Lögn bemöttes med lugn

Spårvagn, Göteborg

En kvinna ~30 (i sin mobiltelefon): Det var städdag på skolan i söndags men jag pallade inte att gå så jag skrev till dem att min släkting blivit svårt sjuk och att jag typ fick sitta på sjukhuset med honom hela dagen. Och vet du, INTE EN ENDA skrev tillbaka och undrade hur det var med honom. Så jävla ruttet. Och vi som ska ha en så bra sammanhållning på den där jävla skolan. Nej, fuck you very much!

Cred: Ällin

12 thoughts on “Lögn bemöttes med lugn

 1. hn says:

  Så kul, dubbelmoral! ;)

 2. Andersson says:

  Herregud, 30 år och beter sig som en liten unge, hon kan max vara 15 i skallen. Hoppas att hennes chef får nys om detta så att hon får sparken.

 3. Ubbelubb says:

  Kaka söker maka.

 4. Ella says:

  Hehe sparken lär hon väl knappast få men om lyssningen är sann får vi hoppas att någon av de som tog emot sms:et läser detta. Inte så troligt att flera sådana meddelanden har skickats av föräldrar i skolor i Göteborg som har haft städdag på sistone.. :-)

 5. Andersson says:

  Jag tolkade som att hon var anställd, och få sparken för olovlig frånvaro när detta förhoppningsvis når fram till chefer. Var hon förälder får hon givetvis inte sparken från sitt jobb för detta.

  1. David says:

   ??? Jag förstår ingenting av det du skriver.

   1. Alexandra says:

    David: Vad är det du inte förstår? Andersson (liksom jag) tolkar denna tjuvlyssning som att kvinnan som smiter från städdagen arbetar på den aktuella skolan (vilket i så fall kanske kan leda till repressalier ifall hennes chefer får reda på sanningen till att hon var borta). Ella däremot tolkar det som att kvinnan skolkade i form av förälder som förväntades dyka upp och städa i egenskap av att hon har ett barn på den aktuella skolan.

   2. Ällin says:

    Fick uppfattningen att hon skulle ha varit där som förälder så troligen handlar det om en friskola där föräldrarna går in och extrastädar någon söndag per termin.

   3. David says:

    Det var grammatiken som skar i mitt sinne och fördunklade mitt omdöme. Nu förstår jag bättre. Tack för det.

 6. PP says:

  Städdag i skolan? På en söndag? Vad är det som har hänt med samhället egentligen? Sist jag kollade så utfördes städning av städpersonal som kommunen betalade för. Låter man lärare eller föräldrar städa i skolan numera? Snacka om fattigt samhälle. De borgliga har verkligen lyckats montera ner välfärden helt i sin skattesänkningsiver.

  1. Floatpooper says:

   Hur länge har du legat i koma? Föräldradrivna förskolor har väl funnits hur länge som helst. Ibland blir pajkastningen såå löjlig.

   1. PP says:

    Nu har jag inga barn, så jag har inte intresserat mig så mycker för hur förskolor fungerar. Men det kan ju förklara ett och annat, då. :) *sopar upp pajsmulorna*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *