Lättare att hantera sitt fordon än sin fördom

(En mörkhårig man med lite sydlänskt utseende ~30 har precis hållt på att krocka med en äldre mans ~75 felparkerade bil. Gubben kommer ut rasande.)
Gubbe: Tog du ditt körkort i Turkiet eller?
Man (på perfekt svenska): Nej gjorde du?
(Den äldre mannen ser ut som ett frågetecken, stirrar på den yngre ett tag, och skyndar sig därefter därifrån och kör iväg.)

Norrköping, Hamnen

30 thoughts on “Lättare att hantera sitt fordon än sin fördom

 1. svavelstickan says:

  rätt åt gubbjäveln

 2. Linn says:

  Såna människor som den äldre är bara för tragiska

 3. An(d)y says:

  Synd att det inte var lite längre. Poängen kom så fort att jag kände mig snuvad på en tjuvlyssning…

 4. Morran says:

  hemsak gubbe!

 5. Jochen says:

  hehe, rolig URL till kommentarerna…

 6. Olle says:

  Haha, allt e inte utseende gubbe!

 7. pelle says:

  hehe ja, håller med jochen.
  hur försvarar ni det det? jag har fått mycket mindre uppseendeväckande kommentarar än så underkända. dubbelmoral och larvigt

 8. Gloria, tjuvlyssnat.se says:

  Pelle: Godkännandet av kommentarer blir aldrig helt konformt eftersom vi är två individer som sitter och godkänner. Ofta beror det på vilket sammanhang kommentaren dyker upp. Vissa kommentarer tar vi bort för vi vet att de kommer ge upphov till en lång onödig bitsk debatt som vi inte vill ha på sidan, inte nödvändigtvis för att vi tycker de är förkastliga. Vi försöker publicera i den mån vi kan, men vi gör misstag också. Om din kommentar onödigt censurerats är det bara att be om ursäkt. Ett nytt system för kommentarerna som gör allt smidigare är på gång.

 9. Cez says:

  Hoho, rätt åt gubben!!

 10. Jonas says:

  Jag tyckte den här tjuvlyssningen passar bättre i den dåliga högen

 11. Martie says:

  Det var ju ganska roligt sagt av den äldre mannen, han är ju trots allt 75 år

 12. gran says:

  varför var det rätt åt gubben? Killen med sydländskt utseende höll uppenbarligen på att kvadda gubbens bil, så han har all jävla rätt att bli sur. Ska han bli mindre sur bara för att killen har sydländskt utseende, för att slippa bli kallad rasist?
  Nej, bra gjort av gubben.

 13. daniel_th77 says:

  Riktigt bra rubrik! Gamla människor (speciellt vresiga gubbar och gummor) är otroligt jobbiga. På dom…

 14. Sara says:

  gran: Nu var det ju så att gubbens bil var felparkerad, alltså får han skylla sig själv.

 15. Cruisan says:

  Det var rätt åt gubben för att han använde killesns utländska utseende nerlåtande. ”Tog du ditt körkort i Turkiet eller?” låter iallafall väldigt fördomsfullt i mina öron.

 16. hej says:

  Gran: Så det är ok att förolämpa samtliga turkiska bilkörare bara för att man är arg?

 17. hallonet says:

  gran: Gubben ska absolut inte ”bli mindre sur bara för att killen har utländskt utseende”, men han behöver ju inte dra fram det plumpa rasistkortet… Herregud, vid 75 års ålder borde man kunna bråka smart och med stil

 18. gran says:

  Hur hade ni själva reagerat, just när ilskan är som värst? Jag tror knappast ni hade varit speciellt trevliga då. Vad hade det gjort för skillnad om han använt uttrycket ”Idiot” istället? Det är minst lika otrevligt, men då hade ingen reagerat.

 19. Lisa says:

  Nu är ni ju i och för sig lika fördomsfulla som gubben. Varför skulle det vara dåligt att ha tagit sitt körkort i Turkiet? ;)

  Det är väl lite som med bög-förolämpningar. En del tycker att det är dåligt att vara bög och använder det som skällsord, men det beror ju i sådana fall på att de tycker att det är nåt dåligt att vara en man som tänder på en man. Tycker man inte det så är ju ”bög” helt värdelöst som förolämpning och inget man tar åt sig av heller om nån kallar en det.

 20. Fnykis says:

  Vaddå ”har precis hållt på att krocka”? Har han gjort det många gånger eller? Krockade han eller bara nästan? Rätt åt surgubben i alla fall…

 21. Lasse says:

  Lisa: Men så som gubben sa det var det ju menat som en förolämpning.

  Eller tror du om killen svarat ”ja” på frågan att gubben skulle sagt ”jaha, jasså, jag har hört att dom är bra där borta”.

 22. M. says:

  gran: Tror du har missuppfattat tjuvlyssningen. Som jag uppfattade den så sa gubben så för att han tyckte busschaffören körde illa (och drog därför den fördomsfulla slutsatsen att han måste ha tagit sitt körkort utomlands), mannens come back om att gubben skulle ha gjort detsamma syftade på att det var faktiskt han som var den som körde (eller i detta fallet, parkerade) illa.

 23. Mike says:

  Gubben var ju FELPARKERAD!!!! Strunta i Turkietkommentaren. Det kunde lika gärna varit en fråga om han var född igår. Gubben var ju helt enkelt helt fel ute och ändå skulle han projicera sitt eget fel på 30-åringen. Att sen 30 kunde vända kommentaren direkt mot gubben (oavsett vad kommentaren egentligen var) gjorde det hela ännu snyggare.

 24. hallonet says:

  gran: att ropa idiot efter mannen är klart mer harmlöst än att påstå att folk med turkiskt körkort är sämre bilförare än andra. Skillnaden är lika markant som om man skulle kalla dig trevlig istället för trångsynt…

 25. viktoria says:

  gran: hade han använt idiot hade han menat att han hade gjort något jävligt dumt och inte nu då han menade att han var dum bara för att han var turk.

 26. Alex says:

  HAHA rätt åt den onda fördomsfulla åldringen ;)

 27. alex says:

  gran: vilken del av ”felparkerad” är det du inte förstår? lär dig svenska för fan

 28. Mellzz says:

  Haha ägd xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *