"Jo, det ger mig migrän men som tur är hittar jag till neurologen"

Umeå Lasarett

(Stressad kille 20+ kommer in i entrén och stoppar en ung läkare.)
Killen: Du, den här nervcentralen, vart ligger den?
Läkaren: Nervcentrat? Ja, det sitter i hjärnan. (Ler ironiskt.)
Killen (upprört): HA HA, jävligt roligt AT-läkarjävel. Hur funkar studielånen för dig?!
(Läkaren gapar medan killen rusar vidare.)

0 thoughts on “"Jo, det ger mig migrän men som tur är hittar jag till neurologen"

 1. Dr Hype Correct says:

  Det var värst vad folk verkar ha komplex för att de saknar utbildning.

  Många tycks reagera med inställningen att ”där fick dom jävlarna” och att läkare är uppblåsta och självgoda.

  Annars hör jag många klagomål på att läkare kan vara för stela och opersonliga, och när någon för en gångs skull försöker lätta upp stämningen med ett ganska harmlöst skämt så bildas det plötsligt en hel mobbingklunga som slår, sparkar och spottar allt vad den orkar.

  Lite vanlig kunglig svensk avundsjuka inblandad kanske?

  Jag har personligen enormt svårt att tänka mig att läkaren ”stod och gapade” eller kände sig det minsta tillplattad, tillintetgjord eller imponerad av den ganska klumpiga och inte särskilt välfunna komentaren på det sätt som den här tjuvlyssnaren beskrivit det. Det är helt enkelt inte särskilt trovärdigt.

  Min teori är att läkaren faktiskt bara försökte skämta lite på ett trevligt sätt, och att mannen av någon anledning valde att ta det som ett personligt angrepp.

  Hans flickvän kanske hade dumpat honom eller också kanske han led av PMS eller något, vad vet jag?

  Hans reaktion står i vilket fall som helst inte i någons som helst rimlig proportion till den harmlösa och faktiskt ganska roliga komentaren från läkaren (personligen hade jag nog inte kunnat låta bli att dra på munnen även om jag hade varit på väg till en släkting som låg för döden, men det är jag kanske rätt ensam om jag förstått saken rätt).

  Så mer humor, Svenska folk, och ta inte allting på så blodigt allvar. Allt måste inte betraktas som dödliga förolämpningar bara för att det är riktat till den egna personen….

  Ordinerar vänligen
  Dr H. Correct

 2. Daross says:

  Hahahhaq, guldkommentar :] jag skrattade så jag nmästan grät :]

 3. sussie says:

  Dr H. Correct: om du nu ska vara så korrekt så måste du ju först och främst förstå att killar inte får PMS, det är ett fenomen som enbart drabbar oss tjejer, för det andra så borde du lätta på dubbel moralen när du säger att inte ta allt på blodigt allvar utan med lite humor… vilket du ju inte lyckas med själv! Och för det tredje så tvivlar jag STARKT på att du skulle dra på smilbanden om någon av dina kära låg för döden… så Mr Correct… du e inte bättre själv!

  over and out

 4. Dr Hype Correct says:

  Ja, det där med PMS var ju naturligtvis ett skämt om nu någon inte förstod det.

  Tydligen nödvändigt med ett förtydligande trots allt, man upphör aldrig att förvånas.

  Jag har varit på åtminstone tre begravningar de senaste två åren, människor som stått mig mycket nära eller nära släktingar.

  Hur många det totalt blivit under min livstid har jag numera tappat räkningen på eftersom det har blivit en hel del under årens lopp. Bara som en liten kommentar angående fördommar och dubbelmoral.

  Så fortsätt att tvivla så mycket du orkar, så nöjer jag mig med att citera inskriptionen till ingången till oraklet i Delfis tempel:

  gnothi seauton

  Det lär betyda ”Känn dig själv”. Alltid något…..

  Med vänliga hälsningar
  Dr H. Correct

  PS
  Namnet Hype Correct är också ett skämt, sök betydelsen så kanske du förstår.

  Med vänlig hälsning
  Den Samme

 5. herr björn says:

  lattjo lajbans…

  hmm, undrar om jag kan stå och skrika och skriva långa artiklar i dagstidningar om hantverkare som inte bygger färdigt på avtalad tid, fondkommisionärer som lovar mer än de håller eller vad man nu kan tänka sig.

  problemet för en läkare är att de jobbar med människor, och då tillåts inga misstag. men jag har jävligt svårt att se att man ska lära sig utan att begå några.

  sen har jag bara några kommentarer till den tidigare debatten,
  1) det är knappast AT läkarnas fel att det inte finns fler ST och överläkare som kan hjälpa dem vid svåra operationer (någons handled hade ju blivit uppfuckad ”p.g.a. det svenska at-systemet”) utan där kan väl ändå bara det politiska systemet belastas som varje år bestämmer hur mycket pengar som skall gå till sjukvården, utbildningar osv.

  2) om några år kommer inte läkare tjäna mindre. snarare tvärtom, det är bara nån allmän villfarelse att vi har det gott ställt med läkare. om tio år har sverige antaglien en rätt stor läkarbrist, och det beror också på att det inte finns fler utbildningsplatser. nå, vad har vi alla lärt oss i gymnasiset om marknadsekonomi? tror ni att läkarna kommer vilja sänka sin lön när det nu finns färre som kan utföra deras arbetsuppgifter?

  3) jag vet inte om läkare tjänar för mycket eller för litet. jag vet dock att det krävs en jävla massa energi för att orka med, och man blir knappast gladare när man loggar in på nåt internetforum och få höra 75 personers undertryckta ilska…

  förresten, ligger akuta patienter på neurologen?

  mvh

 6. callemash says:

  svar på tal. MER SÅNT!

 7. Andy says:

  Jag blir så fett lack på alla skåp från landet som står ivägen när man ska kliva av tuben eller pendeln!!! Det är fan värre än blockmongon i rulltrappan.

  Skön komentar, lite ouppfostrat att svära till en främling men annrs var den oslagbar.

 8. Daniel says:

  Hur tänker du som:
  står stilla på vänster sida i rulltrappan,
  OCH ser att alla andra stillastående står till höger,
  OCH ser att ingen annan står framför dig på samma sida som du gör,
  OCH kanske ser att det är kö bakom dig,
  men vägrar att kliva åt sidan.
  Tomt framför dig, fullt bakom dig – ändå flyttar du inte på dig.

  Många rulltrappor i tunnelbanan är långa i och tar lång tid.. alla har inte ro/tid att stå och glo. Stressade människor är lite som hungriga människor. Det är helt enkelt korkat att reta upp dem.

 9. Munche says:

  För att vara lite nördig:

  /target Daniel
  /cheer

  /target Dr H. Correct
  /salute

 10. Petter i Motala says:

  Det avlyssnade meningsutbytet var roligt.
  Den alldeles för långa efterdiskussionen var det inte.
  För övrigt anser jag att ironi bör användas med försiktighet. Det finns alltid de som måste förklara. Och sen kommer de som besvarar ironin med ironi och ingen är road.

 11. Syrran says:

  Jag tycker att de flesta AT läkare här i Umeå gör ett bra jobb och inte har en taskig attityd. Just den där snubben valde ett ganska dumt tillfälle att skämta och fick igen därefter. Vad det gäller lön så tycker jag inte att lökarna har för mkt. men vi sjuksyrror har för lite. 3års studie lån och 3 år då man kunde ha jobbat och tjänat pengar.

 12. Hejkomochhjälpmig says:

  jeez, snacka om att debatten gick lite för långt – jag tycker dock att snubbens kommentar till läkaren va fett rolig, det e så gött när man lyckas med en sån punch-line =)

 13. Tom says:

  ”Transplantationsavdelningen är första till höger, herrn.”

 14. Maria says:

  Andy: ”skåp från landet”..? som att inte vi har rulltrappor i övriga sverige.. mm, säääkert så att alla sthlmare är dom smarta och står på häger sida *ironi*

 15. Andy says:

  maria: alltså lugn nu gumman, rulltrappor har ni, likaså elektircitet och duk på borden… Grattis! Något annat har jag inte sagt. Men hur många Tunnelbanor och pendeltåg har ni? noll! :P
  Men jag håller med dig. Det finns säkert nåt rötägg i sthlm som står och blockar samtidigt som det kanske även finns en eller två personer utanför sthlm som kan ”rulltrappsetiken”. Men stå ivägen när man ska kliva av tuben kommer ni alltid att göra. Mohahaha

 16. Froydan says:

  Klockren

 17. anton says:

  asså, när kommer folk lära sej? humor är humor och borde användas i varje tillfälle. Ett snitsigt skämt om nåt tråkigt är fortf. ett snitsigt skämt. Det kan man inte koma(haha!) ifrån.

  Precis som jag skrattar åt det jag finner roligt, även om det inte är politiskt korrekt.

  När ska människor börja ta humor för humor och inget annat?

  Diggar både läkarns lite nördiga replik men den andre killens svar, pardon my french, ”knullar trackslistan i skitan”.

  Jag accepterar och respekterar att det finns folk som inte förstår sej på vitsigheter, på andra hållet kan jag inte mer än kräva samma respekt tillbaka.

  kisskiss

 18. Shiiit (läst en del av kommentarerna) says:

  Va många puckade människor det finns som ifrågasätter det roliga å inte fattar enkla grejer.. Tänk till! Man kan fråga en gång för mkt. Herregu!! Torrbollar.

 19. totte says:

  En verkligt kul och intressant webbsida. Det är första besöket och roligast är nog att se kommentarerna. Sammantaget blir det som att stiga ner i något som liknar den svenska folksjälen. Innehåll: avundsjuka, humor, idioti, missunnsamhet, plumphet, bonnighet, tölpaktighet, klokhet, okunnighet, spiritualitet… Något för (folklivs)forskningen?

 20. Sandy says:

  Men! Om ni så dåligt allmänbildade att ni inte vet vad en AT-läkare är eller inte fattar skämtet eller inte fattar rubriken, gå vidare till nästa tjuvlyssning. Fattar man inte direkt på första läsningen är magin liksom borta. Då går det inte att köra ”jag faaaattar inte, förklara vad som är roligt för mig”…

 21. Linnea says:

  Tack Anton för den kommentaren!

  Ja det var ju ett halvtimmesnöje att läsa alla de här kommentarerna (Och nej, innan någon ska kommentera det, jag läser inte sakta, det är bara det att vissa kommentarer är så tråkiga att man somnar. Och JA, jag måste läsa även dem).

  Jävligt kul tjuvlyssning. Jag tycker att både läkaren och mannen var väldigt roliga, dock så var mannen mycket mer elak och sånt verkar uppskattas mest.

  Intressant det här om rulltrapporna.. Alla hillbillys som ska vara så upproriska och säga ”Jag står på vilken sida jag vill, jag tänker inte lyda på nån från fjollträsk” (Oj vad arga ni blir nu), ja skitbra att ni kör ert eget race, men ska ni vara i stockholm får ni fan följa våra regler för rulltrappan eller så håller ni er borta från våra rulltrappor. Och sen dessa stockholmare som inte heller kan visa hänsyn, nu får räkna med sura människor och eventuella armbågar i ryggen.
  Tack för mig.

 22. fredrik says:

  orka kaxa sig mot så mot läkare, även om han kanske bara var AT läkare, han har genomgått en väldigt hård utbildning och förtjänar lite respekt, sen tjänar nog läkaren lite mer än den andre snubben

 23. ANNA says:

  Svar till
  ”Droger 01:59 / 26 sep 2006
  vaddå kommer på sånna där kommentarer.. han gör ju bort sig.” plus alla andra tråkmånsar och torrisar! det var ett jävligt kung skämt av killen! laughing my ass off här.. Umeå in my heart.

 24. micke says:

  Många som gnäller på ”lantisar” som inte är födda med just denna höger-vänsterregel i huvudet. Jag har absolut inget emot att den finns, och följer den när jag väl är på plats i Sthlm, men som jag upplevde första gången jag var där: jag och tre eller fyra andra kom samtidigt med tåget – det måste nog varit rätt tidigt på morgonen, vill jag minnas – efter något byte till en station där vi skulle upp. Knappt en människa i just den trappan. Vi stod väl och snackade lite med varandra när någon morrade bakom mig. Hade någon av skribenterna här varit på plats då, så hade jag alltså fått mig en väska i knävecket? För att jag inte plockade upp de allmänna telepatiska varningarna ”Stå till höger. Stå till höger” som sänds på kanal ”bonne-1”? Eftersom nu min bonnhåla är så efter att telepatiimplantaten inte kommit hit än, så skulle de kanske kunna delas ut/säljas på tågen till Sthlm? Eller åtminstone på stationerna?

 25. nana says:

  Sitter mitt i natten o roar mig med att läsa alla kommentarer. Det är nästan roligare än själva tjuvlyssningen. För övrigt AT-läkaren var riktigt rolig – det finns inget som hetter ”nervcentrallen” och killen kändes väl dum och därför fällde en sån elak kommentar.

 26. Bearmaniac says:

  Johan: Skönt att du har bekräftat mina fördomar. Så måste man inte ha dåligt samvete för att man trampar folk på fötterna längre.

  Micke: jag håller med. I Londons tunnelbanerulltrappor finns det små skyltar där det står att man ska stå till höger. Varför såna inte finns i Stockholm är bortom min fattningsförmåga.

 27. Mikael says:

  Wow! 128 kommentarer och väldigt många handlar om… rulltrappor? Tack så jäkla mycket, Hoffa!

 28. Kim says:

  Såå rolig :)

 29. k-cat says:

  haha. ganska kul kommentar av killen, men den blir ju mindre rolig eftersom det är ett sk standardskämt om läkare. det är inte direkt så att killen kom på det själv… men det verkar inte så många här ha snappat upp.

  förresten kan jag nämna som en parentes att man faktiskt tror att män kan ha något som motsvarar kvinnornas pms. (inte för att det var en huvudfråga här, men det kan kanske va kul att veta)

  och jonas, som missuppfattade hela dr suuz inlägg: vad i dr suuz mening ”Det är ett enda jäkla krypande för sköterskor, undersköterskor, överläkare, sekreterare, patienter och anhöriga.” förstod du inte. det är alltså INTE så att man smörar för de med högre status, utan för alla.

 30. hejsan says:

  HAHAHA BÄST!

 31. Sparreh says:

  Så schmekt!!!

 32. Jan Lahti says:

  Kommentarer av denna kaliber förtjänar Nobelpriset :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *