Läget ger dem åtminstone gratis golvvärme

Utanför sjukhuset, Jönköping

En äldre kvinna står och väntar på bussen tillsammans med sitt barnbarn ~5 utanför sjukhusets entré. En ambulans med påslagna sirener närmar sig sjukhuset.
Barnet: Farmor, hör ambulansen!
Farmor: Ja, den ska till akuten.
Barnet: Var ligger akuten?
Farmor (pekar på marken eftersom akutmottagningen ligger ett våningsplan ner): Den ligger där.
Barnet: Men där ligger ju helvetet?!
Farmor: Ja, men du förstår först kommer man till akuten, sen kommer man till helvetet.

Cred: Vera

Ps. Det är lite problem med betygfunktionen, vi jobbar på att åtgärda det.

37 thoughts on “Läget ger dem åtminstone gratis golvvärme

 1. Banan says:

  hahaha, tuff farmor :D

 2. demo says:

  till akuten kommer man om man syndat, men inte dött av sina synder. bara nästan.

 3. W says:

  Underbar rubrik!

 4. Ankakanka says:

  Hahahahahaha….
  Kanske Akuten skulle ha det i annonser… Efter Akuten – Helvetet. Efter vårdcentralen – sjukskrivning… Då kansek folk skulle undvika akuten.

 5. Moa says:

  HAHAHAHA, fan att inte kommentarfunktionen funkar! Grym är vad den här är!

 6. lelle says:

  haha! jag ska lätt vara en sån farmor när jag blir gammal.

 7. Magnus says:

  Hahaha.. grym farmor… själv har jag alltid trott att det är tandhygienisternas mottagning som är helvetets förmak…

 8. Alexandra says:

  Åh, gode gud! Skrattade rakt ut när jag läste den här. :)

 9. Sofia says:

  Nästan så att man skulle kunna tro att det är farmorn som är ett barn och barnet som är vuxet, iallafall med hennes logik. ;)

 10. K says:

  Haha, härlig farmor och härlig rubrik :D

 11. Romby says:

  He he. Riktigt rolig.

  När ska rubriktävlingarna komma igång igen? Jag tycker det har frågats i kommentarerna lite nu och då, men ni verkar undvika att svara på det.

 12. Keyes says:

  eyy fan va rolig!! farmödrar har nåt speciellt alltså!

 13. Maria says:

  HAHA!! Helt underbar rubrik!!

 14. Damon says:

  Romby: Vi får be om ursäkt, men vi har problem med tekniken. Vi hoppas att det är igång denna vecka, tillsammans med ratingsystemet som höll på att krascha hela vår server! Stå ut…

 15. sofen says:

  Vad som verkligen förgyller den här är att den kommer från Smålands Jerusalem.

 16. Martina says:

  Det är så roligt att den kommer från Jönköping, förstärker verkligen fördomarna om alla frikyrkor där. För hur många barn associerar allt nedanför marknivå med helvetet? Lite läskigt…

 17. hihi says:

  Det var kul bara för att hon från Jönköping

 18. Maggis says:

  Oj jag ska verkligen hålla mig från akuten. Ha ha ha grymt rolig

 19. Nauticat says:

  Varifrån kommer alla dessa fördomar om Jönköping? Eller det kanske är sant, jag vet inte. Kan bero på att jag har bott i jkpg hela livet så jag har inget att jämföra med. :p
  Men den här tjuvlyssningen hade väl varit lite kul oavsett var den hade utspelat sig? :)

 20. Jens says:

  Underbar farmor!

 21. Per "md2perpe" Persson says:

  Hoppas att barnet inte själv behöver åka till akuten någon gång. Han/hon kommer väl vara livrädd. Efteråt väntar helvetet…

 22. Mia says:

  Grym rubrik och tuff farmor!

 23. Emma says:

  Den var kul, men som syrra på barnsjukhus vore det trevligt om folk inte skrämde upp barn så mycket när det gäller doktorer och sånt.

 24. Andreas says:

  Att rubriktävlingen inte är igång är mitt fel. Jag ska ta mig i kragen och se till att den kommer igång under veckan! Betygsfunktionen och topplistan blir nere i ett par dagar, för som Damon skrev så höll våran server bokstavligt talat på att haverera av belastningen. Sedan den nya designen presenterades i början av februari har fler än 130.000 röster kommit in. Någon som vågar gissa vad medelbetyget för alla dessa röster var?

 25. geran says:

  stackars unge, lär ju va livrädd för akuten efter det där, går omkring med en bruten arm i 3 veckor bara för att slippa komma till helvetet som farmorn nog har berättat massa läbbiga saker om

 26. ET says:

  Jag har själv bara bott i Jönköping sedan i augusti och jag ser verkligen skillnad på Jönköping och andra städer. Det är fruktansvärt många som engagerar sig i kyrkan, är pingstvänner och liknande.

  På andra lärarhögskolor har de inte lika många föreläsningar om hur man hanterar kristna barn som vägrar förstå att man talar sanning när man talar om jordens uppkomst och annat relaterat till fysik och biologi.

  Jag har inget emot kristna i allmänhet, men jag har stått i situationen där barn på grund av påverkan från sina föräldrar påstår att lärare ljuger om att dinosaurierna fanns. Det är riktigt läskigt.

 27. nini says:

  Är det bara jag som tycker att det är elakt att säga sådär till ett litet barn? Barn i den åldern frågar för att de håller på att lära sig hur världen och saker i den fungerar. Man borde uppmuntra denna vilja hos barnet att utvecklas och istället ta chansen att ge barnet kunskapen det behöver. Tydligen anses det både accepterat och roligt att skrämma och vara otrevlig mot barn. Läskigt tycker jag.

 28. Erik says:

  Lysande rubrik :)

 29. Sara says:

  Den här tjuvlyssningen känns påhittad.

 30. Peter says:

  nini: Ja det är bara du som tycker så. Dom förstår nog hur det ligger till när dom blir vuxna.

 31. Elin says:

  Peter: Nej, jag tycker också att det är idiotiskt att säga så till barn. Även om de förstår hur det ligger till när de blir vuxna, så lär de ju gå omkring med taskig verklighetsuppfattning till dess. Och om de kommer på det innan de blir vuxna, verkar det ju inte orimligt att slutsatsen kommer att bli att vuxna ljuger, och därför inte är att lita på. Inte direkt vad man hoppas på som förälder/annan släkting, eller hur?

 32. Sophia says:

  Men vilken moraltjafs det ska bli om allt som skrivs här. Ja, det är så synd om alla barn vars föräldrar/annan nära vuxen nån gång dragit en liten rövarhistorieskräckis om att de kommer bli tagna av vargen/spöken/George Bush om de går ut när det är mörkt, inte äter upp gröten eller whatever. Mao. borde alltså 95% av alla Sveriges barn och tonåringar gå omkring och tro att alla vuxna ljuger pga. att deras mamma sa att spöket Laban skulle ta dem som små om de inte borstade tänderna ordentligt.

  För övrigt är väl helvetet synonymt med akuten? ”Borr tvärs genom skallen, bruten ryggrad och båda benen avslitna? Ja, slå dig ner i väntrummet så ska en doktor försöka titta på dig inom tio timmar!”

 33. eloij says:

  Ja, sant om man inte skött sig väl som en riktig liberalist så är det där man hamnar till slut

 34. McBacon says:

  Öhh, jag har aldrig sett att akutmottagning ligger UNDER jorden utanför sjukhusets entreplan? Måste sticka dit o ta en titt… I såfall så är det en häftig grotta för patienter… :D

 35. Tompa says:

  finns det en hiss till helvetet vid det sjukhuset :)

 36. Golvvärmekungen says:

  Roligt och rubriken med golvvärme är ju bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *