hela tiden så växer de upp otacksamma och olydiga utan respekt. Ryta till ska man göra ibland.

 32. 08 says:

  WOW… Endast wow…

 33. Jon says:

  Allt man läser på internet är sant!!

 34. Axl says:

  hahaha SÅÅÅ helt otroligt bra!
  jag älskar kompisen. hahaha:D
  ska ringa henne och fråga om hon vill gifta sig med mig.

 35. lars says:

  alla som skyller på kompisen… ni har ju INGET vett. mamman skulle lyssnat på barnet direkt.

 36. krazy says:

  HAHA! Det hade kunnat vara jag!

 37. jenny says:

  bara medelmåttor är rädda för barns frågor; de har inga bra svar.
  och så mobbar de barnen som respons på rädslan det framkallar att barnen kanske till o med tänker mer än de själva. Händer det mycket slutar barnen fråga o blir medelmåttor……

 38. Anna says:

  sikken dum kompis… dålig stil!!!

 39. Emelie says:

  Vilken underbar människa! haha. Men seriöst, vad är ett vettigt svar på den där frågan då?

 40. jinx says:

  Varför är alla sura på kompisen?

 41. Mirul says:

  Men come on, slappna av, ”Herre gud, en sån hemsk sak att säga till en liten flicka. Jag hoppas verkligen mamman skällde ut kompisen. Jag hde aldrig accepterat att någon pratat till mitt barn på det viset.”
  eh? som att barnet tar skada. Bara bra att bortskämda ungar kunde vara tysta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *