"Men om du inte varit så full av skit hade vi kanske haft mindre att städa upp"

Centralstationen, Malmö

Två städare håller på att plocka upp skräp vid en av perrongerna.
Städare 1: Oj, vad mycket skräp!
Städare 2 (extremt irriterad): Ja, man kan ju undra om folk beter sig så här hemma hos sig själva, slänger skräp överallt och hela tiden.
Förbipasserande resenär ~50 (stannar till, tittar på städarna med storögd blick och säger till slut): Om vi ”folk” inte slängde skräp överallt, så skulle ni inte ha något jobb!

Cred: Joakim

0 thoughts on “"Men om du inte varit så full av skit hade vi kanske haft mindre att städa upp"

 1. Magnus says:

  Ojojoj undrar om han kom levande därifrån ;-)

 2. Peter says:

  Har sommarjobbat som renhållare på stan, den kommentaren fick man höra tillsammans med ”Det är inte lönt att städa, det kommer mer i morgon igen”.

  Rätt så tragiskt att ett jobb finns till på grund av andra folks svinerier.

 3. Johan Folin says:

  Resenären har dessutom fel. Visst, städarna kanske inte hade haft exakt samma jobb, men det hade funnits mer resurser till andra saker om folk inte skräpat ner. Säg så här istället: Om det nu är så bra att människor skräpar ner (löser arbetslöshetsproblemet), varför uppmanar vi inte folk att skräpa ner mer? Ingen hade behövt gå arbetslös!

 4. Bobby says:

  Det eviga dilemmat.

 5. Elisa says:

  Man städar ju damm och grus och fläckar, och papperskorgarna måste tömmas. Det finns ingen anledning för folk att svina ner!

 6. masken says:

  det är så jag motiverar och moraliserar mitt svineri också

 7. Sara says:

  Det påstår min pojkvän oxå (när han skräpar ner säger han att han skapar jobb) det är så extremt irriterande tycker jag. Om folk inte skräpar ner så jävligt så hade det kunnat satsats på bättre saker istället. Ta ansvar och ta hand om er eget skräp.

 8. NB says:

  Tänkte just skriva detsamma som Elisa. Herregud, det blir väl smutsigt ändå också om man inte medvetet slänger en massa skit. Det märker man ju inte minst hemma hos sig själv…

 9. Andy says:

  puckad människa; skulle inte folk skräpa ned skulle det ändå finnas jobb åt städarna, de skulle bara kunna lägga mer tid på att hålla rent och snyggt istället för att som nu förhindra att deras område ser ut som en krigszon.

 10. Peter says:

  Samma sak med att inte ta bort brickan efter sig på resturanger el dyligt.

  Kanske hade varit så att man fick bättre mat om de inte behövde lägga ner en massa lön på plockare?!? Eller så går det till någon VD lön?!?

  Skulle även vilja se att man tar sitt ansvar på krogen och ”lämnar” in sina glas. Men det är nog en utopi av rang det.

 11. Mister Minister says:

  Ett jobb är ett jobb, man kanske kan tycka att det är båda bra och dåligt att det finns. Personligen tycker jag att det är bra att det finns dock inte sjyst att medvetet skräpa ner.

  // Mister Minister

 12. Ankakanka says:

  Förbipasserande ressenären….. undrar om det var en man eller kvinna?

 13. Lina says:

  Ankakanka: vad gör det för skillnad???

 14. Ankakanka says:

  Måste det göra någon skillnad? Jag bara undrade.

 15. Alexandra says:

  Lina: Ankakanka kanske hoppades få några fördomar besannade/bortplockade

 16. Sofia says:

  Sara: Bara att dumpa. ;)

 17. Mumole says:

  Det måste vara så att en tom förpackning är oerhört mycket tyngre – och därför omöjlig att bära, ens fram till närmsta papperskorg – än en full förpackning.

  Det är i alla fall den enda förklaring jag kan komma på som inte kräver lösningen att samla ihop och bitch slap hela generationer.

  Skräpplockardagarna:
  http://www.hsr.se/sa/node.asp?node=1

 18. Daniel says:

  Haha! Lägg ner moralsnacket. Kommentaren var kul och kylig… Skit i om han har rätt i sak.

 19. demo says:

  svina mer, det ger jobb, säkrare än alla satsningar på plusjobb o sånt.

 20. asf says:

  så där tänker jag också. det är därför jag snattar, begår inbrott, klottrar, har sönder folks cyklar, matar katter med råttgift, startar gräsbränder, plankar på T-banan, trampar i rabatter, bråkar på klubbar, mobbar fjortistjejer o.s.v. tänk vad mycket arbetstillfällen jag skapar åt polisen, klottersanerare, cykelreparatörer, vetrinärer, brandmän, SL-vakterna, parkarbetare, utkastare, rakbladsindustrin, psykvården och läkemedelsindustrin o.s.v. Tänk vilken liten vardagshjälte jag är!!

 21. woolywings says:

  Om det skulle vara så att städjobben mot all förmodan försvann om alla skulle använda papperskorgar:
  För varje städare som inte längre behövs kunde det anställas ett vårdbiträde istället.
  Tänk på den nästa gång du vadar genom hundskiten och sprider fimpar och glasspapper omkring dig smatidigt som du ondgör dig över vårdköer och dåliga öppettider på vårdcentralen.

 22. KK says:

  Alla jobb baseras ju på andra människors ”lidande” (dvs behov). Läkare är tacksamma att folk är sjuka, lärare är tacksamma att folk är okunniga, poliser är tacksamma att folk begår brott, kockar är tacksamma att folk inte kan laga mat, filmproducenter är tacksamma att folk har tråkigt, busschaufförer är tacksamma för att folk inte har körkort eller råd med bil, hotellägare är tacksamma att folk inte har nånstans att bo, osv, osv… Det finns ju inte ett enda jobb som inte baseras på andras människors lidande.

 23. Anna says:

  Peter : Ja jag lämnar iallafall in glasen om inget annat….=P

 24. Stimpen says:

  asf – klockren kommentar! okej, alla jobb är beroende av hur andra människor lever sina liv och liknande, men KK- det är skillnad på lidande och behov?

 25. Kryst says:

  KK – det handlar ju inte om andra människors ”lidande”, det handlar ju om att underlätta och göra det bättre för folk. Sen om det kanske är så att det i grunden ligger ett ”lidande” (?) bakom så är ju inte det yrkets huvudsakliga tänkesätt och uppfattning…? Det är väl klart att man som läkare inte är tacksam för att t.ex cancer finns?! Det är väl rätt befängt & nedlåtande att tänka så?
  asf – you go girl/boy!

 26. Daniel Giertz says:

  Objektivt så är det inte en bra inställning, men hon menade kanske att städarna själva borde tänka så ur rent egoistisk synvinkel, för just de hade kanske inte haft jobb annars. Hade folk slutat kasta skräp på gatan, och kommunen därmed hade sparat pengar, som då hade gått till fler vårdbiträden, hade kanske inte just de städarna passat som vårdbiträden.

 27. Lilla jag says:

  sådär tkr min kompis oxå, Men jag tycker att det e extremt fel av städarna att klaga. för de e ju faktist deras jobb att plocka skräp

 28. 08 says:

  Vidriga as! Kort och gott…

 29. Mustafa ibrahim says:

  lilla jag behöver komma ut ifrån tonårsrummet

 30. KK says:

  Kryst & stimpen: Det finns ju olika grader av lidande och behov, poängen är att alla jobb baseras på detta mer eller mindre. Självklart skulle jag inte kalla en person som har tråkigt för lidande jämfört med en som har cancer, men principen är detsamma.

  Sen jämför du att läkarna skulle vara tacksamma att folk har cancer skulle vara befängt. Visst är det befängt, detsamma om lärare skulle vara tacksamma att det finns okunniga människor eller att poliser skulle vara tacksamma för att det finns mord etc…. (och detsamma som mannen på tjuvlyssnat om att städarna skulle vara tacksamma att folk slänger skräp). Det finns alltid en negativ sida att se det i alla yrkesgrupper. I och med att mannen på tjuvlyssnat påpekade att det finns detta sätt att tänka, så vill jag bara påpeka att så kan man också tänka om alla yrkesgrupper.

 31. bowlingjocke says:

  *hehe*… Klockren!

 32. Ola H says:

  ”Förbipasserande resenär” är en total jävla idiot.

 33. E says:

  de där städarnas uppgift kan lika gärna vara att ”torka golvet”, inte plocka upp andras skit för att sen kunna torka golvet. man får ha vilka åsikter man vill om städare men det är ett jävla oskick att häva ur sig åsikterna sådär i förbifarten när de inte gör annat än sköter sitt jobb. alla blir vi less på vårt jobb nån gång, och att vara städare är fan ett av de mest otacksamma jobben! man ska å ena sidan vara tacksam för att man har fått äran att städa upp, samtidigt som man ska finna sig i att arbetsmiljön kan vara skitdålig, bland annat på grund av starka kemikalier, och andras spott och spe för att man automatiskt blir en sopa i mångas ögon när man har med sopor eller smuts att göra. ingen hejar på en, ingen ler, inget tack får man för det man gör. och städarna städar ÄNDÅ.

 34. lkkro says:

  right on KK!

 35. androow says:

  klockrent saaakt !!

 36. Elin says:

  asf – så sjukt klockren!

 37. Fredrika says:

  Kommentaren är iaf klockren, haha.

 38. Mazy says:

  Jävla idioter. Det är ju sådana här jobb sådana som städare, sopgubbar m.m. som gör att vi ”vanliga” människor får en drägligare tillvaro i städerna och på offentliga platser. Dessa jobb tillhör de jobb som behövs mest i dagens samhälle. Jag blir så trött på otacksamma svin som inte ser till det stora hela. För att en samhällskropp skall fungera skall man se till att respektera allas funktion.

 39. Katarina says:

  Oj, är det en äldre dam med kort grått hår och en medelålders utländsk man? Har sett mer och mer av dem när jag är på stationen och de verkar vara något slags klassiskt radarpar. Hon är alltid förbannad och tror att han är dum i huvudet. Hon jagar honom, skriker åt honom och låter honom inte göra någonting på egen hand. Jag tittar med skräckblandad förtjusning.

 40. Scrafsie says:

  Gud, elakt men kul.
  Stackars städarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *