"Men mamma, I..eh…see dead people"

Flicka 4+ (pekar mot en lekplats): Där var vi med din lillasyster, mamma.
Mamma: Jag har ingen lillasyster, jag har inga syskon alls.
Flicka: Joho, det var ditt andra barn!
Mamma: Va? Vem då? Din bror Erik?
Flicka: Neeej, ditt andra barn!
Mamma: Jag har inga fler barn än dig och Erik.
Flicka: Jo, det var ditt andra barn!
Mamman: Men lilla gumman, jag har bara dig och Erik. Är det inte din lilla kusin Amanda du pratar om?
Flicka (upprört och högljutt): Nä, ditt andra barn, mamma!
(Mamma märker hur folk runtomkring börjar glo och försöker tysta ner sin dotter)
Flicka: Du har ett annat barn! En syster! Jag vet det, jag har sett det!! Mammaaaaa!

Buss 179 mot Vällingby

72 thoughts on “"Men mamma, I..eh…see dead people"

 1. realisten says:

  Men herregud folk, ungen är 4 år. Hur kan ni tycka hon är läskig då? Hon är ju uppenbart bara helsäker på att hon har rätt.
  Jag är 21 och kan också få för mig något som jag är tvärsäker på att jag har rätt i. Men det innebär ju inte att jag HAR rätt…
  Scary tjej my ass!

 2. eva says:

  jag tror att ungen har drömt det. drömmar kan ju vara lite förvirrande och därför blandar hon ihop syster/barn.. eller nåt. verkar mest logiskt enligt mej, eller annars detdär med låtsaskompisar..

 3. Emma says:

  Hahaha! Skrattade högt på den här..
  Synd att vi aldrig lär få veta hur det ligger till.
  Men hur kan ungen ha så fel, liksom, jag tror jag hade ganska klart för mig hur familjen såg ut när jag var liten.

  Extra garv åt alla ni som sa till Olle :D

 4. MiRo says:

  Hennes fars älskarinnas (lik modern) dotter.
  Kanskekanske.

 5. Carro says:

  förstår ni inte va hon menar? hon menar sig själv, flickan är fyra år hon har hört mamma prata om en lillasyster, hon är lillasystern. Flickan är de andra barnet, de är alltid svårt för små barn att uttrycka sig rätt och de blir ofta fel. Så de är inget läskigt alls, bara ett litet missförstånd:)

 6. Lassemannen says:

  Johanna: Håller med. Ungen må vara förvirrad, men mamman lever helt klart ett dubbelliv! Underbar rubrik btw.

 7. Olle says:

  Just fan, så är det förståss. Inga fler inlägg utan kaffe.

 8. Lexia Örtenbloom says:

  Allså när man läser här verkar det som barn kollar för mkt på Medium & allt annat scary skräp som visas tidigt på kvällarna! skit jag som trodde jag var överspänd som liten! : )

 9. Sippan says:

  Myling…?

 10. SaraS says:

  Ni är inte så barnvana här inne va? Det finns inga som ljuger och hittar på värre än 4-åringar. Det är ofta man får höra de mest halsbrytande historier. Ett logiskt utvecklingsstadium eftersom de har börjat fatta att det finns MASSOR med saker de inte känner till, och att de börjar inse att andra inte alltid vet vad de vet.

 11. Emma says:

  Carro: Det tror inte jag. Även om hon hört mamman säga ”lek med lillasyster, erik” till brorsan, så tror inte jag att hon drar slutsatsen att det finns ett tredje barn!
  Hon anser sig ha SETT barnet. Visst ungar ljuger, men skulle hon hittat på det i början? Tror nog snarare att det är kusinen hon menar.

 12. Rolle says:

  Eeeh… weird.. och skrämmande. Ungen verkade ju ändå rätt övertygad om att hon hade en syster, samt att hon hade varit där förut och lekt. Iofs så kan hon ju varit där tidigare med mamman, men varför skulle hon då säga att hon hade varit på det stället förut åt mamman… I värsta fall kan det ju vara så att mamman har en unge med en annan man, som hon då inte vill erkänna för sin dotter. Och på nån konstig väg har de fått reda på att de är (halv-)syskon. Det verkar dock inte troligt. Det kan ju också vara så att ungen har tillsammans med nån kompis fantiserat ihop om att de är syskon.

 13. madelene says:

  Oooo bizarr situation

 14. Lotta says:

  Det handlar naturligtvis om reinkarnation, flickan minns ett tidigare liv , där samma själar runt om hennes- hennes närmaste familj- har haft andra ”roller2. Inget konstigt alls.

 15. Fnykis says:

  Ett besök på barnpsykakuten kanske vore på sin plats?

 16. Åsa says:

  haha jag mer på LUFF:s teori att ungen hade ätit lite för mycket fallfrukt!!

 17. k-o says:

  vad heter nu den dar filmen dar en mamma minns sitt barn som alla andra sager aldrig funnits? sen traffar mamman en man som glomt bort sitt barn och sa borjar de leta efter ungarna tillsammans. en massa skumma saker hander… en jakla bra film iaf. kan bara inte komma ihag namnet..

 18. Vonkan says:

  K-o: Filmen heter The Forgotten och är med Julianne Moore. Riktigt bra film.

  Hade iofs inget med tjuvlyssningen att göra. Sorry…

 19. Samara says:

  Först tyckte jag bara att det var lite mysko,men när jag läste kommentaren av ” sett för mkt film å tv… ” så ryyyyser jag,ja det kan vara så, som i en japansk skräckfilm ju, där det dyker upp döda barn överallt.

 20. Leo says:

  Tror dessvärre på MiRos teori.. att pappan har en älskarinna som också har barn och en eftermiddag var älskarinnan med båda flickorna på lekplatsen. Vår lilla flicka har bara blandat ihop allting och tror att hon var där med sin mamma.. Se vad rörigt det blir när föräldrar strular till det!

 21. Indigo says:

  Varken läskigt eller pinsamt. Barn har öppna sinnen tills vuxna idiotförklarar dem. Mamman bör kolla med sina föräldrar om deras avlidna barn eller fundera lite över egna aborter. Det finns inget overkligt i den flickans berättelse. Stackars barn och alla andra med ett utvecklat sjätte sinne… många har bränts på bål, spärrats in m m. Världen hade sett annorlunda ut om man lyssnade mer och dömde mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *