Max 08 kilometer i timmen

Liljeholmens tunnelbanestation

Tunnelbanetåget kommer in till stationen under eftermiddagsrusningen och många börjar springa ner för rulltrappan för att hinna med.
Man ~60: Ska vi också skynda oss?
Kvinna ~60 (utbrister högt): Nej! Att springa är under min värdighet! Det är bara stockholmare som springer!

Vinnarrubrik av Natanael I

Bubblare:
Värdighet ger färdighet i att lätt bli lat och fet. Av Therese
Den springande punkten i framfartsdilemmat. Av Linnéa L
Sakta vi gå genom stan… Av Mats A

Nästa veckas rubriktävling hittar du här

29 thoughts on “Max 08 kilometer i timmen

 1. Burg says:

  Haha det är så sant…exempelvis skulle en skåning aldrig få för sig att springa i tunnelbanan när han vet att nästa tåg går 5 minuter senare. Det var det första jag tänkte på när jag flyttade till Stockholm. Vilken syn: kostymklädda herrar som studsar som kängerur nerför trappan. Stor humor! Meningen med livet är att hinna med nästa tåg.

  Nej, att springa är under min värdighet, då har man tappat kontrollen. Och att springa och INTE HINNA MED är så pinsamt att då kan man lika gärna kan ta livet av sig. Då har man tappat kontrollen i två situationer i rad.

 2. John Eriksson says:

  haha, så rätt, de e bara stockholmare som springer! =)

 3. Natti says:

  haha, ja de är bara stockholmare som springer till buss/tunnelbana/tåg fast nästa går om 3 minuter.. :)

 4. Lite finare lite bättre says:

  Jag är ”stockholmare” och visst händer det att jag springer, men aldrig för att hinna med tunnelbanan. Måhända att jag någon gång ibland joggar.

  Förresten tror jag fenomenet beror på att personer från andra delar i landet inte har någon tunnelbana att springa till, ni får nöja er med att springa för att hinna med spårvagnen, bussen alternativt tåget istället…

 5. Josefin says:

  Hahaha, och det där va så typiskt Stockholmskt ;-)

 6. Tviv says:

  Härligt att du behövde hävda dig:)

 7. Jenny says:

  Hahaha. Ja, tänk om man skulle missa en tub och få vänta i hela tre minuter om man har otur kanske man får vänta hela 5 minuter. Skräcken om det skulle hända.

 8. Micke says:

  Jag undrar hur det känns att vara ”stockholmare”…. Det kanske känns ”bra”, ”fint” eller ”alldeles underbart”. Troligtvis så skulle jag ”ha” känsla för ”språk” och vara ”lite bättre” än andra.

  ”Tänk” ”om” ”jag” ”fick” ”vara” ”stockholmare” ”,” ”då” ”skulle” ”jag” ”jogga” ”ofta” ”!”

 9. littlepuppy88 says:

  jag har sprungit till tunnelbanan fast jag inte är en stockholmare jag bor i närmast liggande stad söderut vilket folk utifrån brukar klassa som Stockholm i brist på kunskap.

  men eftersom det sker så många byten i stockholms kollektiv trafik så kan den där språngmarschen spara in 30 minuter i väntetid i långa loppet

 10. Emelie says:

  Haha, jag hade inte kunnat sagt det bättre själv.

 11. Andreas Johansson says:

  Det går inte att springa till T-banan i rusningstid, för det är proppfullt med stockholmare som ”springer” i gångtakt.

 12. Lite finare lite bättre says:

  Micke konsten att jogga till tunnelbanan och samtidigt surfa på sin iPhone är inte så enkel som man kan tro. Enligt min uppfattning är det bara ”stockholmare” eller personer från liknande extremt folktäta metropoler runt om i världen som klarar av detta konststycke.

  Prova själv!

 13. Mats A says:

  Det här att stockholmare alltid springer – det verkar vara ett running gag.

 14. Ubbelubb says:

  #9 Lite finare lite bättre: Eftersom jag är Göteborgare orkar jag inte jogga till tunnelbanan. Tröttnar redan i Alingsås.

 15. Wildheart says:

  Jag är Stockholmare.
  En gång sprang jag, men det var för att hinna ikapp en elak lapplisa.

 16. NmN says:

  #2 Natti
  Att miss en tunnelbana och behöva vänta fem minuter kan mycket möjligt göra att man missar en anslutningsbuss som kanske bara går var 30de minut. Sedan stängs tunnelbanan av i stort sätt dagligen för sprängningar för Citybanan, avstängningar som kan variera mellan 10 och 30 minuter.

  Med andra ord kan det vara bra att hinna med den tunnelbanan som står inne. Sedan är det bara i rusningstrafik som tunnelbanan går så ofta som var femte minut. Sedan är det inte alla som uppskattar att ödsla bort sitt liv på en tunnelbanestation genom att i onödan vänta på tåget.

 17. Laura says:

  Det kanske är så att Stockholmarna som springer kanske har anslutande pendeltåg/bussar som de måste hinna med? Och som överstående sa, om man ska byta flera gånger så är det så att några minuter lätt blir en halvtimme. Och vissa tunnelbanor måste man vänta 10-15 min på.

 18. Danne says:

  Håller med alla föregående om vikten av att ibland skynda sig – med fler än en förbindelse på varandra som ska klaffa springer tiden iväg. Ingen jävel i världen springer för att 3 minuter spelar någon som helst jävla roll vid slutmålet. Det fattar t.o.m. folk som bor där busstidtabellen anges i veckodagar och inte klockslag ;) Tycks dock vara ett folknöje ute i landet att inbilla sig att någon bryr sig om vad de tycker om stockholmare…

 19. Lite finare lite bättre says:

  11# Ubbelubb, haha jag förstår dig, men har givit några alternativ för er som bor utanför Sthlm, se 3#. Då blir det inte så jobbigt för dig.

 20. Kaviar says:

  Åh herregud. Jag har tappat hoppet om mänskligheten, inklusive mig själv.
  Och det är inte för tjyvlyssningen, den är genialisk, men era jävla kommentarer får mig att vilja ligga i fosterställning och gråta. Snälla..
  Ett stort leende har aldrig förvrängts så snabbt, bara pga av en kort nedscroll.

 21. Bellez says:

  Håller med kaviar…

 22. Mojs says:

  Hur kommer det sig att ni inte kan ha lite självironi, kära stockholmare? Det skulle klä er.

 23. Psychoria says:

  Stockholm är bara…boring.

  Mvh från Dubai

 24. Eir says:

  Om man har sju kilometet till närmsta busshållplats bor man på landet då?

 25. Sirapsträdet says:

  Om man har sju kilometer till närmaste busshållplats tycker jag nog man bör springa lite snabbare, lite bättre än stockholmarna.

 26. Murdocka says:

  Ni tänker bara på ett sätt. Tänk om de springande personerna redan är försenade? En kompis och jag var det en gång, vi hoppade över spärrarna och åkte på räcket ned – med SL-jackor.

  Men det har visst blivit väldigt stressigt nuförtiden. Märkte det sist jag var på sjukan. När jag kom dit – var allt lugnt. När jag var klar och väntade på taxi hade klockan passerat 16. Vilken jävla skillnad – blev rädd juh!

 27. Mary says:

  Det är viktigt att springa utmed perrongen när tåget rullar in också. Så man kommer i rätt ände av tåget och slipper gå dessa meter när man kliver av…..

 28. m says:

  Själv bor man ju där bussarna går en gång i timmen fram till kl 5 då de slutar gå… Alltid lika roligt när man missar bussen!

 29. Lingonlimpa says:

  Det är ju förfan bara inflyttade bönder som springer till tuben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *