Logik a la Västtrafik

Spårvagn, Göteborg

Kontrollant: Hur gammal är du?
Kille: 20!
Kontrollant: Då kan du ju inte åka på det här kortet!
Kille: Men vaddå, det gäller väl till och med 20?
Kontrollant: Joo men lilla vän, om du har köpt en kartong ägg som håller till och med den sjätte, så är ju de gamla den sjätte. Då kan du ju inte äta dem!
(Killen blir stum medan hon börjar skriva ut en bot.)

0 thoughts on “Logik a la Västtrafik

 1. lk says:

  Kristoffer: du har nog blandat ihop det där med hur man skiljer ett kokt ägg från ett okokt. Okokta ägg ska nog vara bra gamla innan de beter sig så som du beskriver (innehållet skall vara fast eller högvisköst).

 2. nusse says:

  Va..men det står väl inget klockslag på dom??

 3. Ragna says:

  ÄGG blir inte automatiskt dåliga för att bäst före datumet gått ut! Så dåligt!

 4. Neitan says:

  Hallå alla äggfantaster (å förlåt till alla som inte gillar ägg-inlägg här)!
  Vill bara ge er ”äggsperter” ett tips på hur man kollar om ett ägg blivit dåligt.
  Lägg ägget i en behållare med vatten (så mycket att ägget är helt under vatten, å lite till).
  Ett färskt ägg ”ligger” på botten, ett ägg som fortfarande går att äta ”står” på botten och… ett ruttet ägg flyter! Detta beror på de gaser som bildas under ruttningsprocessen!
  Ciao!

 5. Magnus says:

  Vad i hela friden har äggs hållbarhet med åkkorts giltighet på spårvagnen att göra? Det är så tröttsamt med alla omskolade lågstadielärare som fastnat i Fem Fyror Är Fler Än Fyra Elefantöl…
  Vi har samma problem i Stockholm ;)

 6. Anonym says:

  hahaha… ja du jan… du har faktiskt en skyldighet som resenär att ta reda på vilka resevillkor som gäller med din biljett… har du inte gjort det och det sedan visar att du utnyttjar en rabatt som du ej har rätt till så får du snällt betala böterna… det finns ingen som du säger ”god tro” i detta sammanhang…

 7. biljettkontrollant says:

  kristnjov
  Åkte inte denna biljjetkontrollanten med ambulans efter din händelse .
  om så var fallet så har han inte polisanmält dig .

  Sen så förstår jag alla som tycker det e dyrt med kollektivtrafiken. Men så länge det kostar så ska man betala för sig .Å har man inte gjort rätt för sig så ska man stå för konsekvenserna .

  Det e samma sak som om man går in å tar en vara utan att betala för sig i nån butik .

  Denna händelse som har hänt nu kan jag inte ytrra mig om.Men om så var fallet så blev den säkert avskriven om nu resenären gjorde en överklagan .

  Resenären har alltid tre veckor på sig enligt lag att överklaga.

  Sen angående charmkursen tro mig vi e snälla dom flesta av oss iallafall :)Det finns alltid rötägg inom alla brancher.

  Men träffar du 3000 människor varje dag så tar det på dig slutet av dan när folk ska komma med dom dummaste förklaringarna .Hade en kille som sa att han hade en biljett men han hade ätit upp den och han undra hur jag skulle göra då .Han menade på att jag inte kunde skriva upp honom eftersom han hade biljett och jag inte kunde bevisa detta .Resenären åkte på en tillägsavgift å jag åkte på ett gott skratt.För ta mig fan på att han spydde upp skitet å menade på att jag skulle leta fram biljetten bland spyan .Detta fick ju han göra själv å det visade sig att hans biljett hade gått ut med 2 timmar .Bara en sån sak kan få en å tappa förtroendet om människan när folk ska gå så långt för 20 kr

 8. Resenär som inte alltid gjort rätt för sig, men oxå stått för det... says:

  Undligt vad kontrollanderna kränker resenärer, och alla hör och ser. Men när resenärer kränker kontrollanterna verbalt och fysiskt, är det ingen som ser och hör.Men jag ser och hör det ofta, nästan vid varje tillfälle.
  Dom finns för oss resenärer, hur höga skulle priserna inte annars vara.

  Regler och lagar är regler och lagar, och bestämms inte av kontollanterna, utan av andra ”högre” stående i samhället.

 9. Betalande says:

  Inte så konstigt att kontrollanerna är aggresiva och pang på. Det är nämligen det enda maktmedel dom har. Till skillnad från polisen så har biljett kontrollanter ingen rätt att hålla kvar eller kräva att en resande lämnar ut några uppgifter. Sånt får bara polisen göra…

 10. Pelle says:

  Gäller till och med DAGEN du fyller 20 år står det i min folder jag har. DAG!!! e ni helt väck eller+? Gäller alltså till 23.59..den dagen..punkt slut.’Sedan va kontróllanten ingen bra kontrollant.

 11. Johan says:

  Tro mig jag hatar västtrafik – skulle ladda på mitt kort och the f-ing eejits lyckas med att ta betalt för en vuxen – ändrar det sen – säger dom, men när jag sen kommer på spårvagnen visar det sig att hon inte alls laddat mitt kort utan avmagnetiserat det – och believe it or not det kom en kontrollant…

 12. Manda says:

  Äh vilken puckad kontrollant.

 13. Emil says:

  till och MED

 14. Hej says:

  jävligt smart kontrollant asså

 15. Jimmy says:

  Jag måste säga att jag HATAR västtrafik, fastän jag åker med dom varenda dag till skolan. Nyligen så skulle jag åka hem, bussen stod still, jag bankade på rutan till bussjäveln, men den jävla busschauffören öppnade fan inte dörren för mig han bara åkte vidare och lämnade mig att gå, ungefär en mil hem…. ett helveta var det minusgrader utomhus. Man undrar vad det är för jävla folk som kör bussarna och om det är nån idé ens att köpa busskort lika bra at tjuvåka hos dom djävlarna tycker jag. HATAR VÄSTTRAFIK innerligen, detta hände för 1 och en halv timma sen…..

 16. Christer E. says:

  Övrigt: … För att få använda en Fritidsladdning måste du vara under 20 år (men påbörjad laddning får användas giltighetstiden ut).

  d.v.s. Jag köpte en laddning dagen innan jag fyllde och har levt bra sedan dess .. förövrigt har jag aldrig träffat en otrevlig busschaufför ..

 17. Isak says:

  Det verkar som om västtrafik gillar att gämföra saker med ägg. Jag själv råkade glömma mitt skolkort en dag och frågade buss chaförren som jag åker med nästan varje vardag om det går bra ändå?
  då sa han att det är som om man går in i en affär och tar en kartong ägg och sen går ut utan att betalla.
  = västtrafik gillar ägg

 18. Dom kallar mig KAOSETS GUDINNA ~ kaosetsgudinna.com says:

  http://emmalou.myshowroom.se/pajkastning/

  En till som inte förstår innebörden av ”till och med” (kolla kommentarerna). Hon vill ha källhänvinsning på det. Och just det. Hon är journalistdiplomerad. Men arbetslös. Varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *