Men som sagt, det är säkert bara ett sammanträffande…

Pendeltåg, Stockholm

Två tjejer, som inte verkar ha träffats på ett tag, får syn på varandra och börjar prata. En av tjejerna berättar om sin nya pojkvän.
Tjej 1: Hur gammal är din nya kille?
Tjej 2: 37 år. Och det tycker man ju är skitgammalt! Men han är verkligen ung av sig. Så jag märker inte det! Ja, alltså, hans förra tjej var ju 16, det kan ju verka lite peddo, men han är verkligen inte det. Det är bara en slump att hon var 16. Han gillade hennes personlighet.
Tjej 1 (allvarligt): Ja, du är ju mycket äldre!
Tjej 2: Ja, precis!
Tjej 1: När fyller du 18?
Tjej 2: I oktober.

0 thoughts on “Men som sagt, det är säkert bara ett sammanträffande…

 1. Robert K Huselius says:

  hugo: Lagen säger ingenting alls om ”pedofili” då en sexuell böjelse inte är och inte bör vara illegal. Däremot definieras ”pedofil” som en person som (huvudsakligen) tänder på prepubertala barn. D.v.s. knappast 16-åringar.

  I scenariot i fråga skulle jag förstås bli orolig, men (förhoppningsvis) gå på linjen ”hellre fria än fälla”. Prata med dem bägge för att kunna göra en välgrundad bedömning snarare än att ryggmärgsreagera enligt någon stolpig matematisk princip. För KANSKE handlar det om en sann och uppriktig kärlek mellan två jämlikar. Det är också detta jag menar med ödmjukhet: var ej så snar att döma.

 2. emma says:

  ”Fråga?
  Lagen gör ingen skillnad på fysisk utveckling när dem dömmer i våldtäkts/pedofilimål.
  Hur resonerar du här?

  Låter lite hastigt kommenterat om du frågar mig.

  Typ som “Nej hon var 13 men hade jättepattar, så det är ok!””

  jag kanske har fel, men jag har för mig att jag läst i sexologin att pedofilen är en som tänder på barn som ännu inte kommit i puberteten. sen med våldtäkt mot barn och liknande är ju en annan sak för de är barn och icke byxmyndiga innan de fyllt femton varesig de har D-kupa eller AA…

 3. luddei says:

  jag tycker att i en sån här tjuvlyssning där åldern är så betydande för tjuvlyssningen, borde ni skriva åldern med text i stället för siffror. Är svårt att inte hinna se siffrorna innan man läser, och då har man de (eller iaf jag) i bakhuvudet och tjuvlyssningen tappar i poäng.
  annars fortsätt som ni brukar :) har varit många bra tjuvlyssningar på sistone.

 4. Lisa says:

  Men det roliga är ju att hon tycker att det är stor skillnad mellan sig själv och en 16-åring, men inte så stor skillnad mellan sig själv och en 37-åring.

 5. Kristoffer Nilsson says:

  luddei du behöver inte läsa så snabbt ;)
  Ta det lugnt pöjk så du hinner med.

 6. P says:

  Jah, vad kan man säga mer än ”suck”. Åldersklillnader på 20 år är ok när man kommer upp över 30. Men annars? Nej, jag tycker inte det. Men det är tydligen så det ser ut. Det är väl häftigt att ha en urtvättad gamling när man är 17.

 7. Språkpolisen says:

  dumpad m. fl.:

  Det blir ju kul om man tillämpar den regeln på någon som är yngre än 14… räkna efter själva!

  :-)

 8. Sophia says:

  ”Usch asså vad äckligt, den enda åldersskillnaden som är ok är X antal år, annars är det pedofili och slemgubbar och omogenhet deluxe! :S”

  För sjutton, man blir ju mörkrädd. Vem gav er titeln allsvetare och rätten att avgöra vilken åldersskillnad som är okej och inte? Har ni ett visst antal års skillnad där gränsen går så är ju det kanonbra för er, jag fattar bara inte varför den gränsen nödvändigtvis ska tillämpas på alla andra?

  Själv är jag överlycklig att ett visst par jag känner sket i alla miffon som kallade det äckligt och omoget när den 17-åriga tjejen blev tillsammans med den 34-åriga gubben. Annars hade mina föräldrar gått åt olika håll och varken jag eller min syster blivit födda och det hade ju, åtminstone ur mitt perspektiv sett, varit en ruggigt tragisk förlust.

  Men nej, visst ja. Det var inte äkta kärlek mellan två friska människor där inte, det var en slemmig äcklig gubbe som utnyttjade en naiv liten tjej, just det.

 9. Byggare Bob says:

  men vafan .
  vilket äckelpeddo :/

 10. Karro says:

  Min mamma var 17 när hon träffade min pappa som var 36… ett år senare hade de en son (min bror) och bodde ihop. De var tillsammans i 22 år. Visst, det kan verka pedofilaktigt, men det är inte alltid så…

 11. Anonymous says:

  Jag håller nästan med om att det är stor skillnad mellan 16 och 18. Det är viktiga år.

 12. Objektiv says:

  Innan svamlandet om sjukt/pedofilt fortsätter, kanske det vore bra om en del tittade närmare på definitionen av pedofili innan de uttalar sig:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Pedofili

 13. Mini says:

  Med tanke på att jag är trettiosju, så känns det en smula att bli kallad skitgammal.
  Men å andra sidan finns det många sätt att bedömma ålder och jag hoppas att mitt psyke alltid håller sig yngre än min kropp.
  Och när det gäller kvinnor så håller jag med min kompis som en sen natt slog fast:
  – Tjejerna runt tjugo år är oftast snyggast, men dem runt trettio är oftast roligast att umgås med.

 14. Liza says:

  Jag försökte berätta för min polare att en vän dejtar en kille nu som är 34 varpå hon är 20…jaha sa min kompis men jag låg med en 47 åring när jag var 16….
  Jag hoppas för din skull att han såg bra ut sa jag då…
  och 37 och 17…so what liksom…

 15. Andy says:

  Roligt att de flesta verkar se ett dreglande pervo framför sig när de tänker sig 37-åringen och en oskyldig, naiv flicka redo att bli utnyttjad för 17-åringen.

  Polarens flickvän var tillsammans med en ”markant” äldre man när hon var tonåring och hon berättade att bland hennes kompisar som gjorde samma sak så var det ofta tjejerna som utnyttjade killarna.

  Det kan nog vara åt båda hållen, men vem vet; i några fall kanske sjukdomen som kallas kärlek har varit framme…?;P

 16. lola says:

  Fast jag tycker faktiskt att det finns en stor skillnad med att vara ihop med en 16-åring och en 18-åring!

 17. Karin says:

  Tycker inte att deras förhållande i sig behöver vara något dåligt, hade själv ett förhållande med en 30+-are när jag var 17 och jag blev rätt bra ändå när jag blev stor ;)

  Det roliga i sammanhanget är ju snarare att hon är sååååå mycket äldre än den andra tjejen. Men, som sagt, hon är snart 18 och stor nog att bestämma själv vem hon vill vara ihop med.

 18. Purr says:

  Visst kan det uppstå ljuv kärlek mellan t.ex. någon som är 35 och 18, men i detta fallet är det bara rätt uppenbart vad denna mannen letar efter… ofta att det är ett sammanträffande att både hans ex och nuvarande flickvän råkar vara 16 och 17!
  classic case av gubbsjuka.

 19. Ammagadd says:

  Och jag som tycker två år är stor åldersskillnad på mig och min flickvän… iofs är jag bara 18 så jag antar att ens syn på åldersskillnad ändras med åren men det är ju 19 år… hon är yngre än åldersskillnaden mellan dem, scary shit mannen O_o

 20. anette says:

  mellan 16 och 18 händer det mycket och man hinner mogna en hel del. jag är 18 och kommer ihåg hur man var när man var 16. och det har hänt en hel del. så jag förstår lite hur hon tänker

 21. Poi Ran says:

  Jag tycker det var rätt intressant…att hon tycker det är så stor skillnad mellan 16 och 18. För jag håller egentligen med, men vill dra gränsen lite högre. Tycker det är MARKANT skillnad på tjejer som är 19 och, tja, 21. Och det kan jag säga för att jag (som kompis) känner många sådana trots att jag själv fyllt 30. Myndighetsåldern är kanske för låg i Sverige.

  Vad gäller lagen så dras den för verkliga förhållanden vid 15 år, en 90-åring får vara ihop med en 15-åring om båda vill. För internet gäller dock 18 år för att man ska ha fulla rättigheter.

  Angående pedofili så är det visserligen sjukt och äckligt, men har inget med denna tråd att göra.

  Domstolar har för övrigt ofta friat män eftersom ”flickan såg äldre ut”. Rätt eller fel kan diskuteras, men träffas man på krogen får man väl förutsätta att damerna åtminstone inte går på högstadiet. (För ordningens skull så går jag inte på krogen och talar inte ens med tjejer under 18)

 22. Objektiv says:

  Apropå 15 eller 18, så har jag för mig att den som är lärare inte får ha sex med en elev som är under 18.

 23. Em says:

  Fast tjejen var ju inte ens 18, utan 17.

 24. Äcklad! says:

  Han är garanterat en pedofil imo.

  Tror nog att han snarare utnyttjar henne än är kär, om han är kär tycker jag att det är något fel på hans omdömme.

  btw. Jag läste i frågesplaten i en ungdomstidning för ca. ett år sen där en ung tjej (runt 18 år) skrev och frågade om det var ok för henne att vara ihop med en gubbe som är 50 år äldre än hon. De hade tydligen blivit kära och tyckte inte att ålderskillnaden var till något besvär alls. Själv får jag rysningar efter ryggraden och blir äcklad av bara tanken på dessa ålderskillnader.

  (För dem intresserade så fick hon ett svar i stil med ”Det är fantastiskt, Grattis till din nya kärlek!” av >>experten

 25. Christoffer says:

  Ooh.. Stackars tjej(er)! Vad gör folk nuförtiden för uppskattning……

  Hoppas de läser här och repar lite mod!! Dumpa gubben! Ni är värda så mycket mer!

 26. Simon says:

  Min flickvän är 19 och jag 38 och det känns inte alls konstigt. Hon är mitt livs kärlek och nu har vi flyttat ihop. Tjejerna ovan låter som fjortisar, men annars är det konstigt med folk som säger typ ”vad har dom att prata om” pg a åldersskillnaden. Har ju inte med det att göra. När jag var singel för 2 år sen tyckte jag iof att det var inte så helkul att prata med 30-åringar. Men det är kanske en annan femma.

 27. Objektiv says:

  Svar till 74 (Äcklad!):
  Du har ju inte koll på vad “pedofil” är för något. Du urvattnar och gör begreppet diffust. Sluta med sådant trams och skriv vad du egentligen menar. Ditt och andras här urvattnande är ett hån mot dem som råkar ut för riktiga pedofiler.
  Må vara att stora åldersskillnader inte är något för dig, men vad ger dig rätten att döma andra?

 28. Inu. says:

  Är hon nöjd är jag nöjd.

 29. Meli says:

  Språkpolisen: Hmm, inte vanligt att dejta om man är yngre än 14 va? Så länge inte fråga chans räknas då förståss :)

 30. john says:

  äh jag ligger också hellre med någon som är 17 än 37.. Är visslingen 24 men ändå kommer nog inte ändras.. ;)

 31. Abedissa says:

  Undrar bara om panelen här tycker att det lika snuskit och vidrit när en 17-årig kille dejtar en 37-årig dam?

 32. L#2 says:

  Hon verkar själv inte ha ngt problem med det så varför tycka synd om henne.

  em: om man är 17 eller 18 spelar ju verkligen jättestor roll. Speciellt som man alltid är ihopklumpad med sin årskull och hennes personlighet skulle vart helt annorlunda ifall hon fyllt år i januari.

 33. Jennie says:

  Det där med hälften plus 7 stämmer ju sämre och sämre ju äldre båda personerna blir.. Alltså är en 40 och den andra 27 så är det väl rätt okej men jag tycker jag det är GANSKA så äckligt om en 70-åring är tillsammans med en 42-åring exempelvis… Min mamma med en 70-åring? Öhh.. nej tack…

 34. Emelie says:

  haha, korkade brudar

 35. mogabbe says:

  Jag skiter i lagen, varför är det så intressant? Kärnfrågan bör väl vara att det inte intelligent att vara ihop med nån som är mer än 5 år äldre / yngre än dig själv.

  Det är ett så uppenbart scenario liksom. Ni KAN inte ha en livssituation som är att jämföra med varandra. Med andra ord blir det extremt svårt att ha något gemensamt i längden. Det är BARA fysisk attraction, sluta larva er och skaffa en realistisk syn på världen för fasen. Jag VÄGRAR höra nått kiv när ni skiljer er / gör slut. Det är helt enkelt för jävla puckat.

  Och till er som fortfarande inte fattar; om ni har en pojkvän/flickvän som är 5 – 10 år äldre än er själva, och kvar i samma livssituation som du själv har, borde inte en loser-klocka automatiskt ringa i bakhuvet?

  Det är ur sånna här förhållanden som jag hämtar en stor del av mit hat mot mina medmänniskor.

 36. wictor says:

  hahahaha, så sjukt roligt! =D

 37. Machmud says:

  Det är inget fel med åldersskillnader i princip så länge bägge är lovliga. Det måste bedömas från fall till fall.

  Däremot är det lustigt att jäntorna tror att de är så mycket äldre än 16 när de knappt fyllt 18 år.

 38. Frida says:

  Jag är 24 och har mycket hellre en relation med en 40-åring än med en 20-åring. För hellre en man än en pojke. Till Christoffer: Vad är vi tjejer värda? Det är inte alltid som killar (som du?) kan ge oss vad vi behöver.

 39. M says:

  Jag hade ett KK förhållande men en artonårig tjej trots jag var trettiofyra fy fan vilket hemsk människa jag måste vara enligt ett antal moralkärringar i sverige.

  Begriper fan inte varför folk ska moralisera så innihelvete över folks ålder. Det är väl upp till var och en trivs folk ihop spelar inte åldern nån roll. Män som uttnytjar tjejer eller tjejer som uttnyttjar killar är idioter men har inte med saken att göra.

  Men folk tycks tro att varenda kille som har en yngre tjej måste vara ett svin som uttnyttjar henne. Som om inte tjejer har en egen vilja.

  Kanske inte konstigt iofs när vi får läsa om svin som uttnyttjar tjejer både på nätet och i övriga samhället, Men bara för det behöver man ju inte dra alla i detta fallet äldre män över en kamm.

 40. Toker says:

  Hej,

  Jag hamnar väl i kategorin loosers enligt mogabe eftersom det är 11 år mellan oss.

  I min ungdom var jag mobbad och mina föräldrar skildes sig tidigt i min barndom.
  Eftersom jag hade väldigt dåligt självförtroende lyckades jag aldrig hitta en tjej i min egen ålder, trots att jag såg ganska bra ut.
  Det mesta annat i livet löste sig med åren, utbildning, jobb & vänner, men jag fick verkligen kämpa stenhårt för att komma ikapp studierna eftersom jag hamnade efter i plugget 3 år pga skadan efter mobbingen.

  Jag försökte flera år att träffa tjejer i min egen ålder, men det blev aldrig några förhållanden, bara en handfull ”one night stands”. När jag var 28 hade jag äntligen kunnat skaka av mig de mesta problemen med självförtroendet, men då var det totalt kört med att ens kunna dejta tjejer i min egen ålder. Den sociala biten var för stor, de hade antingen redan familj vilket jag inte kände mig mogen för, eller så ville de mkt snart skaffa barn, men oftast föll det på att de hade så mycket mer erfarenhet av relationer än mig så de såg mig som omogen. De yngre tjejerna som inte hade så mkt erfarenhet av relationer tyckte oftast att jag var för gammal, så där stod jag ensam. Till slut hittade jag en jättefin tjej som var 22 år och då var jag själv 33. Vi kom jättebra överens och var på samma nivå relationsmässigt sett. Vi gifte oss 4 år senare och skaffade barn ytterligare ett år senare. Vi har stor respekt för varandra och anser att förhållanden inte är släng&slit vara ála resonemanget ”ju fler ja haft desto bättre kan ja detta med förhållanden och vet vad jag vill ha från smörgåsbordet”, utan att man får vara ödmjuk och lyssna på varandra för att det ska vara något fint.
  Det är människor det handlar om inte bara årtal och ett skal med textil på!

 41. Lexhed says:

  Jag var 27 år när jag blev ihop med en 15-årig tjej. Det var första och förhoppningsvis sista gången jag blev ihop med någon som var så mycket yngre. Men det har gått bra! Vi är nu båda(!) tio år äldre, lyckligt gifta sedan sju år och har två barn ihop. Min fru har dessutom tagit en högskoleexamen under tiden!

  Förresten skiljde det 18 år mellan min mormor och morfar och de hann vara gifta i nästan femtio år.

 42. Calle says:

  Lexhed, 93: Att bli ihop med en femtonåring när man själv är 27…det är inte okej alltså. Du är ju inte ens fysiskt och psykiskt ”färdigutvecklad” vid femton.

 43. Error says:

  Helt otroligt! Människor är bara för roliga! Ingen får förgripa sig mot någon. Men är människor lovliga och frivilligt väljer om de vill leva med någon (eller bara leka lakanslekar), så låt människor vara fria utan fördömanden för sjutton. Att både män och kvinnor utnyttjar varandra och ägnar sig åt allmänt svineri, det sker i alla åldrar. Vad skall allmänheten bestämma härnest hur stor längdskillnad det får vara, etnicitet, religion, samhällsklass…???? Nåväl grattis och lycka till för er alla som kämpar emot normtrycket.

 44. Killen says:

  Tjejerna är ju byxmyndiga iaf, så då är det lugnt, men det är synd att en del är så trångsynta.

  Kan berätta att jag tex har inget emot äldre kvinnor, vilket är lite åt andra hållet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *