Med den inställningen blir listan snart ganska kort

Akuten, Kungälvs sjukhus

Det är kväll på akuten och två sjuksköterskor står och diskuterar en patient; en äldre kvinna som kommit in med ett stort jack i huvudet. Diskussionen avser om detta behöver sys eller inte.
Sjuksköterska 1: Det blöder ju ganska mycket och är djupt, hon skulle nog behöva sys.
Sjuksköterska 2: Mjo, antagligen. Vi får vänta och se vad läkaren säger när hon kommer.
Sjuksköterska 1 tittar på läkarens lista över väntande patienter.
Sjuksköterska 1 (med en tung suck): Äh, tejpa det och låt henne åka hem. När läkaren kommer lär det ha hunnit läka av sig själv ändå.

Cred: Leesa

0 thoughts on “Med den inställningen blir listan snart ganska kort

 1. Sofia says:

  Dagens sjukvård är KASS!

 2. Emma says:

  Ja, tänk om folk ville sluta söka akuten för småsaker som kan vänta tills vårdcentralen eller närakuten (ja, det finns såna och de har öppet rätt länge) öppnat dan därpå. Då hade folk med riktiga skador och sjukdomar faktiskt fått vård!

 3. Martin says:

  Jag vill hävda att den som påstår att sjukvården är bra och effektiv i Sverige inte haft så mycket med den att göra.

  Det är skrämmande att en så pass enkel sak som en röntgenundersökning kan ta 2-4h (ja det är inte en tillfällghet det har hänt mååååååååååånga gånger, snarare regel än undantag)

 4. Sofia says:

  Martin: En röntgenundersökning tar så lång tid eftersom du inte är den enda som behöver göra en röntgenundersökning. De mest akuta fallen måste få gå först. Därför kan de som inte är så superakuta behöva vänta.
  /Sofia sjuksköterska

 5. Livmedikusen Arthur Åkerbock says:

  53. Martin>>>

  Bra och effektiv är ju två helt skilda saker!

  Jag har aldrig upplevt så bra sjukvård som i Sverige, då har jag ändå utnyttjat densamma i flera Västeuropeiska länder, samt USA och Cuba (som faktiskt är ett av världens bästa vårdsamhällen, oavsett vad någon tycker).

  Bemötandet är naturligtvis olika från plats till plats.
  Ofta har det mest med irriterande och egentligt ickesjuka patienter att göra än att sköterskan är rent otrevlig.

  Men vården och omhändertagandet har jag nog aldrig upplevt bättre någon annanstans än i Sverige.

  Effektiv däremot, det är en annan fråga.

 6. an says:

  55. Arthur har rätt enligt mina efarenheter.

  Och en annan sak: Hur vet folk plötsligt att såret verkligen behövde sys? Det kanske var så att systrarna ville kolla med varann först innan de tejpade, men hanteraede fallet med en jargong som för utomståenede verkar knasig.

 7. thomas says:

  Ursäkta.. hur kan man som den översta kommentaren tycka det är humor med nån som har ett jack i huvudet o sköterskornas kommentar??? Dessa två iaf den ena sköterskan borde fan få sparken med den inställningen…. visst så ser ju sjukvården ut idag..tyvärr.. lär väl inte bli bättre färrän nån hög politiker sj liger typ o förblöder.. då kanske de vaknar upp o slutar o leker o ger mer pengar till vården b.la….

 8. Emma says:

  Läs Linda Skugge angående folk som åker till akuten i onödan och skapar 8 timmars väntetid för alla andra.

 9. Emma says:

  Här är krönikan som satt igång det hela…
  http://www.expressen.se/kronikorer/lindaskugge/1.647669

 10. Twiggey! says:

  Shit vad obehagligt, jag blir alldeles kall.

 11. neon says:

  ja, där har vi en knivskarp bild av den sanna svenska socialdemokratiska sjukvården. tragikommisk i sin nakna kostym. Skål på er!

 12. 20:an says:

  tragiskt..

 13. skrållan says:

  haha vad bra:) kul att sjuksköterskorna själva fattar vad sjukt lång väntetid det är på akuten!

 14. someone says:

  ja, så är det i kungälv. kass stad om det över huvudtager är en stad. Kasst är det i vilket fall som hellst

 15. Sarah says:

  Ja, men det är ju i princip sant. Jag spräckte ögonbrynet för ett år sedan på basketträning och blev snabbt tejpad av min tränare. När jag kom till sjukhuset och sjuksköterskan undersökte mig så tejpade hon bara om på grund av att det hade hunnit börja läka under den långa väntetiden! Annars skulle jag sytt om jag inte behövt vänta så länge…

 16. Ciazzo says:

  Jag råkade ut för det motsatta.. Jag insåg att det räckte med lite tejp, men sjuksystrarna vägrade lyssna, utan sa att det nog behövdes sys, och att jag var tvungen att vänta på läkaren. Och åtta timmar senare kommer läkaren och konstaterar att det räcker med tejpning.
  A night well spent..

 17. Ellabella says:

  Först vill jag bara säga som boende i Kungälv att det är en bra stad och att jag trivs väldigt bra att bo här!
  Trots att jag är 15 har jag jobbat på Kungälvs sjukhus 2 gånger (prao) och personalen jag mötte var väldigt trevlig (också mot patienterna ;) ). Jag är säker på att kommentaren från sjuksköterskan var menat som ett skämt.
  Av egen erfarenhet vill jag också bara säga att som många redan sagt behövs inte alla sår sys. Mitt sår läkte hur fint som helst och jag åkte inte ens till sjukhuset (fast min mamma är ju sjuksköterska i och för sig…)
  Ha det bra

 18. Jack says:

  Ja, med tanke på hur kompetenta våra svenska ssk är hade det varit bättre om de hade sytt ihop såret själva. Att sätta några isolerade suturer i ett köttsår är knappast något som kräver läkarleg, det är ju löjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *