Kärleken är inte röd

Röda linjen mot Ropsten

En välsminkad och välklädd kvinna ~40 sitter med sin dotter ~7.
Kvinnan: Tog du den där gräsliga tröjan i alla fall?!
Dottern är tyst.
Kvinnan: Du ser hemskt slafsig ut!
Dottern mumlar någonting.
Kvinnan: Jag har ju sagt till dig att sätta på dig det jag lägger fram! Vad dum du är!
Dottern svarar inte.
Kvinnan (upprört): Vet du vad man kallar någon som ser så slafsig ut som dig?! Socialdemokrat!

Cred: Saga

0 thoughts on “Kärleken är inte röd

 1. Emilia Von Pinkenstraahl says:

  Är folk på fullt allvar förvånade över att det finns ett antal människor (troligtvis med förhållandevis hög koncentration runt röda linjens ena par ändhållplatser) i det här landet som har de åsikterna? Det är bara det att de vanligtvis anser det vara under deras värdighet att yttra dem högt så att sossepöbeln och annat löst folk hör dem. Men då blir det desto mer komiskt när fasaden väl brister, som den gjorde här. :)

 2. emji says:

  hoppas mamman läser dethär och märker att hon har över 150 kommentarer om vilken dålig mamma hon är.
  usch på såna.

 3. FRÖÖL says:

  Härlig mamma. Dottern ska vara glad att hon får en bra uppfostran. Allt vänster om Moderaterna är precis som hon sade: slafsigt.

 4. Frida says:

  Nämen Herre Gud. Skulle inte förvåna mig om detta var samma morsa som jag hörde på bussen från Karolinska en eftermiddag. Hon pratade högt och ljudligt med sin lilla dotter om de rika vännerna i Florida och när dottern bad om att få gå på Hard Rock Café kläckte mamman ur sig något i stil med: ”Nej USCH, sådana ställen går vi inte till! De har ingen HYGIEN och ingen STIL!”

 5. Frida says:

  F.Ö. är jag uppvuxen i en kommunistfamilj och fick ändå gå klädd i Madickenklänningar, besöka konstmuséer, gå på musikal och läsa prinsessagor.

 6. Båbben says:

  sånna som hon borde nästan bli avrättade, dels för att hon använder sosse som skällsord. Dels för att hon är grymt taskig mot tösen och dels för att det är rent ut sagt sjukt att ”tvinga” på sina barn politiska åsikter.

  sossarna blivit moderater och moderaterna ”arbetarparti”

  synd att det inte finns sossar längre, småborgare hela högen.

  En sak som däremot hade varit jävligt roligt vore om det visade sig att hon var vänsterpartist haha..

 7. Morion says:

  Fan vilken härlig. Så rätt!

 8. Antianonym says:

  #99: Antar att du är en medelålders snobbtant som går runt hela dagarna och klagar på att du inte får gå i pension vid 40.
  Att du kallar vänstern för VPK fortfarande är skrattretande. Vänsterpartiet Kommunisterna står det för för de som inte vet. Men vi lever väl in på 50-60-70-taet fortfarande? KANSKE DAGS ATT FOLK LÄSER PÅ VAD KOMMUNISM STÅR FÖR? Kommunis är i sig INGET dåligt, men om det används på fel sätt blir det dåligt. Att KINA är KOMMUNISTISKT är en myt. De är så kapitalistiska man kan bli. SLUTA LEVA PÅ 60-talet!!!

  #105: OBS! MIN ÅSIKT: Om man är så dåligt påläst att man röstar på moderaterna så är DET sorligt. Men om man är bra påläst om partierna och ändå röstar på de så är MAN sorlig.

 9. Angiie says:

  Alltså okej, jag förstår komiken i det hela, visst det var asroligt.. men fortfarande.. att säga så till sitt barn ? en sjuåring förstår nog inte ironi.. tyvärr :p

  Men iaf. den var jävligt kul. håller med den personen som sa att den hade varit roligare om dottern inte hade varit så jäkla ung.

 10. Anonym says:

  Mamman är min pappa upp i dagen ;)

 11. knytt says:

  Jag bara hänfördes av denna tjuvlyssning. Så OTROLIGT rolig! Tycker lite synd om er som börjar diskutera om mamman har rätt eller inte, det här är värsta komedisketchen ju!

 12. sara says:

  Usch!! Bara en moderat skulle kunna vara så hemsk mot sitt barn!

 13. Glenn says:

  #158: Ja, vad kan jag säga? :) Varför funkade det inte i Östeuropa? Gillar man vänsteridéer — flytta till Kuba och se hur kul det är. Du gillar att köa, eller? :)

 14. mina says:

  Fruktansvärt! Hoppas lilltjejen håller stilen.

 15. Kaktus says:

  Som socialdemokrat kanske man ser mer till insida än utsida…

 16. Mahsen says:

  Klockren, som tagen ur någon komedi X’D

  Blir dock jävligt irriterad, för att inte säga förbannad på att föräldrar gör såhär – det är vetenskapligt bevisat att hjärnan väldigt gärna håller fast till sitt första intryck, och försöker passa ihop alla senare intryck/påståenden, whatsoever, med det första. Vilket val kommer denna lilla tjej att ha senare i livet när hon ska välja parti? Hon kommer ha en helt förvrängd bild av socialdemokraterna. Föräldrar ska inte ge barn sådana här kommentarer, som missleder dem att tro saker om andra grupper/åsikter i samhället – föräldrar ska ge barnen rätt moral osv att de ska kunna välja själva senare.

 17. madde says:

  haha, vilken kärring.

 18. evelina. says:

  jag rös när jag läst det. vilken jävla kärring till morsa, man vill ju bara berätta hur fin dottern är i tröjan (även fast jag inte sett händelsen eller tröjan) Jag blir mer än förbannad!

 19. Johan says:

  Bra sagt.
  Sossarna klär sig lika bra som dom utövar politik, uruselt..

 20. neppy says:

  det där va ju bara sorgligt!

 21. Niki says:

  och så undrar man varför samhället ser ut som det gör idag med ätstörningar, skolmassakers och andra hyss.

 22. maria says:

  Skulle kunna varit jag som sagt det!!

 23. Martin says:

  Jag har aldrig någonsin tänkt tanken att slå någon kvinna, men nu vill jag ha reda på var trollet bor.

 24. Randi-san says:

  Jag hatar moderat-kärringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *