19 thoughts on “”Men du kan få växla min tjuga.”

 1. Ronja says:

  ”tiggaren fick samma svar hela dan, dags att byta till brunetter?”

 2. Andreas says:

  Tjejen: Tar du kreditkort?

  Problemet är att fastän du har pengar, bär ju ingen nuförtiden kontanta med sig. Hoppas tiggare skaffar sig i framtiden bärbara kortläsare eller möjlighet att betala med SMS.

 3. Marcus Petersson says:

  #2

 4. Jonas says:

  Får mig att tänka på Tiggaren av Crazy Pictures. :) http://www.youtube.com/watch?v=alg5AsnsKmI

 5. Eskolar says:

  en av de bästa på länge…

 6. Hannibal Hayes says:

  Klippt ur ”Rocky” som publicerades i Sydsvenskan häromdagen.

 7. bea says:

  hur världsfrånvänd är en människa som säger så? Tiggare eller inte, människor ska bemötas med respekt!

 8. J says:

  Är den där tjuvlyssningen verkligen äkta…?

 9. Burg says:

  Jag har varit väldigt nära att ta pengar ur en sån där kopp en gång. Jag behövde mynt för att köpa frimärke och plötsligt sticker en gubbe fram en skål med skrammelpengar framför näsan på mig. ”Tack, schysst, precis vad jag behöver” hann jag tänka innan jag fick stopp på mig.

 10. Floatpooper says:

  Vicken puckad tjej, hur kan man tacka nej till pengar?!

 11. Klara says:

  Har så väldigt svårt att tro att denna tjuvlyssning är sann, låter som ett skämt. En sån kommentar är inte bara puckad utan fruktansvärt omänsklig, så jag har som sagt svårt att tro på detta!

 12. Yuki says:

  Personligen anser jag att man ska sluta ge tiggarna pengar, vi har en socialtjänst som hjälper folk i nöd. De flesta som kommer hit och tigger är från utlandet och gör det inte för att de behöver det utan för att tjäna skattefria pengar. Det blir tusentals kronor om dagen för dem. Donera pengar till stadsmissionen eller liknade så får de utsatta den hjälp de behöver. Har flera gånger sett de stå och skaka med kryckor och allt på stan och vara svårt skadade och sjuka, men när arbetspasset är slut går de där i från utan några som hellst symtom på vare sig skada eller sjukdom.

 13. Svenne says:

  #12: Dra inte alla över en kam.

 14. Surtanten says:

  Yuki: Om man får tusentals kronor om dagen, varför tigger inte fler? Varför sliter folk i sitt anletes svett på ett trist kontor eller bullrig fabrik när man kan tjäna sju tusen i veckan på att sitta still och hålla fram en hatt?

  Men om det är som du säger vill jag tacka för tipset – har alltid drömt om att få slappa hela sommarhalvåret och jobba på vintern – då blir ju tiggare perfekt! Frisk utomhusluft, snygg bränna och 28 tusen i månaden skattefritt! Som gjutet!

  När man resonerar som du är man antingen ung och oerfaren, eller gammal och oerfaren.

 15. Zelest says:

  Surtanten, du har tydligen missat tiggarligorna. Tiggeri är en miljonindustri.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3913887

 16. Gb says:

  Men de kan faktiskt vara sjukt jobbiga. Jag har flera gånger givit dem lite mynt, men då ber de om mer. Dessutom har vissa datorskrivna och inplastade lappar med färgbilder av sina barn, som man bara kan göra med dator, färgskrivare och digitalkamera. Så det är ganska genomskinligt att vissa av dem inte svälter. Jag har dessutom flera gånger erbjudit mig att köpa mat åt dem, men då har de inte velat ha.

 17. Yuki says:

  Surtanten: Varsågod. Börja tigga du så kan ju någon av de oerfarna ungdomarna ta ditt jobb. Tänk då bara på att det är få butiker som tar emot stora mängder mynt och dessutom måste du vara ute hela dagen och sova i små vrår under och i byggnader. De flesta som tigger är som GB säger inte fattiga, utan en del av internationella ligor oftast från Rumänien och andra östeuropeiska länder. Andra sätt de försörjer sig på är snatterier, stöld, inbrott och andra former av kriminalitet. Hur jag vet detta? Av erfarenhet. Jobbar nämligen i en butik i centrala Stockholm och vi har stora problem med dessa tiggare som kommer in och vill växla hundratals enkronor och sen snattar för flera hundra. Åker en fast kommer en annan och tar dess plats.
  Öppna ögonen nästa gång och fundera på om någon som är så fattig har råd med skinnjackor och märkeskläder som de som springer i tunnelbanan har. Metro (tror jag) gjorde en undersökning om just detta. Då satt reportern i en timme och tiggde pengar och fick ihop runt 600kr. Slå ut det på en 12 timmars dag, 7 gånger i veckan så är det ett lukrativt ”jobb”, enda anledningen till att inte alla gör det är för att vi har något som kallas självrespekt.

 18. Kelle K says:

  Jag betalar 12.000 kr varje månad i skatt, det får räcka. Men ok, om de spelar en trudelutt eller nåt så kan jag skänka lite.

 19. Samuel says:

  Underbart! Ska också köra med den nån gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *