Man måste ju känna av vibbarna först

Soft Kök & Bar Malmskillnadsgatan, Stockholm

Några ungdomar ~18 sitter vid ett bord och pratar. En kille med tydlig Karlstadsdialekt påpekar uppspelt att gatan utanför är den berömda Malmskillnadsgatan.
Tjej vid bordet: Min mamma jobbade i ett av husen här längst gatan tidigare! När jag gick på högstadiet hade vi en ”Praktisk Yrkesdag” då man följer med en förälder på jobbet, så jag var på mammas jobb. Efteråt skulle jag möta en kompis utanför, och när jag står där och väntar kommer en gubbe fram till mig och frågar om jag ”jobbar”. Jag blev helt ställd och bara ”Eh…Nej, jag praktiserar bara!”

Cred: Sillen

116 thoughts on “Man måste ju känna av vibbarna först

 1. MackePacke says:

  Håller med Martin, jag vet vad de tär för gata, men jag är rätt säker på att många många personer i vårt avlånga land inte vet det. Jag sa det när jag läste den första gången, det borde ha stått en liten parentes någonstans.

 2. Felicia says:

  För ni som inte fattar , hennes mamma jobbade Malmskillnadsgatan där en del skumma saker faktiskt händer , gubben som kom fram trode att hon var prostituerad och frågade om hon jobbade , eftersom prostution är ett yrke ! då sa hon nej , jag bara praktiserar . Fattar nu ? jag tycker denna va sjukt bra , haha skrattar en .

 3. Thomas says:

  Fantastiskt rolig…*LOL*

 4. Sandra says:

  Haha!! Så skön felsägning. Alltid lika roligt när man kommer på sen vad man gjort. Gubben i fråga blev säkert lite ställd han med =P

 5. 08 says:

  Kanske inte så konstigt att man hört liknande historier om man har gått på Franska Skolan… som ligger i början av Döbelnsgatan och därmed i princip Malmskillnadsgatans förlängning. Kan dock tänka mig att såna grejer som i tjuvlyssningen har hänt många gånger på den gatan. Farsan väntade tex på mig en gång, han satt i bilen nära korsningen Malmskillnadsgatan-Mästersamuelsgatan då en (enligt honom) jättesöt ung tjej hoppade in och började redogöra prislistan. Han blev klart ställd, gubben. =)

 6. fetingcoolingen xD says:

  Jaaaa nuu fattar juag ^^ Hahahhahaha

 7. Gaara says:

  Fatta inte först, var tvungen att läsa två gånger…
  Helt underbar!

 8. Jessica says:

  Bara undrar om det spelar någon roll att killen som inte säger något i tjuvlyssninge har Karlstadsdialekt…?
  Och…. Om man inte vet att gatan är ett prostitutionsstråk (var ett) så är det tyvärr inte kul… Visst man fattar att det måste vad det som menas, men ändå… Nej….

 9. oscar says:

  Jag bor i Skåne, och kan garantera att alla i hela Sverige vet var Malmskilnadsgatan ligger. Man vet dessutom när något ligger i Stockholm, eftersom man då i TV och radio säger ”Malmskilnadsgatan” och inte ”Malmskilnadsgatan, Stockholm” eller ”Malmskilnadsgatan, Malmö”. Det blir automatiskt Stockholm, om man inte nämner staden. Dessutom verkar prostitution vara mycket vanligare i Stockholm. Det kanske beror på att det inte finns något annat att göra där?

 10. Anton says:

  Hahha, gud så skön. Lite fel sak att säga kanske, ”Nej, jag praktiserar bara”. :)

 11. Nai says:

  Vilket naivt och oskulldsfullt land vi ändå tycks leva i med tanke på att flera inte tycks förstå det komiska.

 12. 21g says:

  frågan är – vart jobbar mamma?:D

 13. P says:

  ## För er som tror att man inte vet något om resten av världen, bara för att man inte vet vart Malmskillnadsgatan ligger, så tror jag att ni är en aning (för mycket) ute och cyklar… *host* #80

  Jag har bott i sthlm sen jag föddes för 20 år sedan och känner inte till varenda porrgata i hela stockholm bara för det. Vissa har andra intressen som kanske tar upp mer tid, än att försöka hitta ett ställe där tjejer ger dig allt du vill ha och lite till…….

  Ibland kan en grotta med böcker och en vanlig TV/Dator även berätta om världen runtomkring. Fast kanske har Malmskillnadsgatan kanske har ett bättre sätt förmedla om krigen i världen. Kanske är värt ett försök?

  Men källan till allmänbildning finns tydligen på Malmskillnadsgatan. Tänk på det, alla ni som inte vill dö okunniga!

 14. julia says:

  om man är stockholmare så vet man att malmskillnadsgatan är den kändaste horgatan i hela stan :D

 15. Helena says:

  Haha. men va sjutton är karlstads dialekt?:P
  Vi har ju typ ingen dialekt här …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *