Little mister sunshine

T-centralen

Pojke ~5 sitter och pratar med sin pappa. Tunnelbanan är full av stressade människor, och stämningen är låg.
Pojken (entusiastiskt): Pappa, om tio upphöjt till tolv år kommer solen att slockna! …Och då kommer det att ta åtta minuter innan någon märker något!
Stämningen i vagnen sjunker till suicidala nivåer.

Cred: Piratkatterna

90 thoughts on “Little mister sunshine

 1. Anonymous says:

  Misantropi.

 2. Cineast says:

  Adam: Man blir smart av fisk och film … Men om man ser till den sortens filmhjälte så har Dolph inte en chans mot Stefan Fiskmås.

 3. Kristianstad-tjej says:

  Jag håller med tove

 4. Sofia says:

  Varför snackar alla om att det var en ”smart liten kille”? hur fan kan ni veta att han kommit fram till det själv? hahah.. aja, fin tjuvlyssning iaf.

 5. The Great Faultfinder says:

  Men innan dess har jorden redan gått under! Mayakalendern tar nämligen slut den 21 december 2012. Somliga menar dock att en ny, bättre värld är att följa efter det. Nu har jag i likhet med 5-åringen fått tillfälle att i min egen anda, glänsa med min påstådda kunskap.

 6. Adam says:

  och enligt jehovas har jorden gått under massvis med gånger…samma sak enligt någon ”erkänd new age-ledare” anledningen att vi inte vet att jorden har gått under är för att ”änglar räddade oss” och nu ”lever vi i en hallucination”

 7. Thomas says:

  Håller med #12. Ungefär som att lägga på skratt på fel ställen under ett dolda kameran-program på teve.

 8. tjockiskatten says:

  Gammal som gatan.. inte just i den här versionen men still.. hört tusen gånger förr. Dess utom; ”Stämningen i vagnen sjunker till suicidala nivåer” så vadå? Alla tog livet av sig? Fail på Damon som godkände citatet.

 9. anna says:

  Säkert att han bara var 5 år? Ska det verkligen inte vara någon 1:a framför 5:an?

 10. Allison says:

  Happymealungen: Men, mellan Duvbo och Rissne ligger ju inget annat än en massa hus! Knasboll.
  anna: Eller ett upphöjt till fem, höhöhöhö!

  Jag är boring vid den här tiden på dygnet, blame it on the moonlight.

 11. Sofus says:

  7# Jag älskar dig!

 12. Kroken says:

  Fast ungen är ju inget matte/fysik snille.
  Efter som solen kommer att svälla så kommer den befinna sig närmare jorden (jorden kommer för övrigt vara död när solen är som störst redan), och då kommer det absolut inte ta 8 minuter innan vi märker att den slocknat, teoretiskt skulle vi märka det betydligt fortare än så om vi var kvar på jorden, om vi befinner oss på en annan planet så kommer det antagligen ta längre tid.

  #58 ja, det betyder att alla i vagnen ville ta självmord, inte att de tog självmord, klaga inte på andra innan du rannsakat ditt eget huvud.

 13. *melalnslöadf. says:

  #10 Anthrax Alfa: Det är kommentarer som dina som får han att fortsätta skriva. Om alla slutar kommentera så kanske han försvinner(ja, förlåt att jag skriver detta).

 14. Shopping Bitch says:

  Sicken liten glädjespridare.

 15. Armon (jurg-fan) says:

  Om en biljon år?! Nu blev man ju stressad!

 16. ceasar says:

  #58, Haller med dig, tycker bara det var overdrivet trakigt

 17. Rain says:

  Cineast: Blev lite nyfiken på det där med IQ på samma nivå som Dolph Lundgren, när ingen egentligen vet var han ligger på skalan. Det har spekulerats om 140-160 och han har själv påstått att detta inte är sant.
  Skulle du dock ligga på 160 så all cred till dig, då är du verkligen bland topparna i svenska Mensa föreningen och bland dom mest intelligenta i hela landet, där man själv ligger på genomsnittliga värden (135-140 enligt Ravens Advanced Progressive Matrices).
  Tar jag inte fel så 160 i IQ innebär att sätter vi 31559 personer i ett rum med dig, så är du den intelligentaste, och härmed min idol.
  Jag har förstås provat en del olika iq tester online och fått resultat på allt mellan 100-200, kul att man kan bland dom smartaste i världen om man hittar rätt test.

 18. Nisse P says:

  #1 Adam: Som t.ex. DDT Dichloro-diphenyl-trichloroethane, eller 1,1,1-triklor-2,2,bis(4-klorfenyl)etan

 19. Ubbelubb says:

  #37 Cineast: Med tanke på att Dolph Lundgren har en civilingengörsexamen från Chalmers är det väl du som skryter.

 20. anonymous says:

  Adam: Du glömde Douglas Adam!

 21. Meeo says:

  herregud, vilken härlig unge!

 22. Petra says:

  Ojoj, inte illa av pojken =)

 23. Henke says:

  Welcome back Einstein.

 24. instain says:

  Det tar ca 8 minuter för ljuset att färdas från solen till oss. Solen är ju vår närmaste stjärna. Den som ligger näst närmast ligger ca 4 ljusår bort, det betyder att det tar ungefär 4 år för ljuset att komma från den till oss.
  DETTA KUNDE JAG NÄR JAG VAR 3 ÅR. MIFFOUNGE som berättade det till sin pappa.

 25. Tobbe says:

  Haha, ”…och det kommer ta 8 minuter innan någon märker något” var det klart roliga med detta.

 26. Adam says:

  Rain: När man pratar IQ-test finns det en hel del olika sorters intelligens….den kvoten som mensa kräver är 130 för att komma med (eller är det 135)…så då undrar jag vad fan du fått siffran om medelsvensken ifrån?

 27. Möller says:

  Några frågor uppkommer här. För det första, herr 5-åring säger att solen bara slocknar, när han då påstår att vi kommer märka något först om 8 minuter, syftar han då på ljuset eller gravitationen? En kombination av båda? Fråga två: Han säger 10 upphöjt till 12, jag tolkar det som 10^x=12. Följaktligen är det metematiska språket inte korrekt.

  Men sen var han ju 5 år. Kudos herr 5-åring, kudos!

 28. Cineast says:

  69: Nu förstår jag inte riktigt. Klart jag skryter. Det var väl uppenbart. Skulle inte du skryta om du hade nåt gemensamt med Dolphan?
  Rain: Du får en autograf på posten om du vill ha.

 29. Adam says:

  Möller…10 upphöjt till 12 = 10^12=1 000 000 000 000 = en biljon. följaktligen ÄR det matematiska språket korrekt. Däremot att solen kommer ha slukat jorden om 6 miljarder år (har jag för mig att det är?) och att livet på joden kommer ha utrotats långt innan av amerikanska presidenter har väl inte med saken att göra i och för sig. Möjligt att solen slocknar om en biljon år, och om solen hade haft samma storlek och värme som den har idag vid ögonblicket hade det tagit ca 8 minuter innan det blev mörkt på jorden.

 30. Rain says:

  Adam: Jag menade inte medelsvensken, utan genomsnittsvärdet i mensa. Kravet för att bli medlem ligger på 131 eller högre iq.
  Medelvärdet i europa ligger på 100 med en avvikelse på 15, alltså mellan 85-115 anses normalt.
  Med IQ menas förmågan att att hantera och lösa nya problem som inte bygger på tidigare kunskap och erfarenheter.

 31. Skilda Pappan says:

  Härlig bok. härlig site. Mycket skratt. Tack!

 32. Putte says:

  Jag har för mig att intagningskravet till MENSA ligger på ”en IQ-nivå bland de 2 högsta procenten av landets befolkning. Ca 130 för sverige” D.v.s att 130 är bara en riktsiffra som varierar mellan olika länder. T.ex. kanske den ligger på 50 i USA och 170 på Island.

  Dessutom heter det ”att begå självmord” alternativt ”ta livet av sig”.

 33. tjockiskatten says:

  62: ”det betyder att alla i vagnen ville ta självmord”.
  ”Ta livet av sig” eller ”begå självmord” heter det. Och, ja, jag förstår att det betyder att folk ville ta livet av sig men min poäng var att jag tvivlar på att ens någon i vagnen fick självmordstankar av ungens kommentar. ”Äh nej! Om en biljon år slocknar solen. Och det tar åtta minuter för ljuset från solen att nå jorden! Det är verkligen en anledning till att ta livet av sig!”

 34. Nikky says:

  10^12

  är om ganska många år..
  år om jag fick det rätt med nollorna tror jag

 35. Svante says:

  Snacka om att fokusera på det negativa… :-)

 36. Demon says:

  ”Ungen var ju lite kul men det är alltid lika tråkigt med tveksamma påståenden om stämning och liknande. Speciellt inte när det är så tillkämpat för att försöka göra det roligare. Inga cred alls för det.”

  Word.

 37. Micha says:

  Ungen kan omöjligt ha varit fem år. Det finns inte en möjlighet förfan

 38. Lotta says:

  Putte: Blir man intagen eller antagen till Mensa?? :P

  Finns det människor på jorden om 10^12 år? Finns jorden om 10^12 år? Spelar de där 8 minutrarna någon roll egentligen… för det var ju det som var kul med ungens kommentar :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *