Just becasue we actually have teeth?

Kungsportsplatsen, Göteborg

Två engelsktalande tjejer står och kollar på killar.
Tjej 1: Seriously, Since I came here, my gaydar is completely thrown off. Why does all Swedish guys look so gay?

91 thoughts on “Just becasue we actually have teeth?

 1. X says:

  är det inte som så att svenska män är klädda som nazister och kvinnor lite som drottning silvia?
  det är åtminstone det intrycket jag fått när jag rest runt i europa på min permobil och talat med ortsbefolkningen.

 2. Tomten says:

  @X, Det enda positiva med nazisterna var att dem faktiskt hade sjukt snygga kläder.

 3. Bussola says:

  Varenda modeblogg är fylld med storstadshipsters som desperat försöker vara unika genom att se ut som barn som lekt i föräldrarnas garderob. Resultatet är androgynt för båda könen.

 4. emma says:

  #44: Eller kanske för att i jämförelse med alla mesiga svenskar killar, är finländare tuffa, hårt arbetande och har SISU. ;p

 5. foxfighter says:

  nej, svenskar utomlands ses som naiva, fulla och dumma nymphomaniacs medan de om man besoker dem pa hemmaplan uppfattas som trakiga, stela, formella, konfliktradda skitar

 6. Mari says:

  haha, ja diggar den här.. jag har också vääldigt svårt att tända på svenska killar av just den här anledningen, de är FÖR överstylade.

 7. Em says:

  ”Emelie” behöver en kurs i engelska….

 8. SONJA. says:

  Det nämns faktiskt inte i tjuvlyssningen om hur svenska killar/män klär sig. Det kan lika gärna vara håret, hållningen, kroppsspråket, sättet att tala, gå och föra sig som är gay. Inte bara vad de har på sig.

  Förresten heter det ”Why DO”. Inte ”does”. Och diskussionen om modersmål – de allra flesta svenska ungdomar säger ”han” istället för honom (t.ex. vi ska hem till han) och ”hon” eller ”hons” istället för ”henne” eller ”hennes” (t.ex. det är hons tröja). Så det kan mkt väl vara så att de helt enkelt är aningen obildade.

  Sen vill jag bara påpeka att det är sällan man hittar ett folk som är så ovilliga att bära klackar, sminka sig till vardags och klä upp sig som svenskar. Träskor, foppatofflor och mjukisbyxor är oerhärt vanliga plagg man kan se i t.ex. mataffärer. Vem sminkar sig när de ska handla? Jo, de som inte är skandinaver. Så det där om att majoriteten av svenskarna skulle vara modelejon är rent ut sagt skit.

  (btw, jag är narcissist, jag bryr mig inte om andras åsikter och kommer förmodligen inte att läsa eventuella svar. Ni behöver inte ge någon respons på denna kommentar).

 9. Frille says:

  Nej du Oxido, jag tänker inte ta tillbaka nåt! :-) 
  F-a-k-t-u-m  är att det heter ”they do”.
  S-a-n-n-o-l-i-k-h-e-t-e-n  är därför att det är tjuvlyssnaren som skrivit fel.
  Har jag retat upp er ännu mer nu? hehehe… :-) 

 10. Elin says:

  HAHA gud det stämmer! Här i Finland skämtar vi alltid om bögsverige

 11. B. Sagdiyev says:

  — What do you call a beautiful woman in Sweden?
  — A tourist.

 12. Daniel says:

  Kommande generationens män ser ju hemska ut, och då syftar jag i huvudsak på det nördiga tweed-modet samt det luffiga lila palestinasjalsmodet.

 13. Erik says:

  Bara av att läsa alla dessa kommentarer som består av gnäll på bögar, stockholmare, svenskar, britter osv. ger mig huvudvärk. Är ju smulan sorgligt att individer inte existerar utan det finns katergorier för allt och alla.

 14. Spanjor says:

  Många svenska killar som följer ”modet” tycker jag ser bögiga ut, speciellt i städerna, ex. spetsiga svarta skor och skjortor. Usch. Bor dock i en mindre by, men här finns det många ”modebögar” också, spetsiga skor är populärt. Men dessa killar håller heller inte på med något.. ”manligt” – fest och hålla på med små fjortisar typ. Tur att man hittat sin kille med bättre klädsmak och intresse! ^^, Typ verkstan, bilar osv. inte datan -.-

  Räcker med jeans, sneakers och stor t-shirt eller munktröja. ;)

  Tycker svenskar är mesiga och konflikträdda, lugna, blyga och tysta. Här i Spanien driver dom jämt om svenska brudar, så fort dom hör att man är svensk brukar dom lura en på priser och sånt, så när vi ska iväg någonstans får jag inte prata svenska, för då höjer dom priserna, ex. i barerna, inträden och taxin. :P Dom brukar även säga att svenskar är lättlurade ;) helt blåsta. Dom gör det säkert med andra turister också ^^,

 15. Wildheart says:

  Oj, sextio kommentarer.
  Detta verkar vara ett viktigt ämne…

 16. Wildheart says:

  …förresten, ni kan ju snacka med Phil Lynott om bl.a. Dancing in the Moonlight. ”I should have took the last bus home”
  Fast han är ju död

 17. mab says:

  inte så illa stavat av en döing ändå

 18. Viktoria says:

  Jag tycker svenska killar klär sig trevligt. En bekväm man är en glad och attraktiv man. Låt människan klä sig som hon vill.

 19. Ubbelubb says:

  # 61 Wildheart: Det handlar ju om mode.

 20. rumpmas says:

  #23 Caroline:
  Mansidealet är inte längre vad det ”borde” vara.
  Jämför med hur det var en bit bakåt i tiden då det var svällande muskler till höger och vänster, och idag när en kille som uppnår ”idealet” har ett bmi på 17.2 och påminner starkt om vad man tyvärr råkat se av huvudrollerna i Twilight..

 21. Mäh says:

  #58 Elin: Mm. Och här i Sverige skämtar vi alltid om alkoholistfinland. Vi skämtar även om hustrumisshandlarfinland och om knivslagsmål-inom-släkten-på-fyllan-finland, men inte riktigt lika ofta.

 22. Lärarinnan says:

  Jag har själv bott i England i 8 år. Jag vet det mesta om hur engelsmän kan använda fel grammatik. Men vissa saker säger man bara inte och det här var ett sånt fel. Det finns ju många saker i det svenska språket som låter totalt osvenskt och som inte ens den mest dialektalt talande skulle säga, precis som Frille påpekar. Hur många svenskar skulle säga: ”En röd hus”? Och i detta fallet med ”do” och ”does” så skulle ingen engelskspråkig person med engelska som sitt modersmål säga så. Punkt.

 23. Malva says:

  #Lärarinnan som har ”själv bott i England i nio år”: Visst skulle en del säga så, ganska många faktiskt: http://www.bl.uk/learning/langlit/sounds/case-studies/geordie/grammar/

  ”the suffix is added to all forms of the verb (I goes, we says goes, they asks) etc.) — a narrative device used to create immediacy and heighten suspense when relating an anecdote”

  Punkt.

 24. Wildheart says:

  #65 Ubbelubb: Det borde jag ha fattat, Englaskämt och mode, intressantast i år…

 25. Sara says:

  Jag tycker att svenska killar är de snyggaste killarna som finns! Är stolt att vi har de!

 26. emma says:

  ”why does brittish guys look so ugly?”

 27. annie says:

  när jag pluggade i usa sa min kompis en gång att hon trodde en annan svensk kille på samma skola måste vara gay, ”cause his pants are so tight!” haha

 28. Surtanten says:

  Fan vad alla gnäller på ”omanliga” svenska män? För det första; vaddå omanliga? Alla som använder huvudet emellanåt (och nej, inte som dörrstopp) borde väl fatta att manlighet/kvinnlighet är begrepp som förändras över tid?
  Tänk på 1700-talets modelejon – pudrade peruker, tajta kortbyxor och spets åt alla håll! Hoppas det modet kommer tillbaka, skulle älska att se lite spets på Dressman!

 29. Lärarinnan says:

  Jag bodde där i 8 år, inte 9. Hursomhelst så kan du inte jämföra användandet av do/does som hjälpverb med att lägga till ett -s på ”vanliga” verb i det syftet som länken hänvisar till. Naturligtvis känner jag till det. Men att man skulle säga ”Does English guys” är en helt annan femma och totalt oidiomatiskt.

 30. Malva says:

  Visst kan jag jämföra, idiomatiskt är just vad det här är.
  ”Do” är ett och samma verb, dvs det har samma böjningsmönster oavsett om det används som ett som ett vanligt verb, eller som ett hjälpverb för att i det här fallet konstruera en fråga. Personer som säger ”All men do-es x” torde således säga ”Why do-es all men”.

 31. A.H says:

  Om Svenska män ser så fjolliga ut till töserna från USA(eller var de nu kommer ifrån), så måste männen där se för jävliga ut. Svenska män ser ut som män borde göra. Tack för att de flesta av er sköter utseendet :)

 32. Vickan says:

  Ganska kul att lasa allas fordomar om Sverige, man marker direkt vart i varlden de har hort dessa fordomar (de flesta fran nagon partyo i Spanien eller Grekland).
  Till spanjorer som tycker att svenskar ar korkade skulle jag bara vilja saga att det ar inte vart land som ar pa vag att kollapsa, utan vara skattebetalare som genom EU hjalper till att betala for deras valfard.
  Att svenskar har fula klader kan man tycka vad man vill om. Men faktum ar att foppatofflor/mjukisbyxor/fula kvinnor & man/hoodies/gympaskor osv osv aven syns i Italien, Spanien, Frankrike, Polen, England, USA och vilka lander ni nu tycker har snygga manniskor med snygga klader, jag har blivit makta forvanad over den hemska kladstilen man t.om. kan se pa Capri, Sardinien, i Monaco, i Paris och andra stallen som skall vara ’vakladda’. Sist gang varlden sag snyggt kladda manniskor var i borjan av 60-talet, tyvarr.
  Sonia, du har ju ingen koll. Min mamma sminkar sig jamnt: stranden, affaren, aven om hon bara ar hemma hela dagen. Att man dock skulle vara snyggare for att man sminkar sig forstar jag dock inte alls.

 33. Elvis says:

  Haha. Asså alla som skriver att svenskar har så bra klädsmak typ. Ni tror inte att det kan vara för att ni är vana vid sådana kläder? Jag antar att tyskarna och alla andra människor runt om i världen tycker att de klär sig snyggt, även om inte svenskarna tycker det ^^

 34. Vante says:

  Brittisk gaydar signalerar för alla män som inte luktar svett och curry. Det funkar jättebra i Storbritannien, men i andra länder blir det många falsklarm.

 35. Bo says:

  kläder = ens sexuella läggning. solklart tycker jag! själv är jag också gay tydligen.

 36. Sofia i London says:

  vad dålig engelska de pratar för att vara engelskspråkiga

 37. Stockholmska says:

  Såklart att det var i Göteborg… Jag har absolut ingenting emot gays! men i Gbg kunde jag inte se skillnaden mellan homo- och hetero- Det var så jäkla mycket blonderade slingor, surfluggar och fejkade solbrännor. Killarna i Gbg city var omanliga som fan. Hur bra uteställen ni än har så vill jag inte tillbaka.. skrämmande.

  Jag tror jag lider av posttraumatiskt stressyndrom för numera tål jag inte dialekten heller.. Finns Kbt för specifikstadsfobi tro?

 38. Aldehyde says:

  @6, lärarinnan: Precis som svenskar gör fel med hon/henne eller han/honom så kan väl engelsktalande personer göra fel med do/does?

 39. LOL says:

  Med tanke på alla fjortiskillar i Sverige, så ser många svenska killar väldigt gay ut.

 40. Martin says:

  Ingen nyhet precis… Min pojkvän (som inte är engelsman) trodde också alla var gay första gången han kom till Göteborg. Vilket hade varit jobbigt.
  Nu är de bara snygga och självmedvetna, men straighta. Kanske beror på att vi har mycket fler speglar än i andra länder (på herrtoan t.ex.)?

 41. Nancy says:

  Håller med föregående, det är ingen nyhet direkt…. Får ofta höra att svenska killer klär sig ”gay”.

  (Och det är bara ett konstaterande, ligger inga negativa värderingar i ordet gay.)

  // 24 årig tjej, som hittills bott 10 år utomlands

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *