Jag skulle tro att Rastafari kanske är mer passande än judendomen

Synagogan, Göteborg

Ett tjugotal gymnasieelever är på studiebesök i synagogan med religionsläraren.
Kille ~18 (allvarlig): Hur många bärs får man dricka för Gud då?
Rabbinen (småskrattar): Ja du, det finns inga speciella regler för sådant. Det får man bestämma själv… Men jag skulle inte vilja se dig ragla fram på Avenyn någon kväll!
Kille 18 (eftertänksamt): Nej det är klart…
Alla utom religionsläraren fnissar hysteriskt.
Kille ~18 (fortfarande allvarlig): Men växter då? Alltså, får man röka på?

20 thoughts on “Jag skulle tro att Rastafari kanske är mer passande än judendomen

 1. Sara says:

  haha jag var där…

 2. Pwnd! says:

  Rastafari var ordet. Hatar sådana som tar den kulturen i försvar. Inte ens musiken är ju bra. :P

 3. Malte says:

  Hehe killen tror han är gud :D

 4. a says:

  PWND: hata är ett väldigt starkt ord! och vad vet du om den kulturen som du hatar så mkt? röka på är bara en del av den… och man behöver inte vara en rastafari för att kunna njuta av en stor, fet J då å då

 5. a says:

  b: no worries… ska ta å rulla en fet spliff i eftermiddag (å jag e ingen rastafari ;) wanna puff?

 6. Julia says:

  Killen ville ju bara försäkra sig om att han inte förlorar sina hobbies om han väljer judendomen, inget fel med det. ^^

 7. 08 says:

  Jajjamensan Julia, Sverige har ju religionsfrihet så han vill antagligen kolla noga innan han väljer.

 8. Pwnd! says:

  Bättre svara sent än aldrig:
  ab: Vad jag vet om kulturen? Jag vet att de flesta stora reggae-artister pundar och är homofober. Det räcker för att jag ska ta STARKT avstånd från den.
  Sen gillar jag personligen inte musiken heller. Kan förstå människor som tycker att musiken är ok eller tom bra, men att musiken gör kulturen är fel, kulturen är så mycket mer precis som du själv säger.
  Att det även finns folk som gillar att knarka och ogillar bögar är ett faktum, men jag -liksom stora massan av svenska folket- gör inte det, varför jag VÅGAR VARA POLITISKT KORREKT och säga det också. ;)
  Sen finns det säkert bra saker med rasta-kulturen också, men det gör det ärligt talat med det mesta bara man försöker finna’t.
  Grundat på detta anser jag att den svamprökande dreads-kulturen har fått ett på tok för stort genomslag i Sverige.
  RASTA ÄR NÅGOT MAN GÖR MED HUNDAR!!!

  ;)

 9. Elin says:

  Jag röker ner mej bäng och endå har jag full kontroll !

 10. Goalie says:

  Jag var där, klockrena frågor:) haha

 11. Karin says:

  Elin: tror du att folk runtom dig håller med om det? (som inte är ”bäng” själva) Jag har träffat andra som du, som inte själva märker att det saknas en del för att kontrollen ska vara ”full”… Vill inte ge pekpinnar, men bara tänk på det lite!

 12. Johanna says:

  Pwnd!,
  för det första så ska du absolut inte dra alla över en kam när det gäller rastafari-rörelsen. Det är som att säga att alla muslimer är terrorister eller att alla judar är hämndlystna efter andra världskriget. Lägg ner om du inte har något vettigt att komma.

  Pundar=skjuta tjack eller heroin. Att röka en jolle är därför inte att punda. Och att en del är homofober betyder inte att alla är det, det är ju att dra generealiseringar vilket inte fungerar i något samhälle, sådant skapar bara hat.

  Jaa de flesta rasta röker en spliff men det har inte med att göra att ”bli bänga” utan att öppna dét sk. tredje ögat, få kontakt med det spirituella, att sitta ned tillsammans och prata om det viktiga runt om, dela med sig av tankar och åsikter, jamma och trivas ihop. Precis av den anledningen jag röker -_^

  Hat, generaliseringar och trångsynthet, det är det som skapar krig i världen.

  Och till er andra…
  Love, Peace and Unity!

 13. Melina says:

  Johanna!

  Fyfan vilken bra inlägg säger jag bara, håller med till 100%!

 14. Joackim says:

  HAHAHA! Sai är ju för härlig.

 15. Emelie says:

  Haha Sai är bäst :D

 16. Anti says:

  Några roliga detaljer är ju att rastafarianism är (i mångt och mycket, men inte i allt) en religion med rötterna i judendom, samt att Talmud har ett par strofer om en viss växts många användningsområden, som av lingvistiker och teologer tolkas som hampa.

  Förlåt för min otydliga formulering, jag har knarkat farligt dödsknark.

 17. Gabriel says:

  Nu är det ju så att man inte kan punda ren odlad maijuana.
  Rastas använder denna.. umm.. ”drog” för att meditera och komma närmare JAH (Gud); anledningen till homofobi i rastas e för att det ÄR onaturligt att vara sådan, vi är skapta för att kunna fotplanta oss.
  tänker inte sitta här och tracka ner på någon, jag är rasta men jag har heller ingen rätt att säga till andra hur dom ska leva, det bestämmer dom själv bäst skulle jag tro. jag har tro på mig sjävl och det jag tror på. tycker inte precis det är rättvist att säga att någon är äcklig lr något liknande, är man så patetisk så varsågod.

 18. K says:

  Damn va mycket bajs ni kastar på varandra, låt stoners va stoners, rasta va rasta & okunniga va okunniga. Rök en fet eller drick din sprit, men lär av varandra istället för att snacka skit. Lägg egot åt sidan & inse,, one love!

 19. Liberal says:

  Shit! aa man kanske är lite efter en det är inte fören nu hösten 2012 som jag har satt mig in i vad Rastafari står för. Jag är inte troende men intresserar mig gärna i olika religoner just för att få lite klartecken om vad som är rätt eller fel. Av det man kan hitta runt på nätet och i olika forum ”krigas” det mest om vad som är myt, vilket land som tillhör vem, blodslinjer mellan kung Salomon och Haile Selassie osv. Men gå till attack mot en kultur och samhällssyn genom en massa fördomar och istället framstå som en totalt outbildad person är nog inte riktigt rätt väg att gå pwnd!. Jag är drog liberal och rökte själv fet och grälle (sativa) men sedan kom en våg som fick mig att övergå till Spice (syntetiskt thc) vilket jag kan garantera lede till att jag blev fast. Men sedan kom alla biverkningar som man kan få av spice (det är trots allt forskningskemikalier). jag kan erkänna att när jag gick av allt och var ren igen så gick jag tillbaka till hur jag rökte förr (endast gräs fört det mesta). helt utan biverknigar för utom hunger och ”lycka”.
  Det är mer och mer på väg att legaliseras runt om i världen och det är faktiskt bara att titta på Holland där det fungerar.
  Jag delar din åsikt ”K”. Med den samhällsbild som ges ut i skolan, hemmet och av staten så är det tyvärr inte möjligt. mer och mer ser vi hur cannabis kommer in mer och mer i olika mediciner. Jag menar just Marijuana är faktiskt just en rent naturlig växt.
  BTW: pwnd! snälla kalla inte folk som är Rastafari för svamprökare. svamp är något helt annat än Cannabis!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *