Ljuset var tänt, men det var ingen hemma…

Shell, Åkersberga

Kvinna ~30: Har ni tändstift?
Kassörska ~18: Nä, vi har tändvätska och tändstickor.
Kvinnan: Eh…
Kassörskan: Ja, och så vanliga tändare förstås.

Cred & rubrik: Anna

0 thoughts on “Ljuset var tänt, men det var ingen hemma…

 1. Ninna says:

  Hahaha, jag skrattar mest åt Linus och Mattias kommentarer! (ursäkta mig men:) hur dum får man va?? hahaha

 2. Tompa says:

  hahaha lysande ja man kan ju inte veta allt här i världen..

 3. Sara W says:

  men.. om mackar nu inte säljer tändstift (vilket ju har konstaterats) varför ska hon då veta vad det är? (FÖRUTOM allmänbildning, som vissa tycks anse att det hör till.. )

 4. :) says:

  Jag orkar inte sitta och läsa igenom alla kommentarer, och vet därför inte om någon har svarat på den här frågan: Men vad är ett tändstift? Är det typ tändare?

 5. Pucko says:

  Sara W: Du sade det!

  Dessutom: Om alla slutade köpa korv på macken och istället började efterfråga bildelar och annat de tycker hör hemma där så skulle förmodligen sortimentet på macken förändras. Och därmed skulle personalen förmodligen lära sig vad tändstift är! Och ALLA blir glada!

  Så sluta köp korv på macken! De är ju inte ens goda!

 6. Mr. Mack says:

  JZ har helt rätt, eftersom jag jobbar på mack så måste jag ju också säga mot alla ”det var bättre förr”-människorna som tycker att man ska ha alla slags obskyra bildelar på en mack.

  Visserligen är tändstift inte så obskyrt, men ärligt talat finns det faktiskt hur många olika modeller som helst, och oftast brukar det vara så att vi har 40 andra modeller än just de som kunden ska ha och då är vi såklart en dålig mack… Faktum är som JZ sa att de flesta bildelar bara är hyllvärmare och står och samlar damm. Vi kan inte konkurrera med de ”rena” bildelsbolagen när det gäller utbud och pris så därför har de flesta kedjor slutat göra det också. För som de flesta företag vill ju också mackarna gå med vinst.

  Drivmedel är även det en enorm förlustaffär, den kedjan jag jobbar på förlorade hundratals miljoner förra året på drivmedelsförsäljningen, så ni ska vara glada att vi inte slutar sälja det med i förmån för ännu mer korv ;)

  Det blev mycket, men förhoppningsvis kanske folk lär sig något om dagens macksituation :)

 7. Bananen says:

  ”Ska man jobba på mack så SKA man tamejfaan ha ordentlig utbildning i bilar, bensin å mekande.”

  Ehm, de flesta mackar säljer inte särskilt många bildelar eller sysslar med mekande, så varför ska kassörskan i mackbutiken ha en ordentlig utbildning i de sakerna?

 8. jurg says:

  hon borde åtminstone kunna lite om mackor. och om man inte har mackor så borde de kunna allt om glassbilar. och om de inte säljer glassbilar (alla borde sälja glassbilar) så borde de rekommendera tändvätska till alla kunder tycker jag. och så ”vanliga tändare” förstås

 9. loj says:

  Men seriöst – nog tillhör det normal allmänbildning att veta vad ett tändstift är. I alla fall att ha en aning om det, och inte tro att det är något som går att ersätta med tändvätska eller tändare…

 10. alotlike says:

  jurg: jag tror jag vill gifta mig med dig

 11. jurg says:

  alotlike: jag är öppen för förslag, om du råkar vara av tjejig härkomst. I värsta fall kan jag sträcka mig till giftermål ändå, det är ju alltid trevligt att gräva fram kostymen. Köpte en ny på en OKQ8 förra veckan, man fick bocciaspel på köpet

 12. Marcus Lundberg says:

  ”dessutom har vi läppstift och limstift.”

 13. Troligen trångsynt says:

  Det finns många trångsynta människor i vårt lilla land, här är det övertydligt. Jag är säker på att varenda person med en ålder över ~20 som skrivit här kan nämna tio saker som personen ifråga tycker är självklara, men som inte är det för en stor andel av de som postat kommentarer här. Think about it.

 14. loj says:

  Och det finns fortfarande många saker som kan sägas höra till normal allmänbildning. Faktiskt.

 15. effa says:

  Men slappna av för fan. Den här sidan är ju till för att garva åt roliga saker som folk säger.

  Varför kommer ni hit om ni ska bli så upprörda för att vi skrattar åt den här tjejen? Sånt här är ju vad Tjuvlyssnat är all about.

  Hon är säkert smart och jättebra på en massa andra sätt, det är underförstått. Men just det här som hon sa var roligt. Måste man slänga in den disclaimern varenda gång en ny tjuvlyssning publiceras för att ni glädjedödare ska bli nöjda?

 16. Jan J says:

  Allmänbildning är borta och man får vara hur dum som helst, tydligen.

 17. Ankakanka says:

  Men vad är det för fel på merförsäljning?

 18. Jesper says:

  Måste berätta om tjejen i Hornbachs drive-in-kassa som inte visste vad en kvadratmeter är. Detta hände i lördags på Hornbach i Malmö. Vi hade fyllt i ”2 kvadratmeter” på plocklistan. Hennes kassaapparat krävde att hon skulle mata in längd och bredd. Hon slog in 2 x 2, och menade på fullt allvar att vi skulle betala för 4 kvadratmeter. Det tog tre förklaringar från mig, och två från tjejen i kassan bredvid, innan hon förstod att 2 kvadratmeter är 2 x 1 meter. Men det visade sig snabbt att hon ändå inte hade förstått, för nästa rad på plocklistan var 0,5 kvadratmeter av en annan sorts sten, och då slog hon in 0,5 x 0,5.

 19. jurg says:

  ankakanka: felet ligger nog i att mer inte är särskilt gott. =)

 20. JZ says:

  Om jurg & alotlike gifter sig så vill jag gå på festen.

 21. jurg says:

  jz: ta med tändstift till festen för det blir grillning framåt kvällen. och boccia såklart. fast det lilla klotet är borta, men man kan ju låtsas att det ligger där någonstans. om nån vet nån sida där man kan beställa små bocciaklot på internet får ni gärna maila mig (märk mailet med en bild på en jättestor gås).

 22. Jan J says:

  Jag också.

 23. love_n_light says:

  VA?? Får en skriva egna rubriker till sina inskickade tjuvlyssningar? Eller känner ”Anna” någon i redaktionen kanske…

 24. Damon says:

  Love n light: Jo, det är bara att skicka med egna förlag, gillar vi det så får man dubbel cred!

 25. JZ says:

  Jurg
  Kolla in: http://www.extrasmabocciaklots-r-us.com
  Jag har tyvärr ingen gås tillgänglig men jag kör förbi två stycken gäss på vägen hem från jobbet varje dag så jah kan stanna och hälsa?

 26. Pia says:

  Tjenare, jag jobbar själv på mack och kan hålla med om det några ovan säger, att bildelar inte längre finns i sortiment för att de inte säljer tillräckligt bra. De är ren förlust. Och när det gäller tändstift så finns det sååå grymt många olika. Man kan inte ta in 2 ”standardstift” heller med tanke på att det finns så många olika bilmodeller och varje fabrikat kör sin egen grej för att kunderna ska måsta vända sig till dom när det ska bytas. Men men… Jämför man de lagerkostnader tändstiften skulle utgöra med den lilla efterfrågan det finns så går det inte ihop. Enda tändstiftet vi har på vår station är till gräsklippare, det går an ;)

 27. Linus says:

  #48: Blandar inte ihop det: om jag frågar folk vad samplingsteori är och hur man designar ett digital-signal-filter så vet inte många mycket om det, för de sysslar inte med det helt enkelt. Samma sak gäller här: jag har aldrig sysslat med bilar,inte heller mina föräldrar, och har bara 2 kompisar som har bilar och vi snackar aldrig om det. Så jag är dum i huvet för det? I don’t think so. I så fall är ju hela befolkningen på jorden dum i huvet på sitt sätt.

 28. Rolle says:

  Haha, skön rubrik! :D Som så många gånger så förgyller rubriken hela tjuvlyssningen!

 29. Marcus "e-type 2+2" says:

  Otroligt! :)

  Samma sak hände mig, fast tvärtom!

  Efter lite velande vid oljorna kom det en ung tjej fram till mig och frågade om hon kunde hjälpa mig.
  Och det kunde hon verkligen.

 30. Tenho says:

  Fett skojj!

  Garva gott…

  Men visst, tändstift e de inte många som hajjar va de e…

 31. Beerfueled says:

  Rubrik: ”Vilket mörker…”

 32. En annan David says:

  Emil: Haha, underbar slutkläm! :D

  Trailern har åkt men dragbilen står kvar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *