36 thoughts on “Metatjuvlyssnat

 1. Ibgbg says:

  Olaglig fildelning?

 2. Vilsen says:

  Hatar påtvingad mysiklyssning. Jävla arroganta egoister! Rökare också, fy faan!

 3. fg says:

  Vart kommet metat in?
  Metatjuvlyssnat borde väl ändå vara om någon tjuvlyssnade på någon som talade om en tjuvlyssning?
  Har vi olika uppfattningar om metaprefixet eller missar jag något?

 4. aliciasivert says:

  Meta kan man göra från förslagsvis en brygga, en liten båt, en större båt, en sten (gärna vid vass) eller rent av en flytdyna.

 5. Micke says:

  På denna sida ligger tjuvlyssningar… tjejen tjuvlyssnade på musiken… det betyder att på denna sida får vi läsa om en tjuvlyssning av en tjuvlyssning…
  Det är minst lika rätt att skriva att detta är en metatjyvlyssning som att skriva att en tjuvlyssning på någon som talade om en tjuvlyssning skulle vara.

  Egentligen är varken eller rätt i prefixet metas ursprungsbetydelse.

 6. Burg says:

  Jag sitter på jobbet och tjuvläser denna tjuvlyssning-om-en-annan-tjuvlyssning.

 7. ArchForge says:

  Att lyssna på musik som hörs utåt, vare sig det är hörlurar eller högtalare, är inte tjuvlyssning varför metastämpeln är olämplig.

 8. elin says:

  vilsen <3

 9. Tina says:

  Hahaha den var bäst! Men såklart en del lyssnar på skithög musik så man sitter och hör precis vilken låt det är och vad de sjunger osv. Man kan ju undra hur bra det är för personens öron egentligen.

 10. Gordy says:

  #9 Det finns Öppna hörlurar, dvs hörlurar som hörs lika mycket utåt som inåt, alltså kan det verka som att man spelar otroligt högt medans man i själva verket inte gör det.

 11. Cornelia says:

  Haha riktigt skönt, jag har tänkt likadant många gånger men inte velat säga nå. Älskar när man inte har nå musik själv men så kommer de en räddare i nöden med dåligt isolerat headset. Fast de gäller bara när räddaren har bra musiksmak ;)

 12. Jolu says:

  #10 Att sitta på tåget och lyssna på musik med sådana hörlurar skulle jag kalla respektlöst!
  Dagens ungdom…
  :@
  SATANS K*K J*VLAR

 13. Tomas says:

  Undrar om han tog chansen som tjejen bjöd på.

 14. Snusmumriken says:

  Får mig att tänka lite på denna:
  http://www.tjuvlyssnat.se/stockholm/sls

 15. Micke says:

  @ArchForge
  Din logik är fruktansvärt usel eftersom alla tjuvlyssningar publicerade här refererar till ljud som hörs utåt. Fast du kanske inte räknar någon tjuvlyssning publicerad här som en tjuvlyssning?

 16. Thomas says:

  Det är tyvärr inte så ofta man får höra bra låtar från annat folks hörlurar på t-banan. Så jag förstår att hon ville höra klart den.

 17. David Weinehall says:

  @ArchForge: Fråga RIAA, så skall du nog få höra att det är tjuvlyssning. Den som hör musik som nån annan spelar har ju inte själv köpt den, så det är klart att det är stöld. Alltså är det tjuvlyssning! Fängelsestraff borde det vara, minst!

 18. Emilio says:

  Så länge musiken är bra så gör det la inget!
  Värre är ju när busschaffören ska bestämma vilken musik som ska spelas så det hörs genom hela främre halvan av bussen :p

 19. ArchForge says:

  @Micke: Nej, många ”tjuvlyssningar” här är inte tjuvlyssningar. Med din logik verkar tjuvlyssning vara allting man kan höra som inte är riktat till en själv.

  Dessutom anser jag att det är skillnad på en privat konversation och musik, oavsett om båda är omöjliga att inte lyssna på. En klassisk tjuvlyssning enligt min definition är när man står med örat mot en dörr och aktivt försöker höra en konversation man inte kan eller borde annars.

 20. Broken Haiku says:

  *lutar sig fram mot ArchForge* Nej! Byt inte personlighetsstörning!

 21. Strummerboy says:

  @#2 Vilsen; inga fler när du ändå är igång?
  Hundägare…bilägare…barnvagnar i bredd kanske?

 22. Andreas says:

  ”Med din logik verkar tjuvlyssning vara allting man kan höra som inte är riktat till en själv.”

  ..eh, ja?

 23. ArchForge says:

  @Broken Haiku: Fyndig kommentar där, men jag kan inte välja att byta personlighetsstörning. De jag har har jag 24/7.

  @Andreas: Din okunskap förbryllar mig. Ordet tjuvlyssning kan inte inkludera allt man hör som inte är sagt direkt till sig. Du (ni) verkar likställa ordets betydelse med ”saker man hör på stan”, vilket är fel. Det är inte min åsikt btw, ordet är synonymt med engelskans ”eavesdrop” och innebär att man i hemlighet lyssnar på folks privata konversationer.

  Saker man hör på stan, i kön på ICA eller i ett bås på tåget är knappast att i hemlighet lyssna på konversationer, eller i detta fallet musik. På sådana offentliga platser är de som pratar medvetna om att folk hör dem, och i detta fallet med musiken är det osannolikt att killen inte vet att musiken hörs ut, utöver att det inte är någon form av privat företeelse.

  Nu har ni provocerat mig så att jag framstår som ett internetpsykfall, men kontentan är att jag har rätt och ni har fel.

 24. Vän av ordning says:

  Nooooo, someone is wrong on the INTERNET!

 25. ArchForge says:

  @Vän av ordning: If only there was some kind of… forum… where people could discuss these things. ;)

 26. nikko says:

  @ArchForge: Haha :)

 27. Wildheart says:

  Jag har just löst problemet.
  Sajten byter namn till Lyssnat.
  Fast det låter lite veckotidning.

 28. nikko says:

  Eller se & lyssna :)

 29. Micke says:

  @ArchForge
  Att tjuvlyssna är bland annat att lyssna i smyg. Nu framgår det inte av historien om tjejen mittemot satt och diggade eller om hon i smyg lyssnade på musiken och i övrigt stirrade ut med en tom blick genom fönstret som tågresenärer i Sverige ofta(st?) gör.
  En äldre betydelse för ordet tjuvlyssna är att lyssna på musik som man inte har betalat för. Vilket också är sannolikt att stämma in på denna situation.
  Att tjuvlyssningen inte faller innanför dina stereotypa ramar behöver inte betyda att den är fel.
  Och glöm inte att bara för att man är van vid att ha rätt (eller vad vid att tro att man alltid har rätt ;) så finns det både tillfällen då man har fel och även situationer där allt inte är i svart eller vitt. Det skadar inte att reflektera över.

 30. Dan Syndrom says:

  Kul, drygade hon sig eller hade hon inte råd med en egen?

 31. ArchForge says:

  Jag förstår vad du menar, och jag kan ju inte övertyga dig om du (eller folk generellt) har någon annan betydelse för ordet än ordet faktiskt betyder. Och om ordet nu kunde betyda att lyssna på musik man inte betalat för, så skulle den innebörden stämma för killen som har musiken men inte för någon random person som råkar höra väsendet när han/hon går förbi (eller för henne på tåget). Man behöver inte betala för musik andra människor har i hörlurarna.

  Dessutom är mina ramar inte stereotypa, utan byggda på fakta. När det gäller ord och vad de betyder eller inte betyder så är allting svart och vitt. Sen att jag ser hela världen så är en helt annan fråga.

  Jag hävdar aldrig att jag har rätt om jag inte är säker på det, så det är inget jag behöver reflektera över. Det är viktigt att informera folk om att de har fel när det gäller så oerhört samhällsviktiga saker som betydelse eller etymologi av ord ^^

 32. Zeidra says:

  So what om musiken hörs ut? (: Om man själv inte gillar musiken så kan man ju be snällt personen att sänka, eller att man själv flyttar på sig.
  Själv har jag inga problem med folk som har musik som hörs utåt. För jag själv vill lyssna på min musik, även om den hörs ut eller inte, för att slippa andra om snackar på tågen. För det är ett fritt land och man får göra näst intill vad man vill, sålänge det inte kränker någon annan.

 33. Nisse says:

  Undrar om killen förstod piken ifrån tjejen att han hade alldeles för hög volym så att han störde sina medmänniskor?

 34. Argatanten says:

  ÅH VAD JOBBIGA NI ÄR ALLIHOP! Läs tjuvlyssningen och skratta istället för att skapa en helt jäkla onödig diskussion, blir lack.

 35. xedded says:

  Undrar hur mycket en stim-licens skulle kosta när man spelar musik för så pass många medresenärer..?

 36. PopJosh says:

  Ibland när jag sitter och lyssnar på musik är jag inte medveten om att det hörs ut. Jag har oftast så billiga hörlurar som möjligt, så ofta hörs det ju ut tyvärr. Brukar dock ta av mig hörlurarna och hålla de en bit bort från örat för att se om det låter ut, är ganska paranoid sådär :P
  My point är iaf att man inte alltid gör saker med flit, så sluta klaga på att killen är en idiot och gilla tjuvlyssningen för vad den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *