Mister Miyagi höjer svårighetsgraden

Sushistället Wasabi, Lund

Tjej ~20 (beställer): Går det bra att ta hem sushi härifrån?
Kille ~25 (i kassan): Självklart. Vad önskas?
Tjejen (efter att ha tittat på menyn): Då skulle jag vilja ta hem fem bitar av sushi, om det går bra?
Killen: Okej, det blir 79kr och tar ungefär 10 minuter. Hur många pinnar vill du ha?
Tjejen (osäkert): Oj pinnar. Nu är jag ju ny på området, men jag tror att jag kan ta en pinne till vänster hand, och en pinne till höger.
Killen i kassan börjar skratta högt.

Cred: Emelie

89 thoughts on “Mister Miyagi höjer svårighetsgraden

 1. io says:

  Tjuvlyssningen var otroligt rolig, men kommentarerna är ännu bättre! =D

  Alla måste väl ha sett hur det går till att äta med pinnar? Är själv uppvuxen i byhålornas byhåla och trots brist på både sushi- och kinaställen ville jag alltid äta med pinnar så fort det serverades ris hemma när jag var liten. Tror att tv bär ansvaret för den kulturella bildningen… =)

  Sushi är väldigt gott, om ni tycker att den råa fisken är läskig kan ni ju alltid testa en vegetarisk variant.

 2. Happymealungen says:

  Nu måste jag ladda ned karate kid och se om den omedelbums. Ännu en jobbig tjuvlyssning, jag vill gärna tro att tjejen är så okunnig även om hon förmodligen skojar.

 3. Kattis says:

  men, kära kommentatorer? har ni inte ens sett en film? sett någon äta med pinnar? ett snabb blick så syns det väl att man har 1 PAR pinnar i en hand? sen kan hon väl vilja ha fler par pinnar om hon nu ska dela med någon, det är väl inte så svårt att räkna ut..

 4. Ibrahim says:

  Finns konstigare saker än att äta med pinnar.

  Äta på Max med bestick till exempel. Eller att ha en dedikerad olivgaffel (eller på annat sätt fler bestick än tre (inkl sked för glassen)). Eller ha på sig en fluga. Eller ha prydnatsväxter på maten (maten skulle se ännu bättre ut med en större köttbit. Persilja? Meat or GTFO).

  Jag tycker sushi är gott. Men det är klart att det finns elitister som ”lär” sig gilla sushi för att kunna vara lite bättre än vanliga människor. Samma sak med sprit, kaffe och sitta på cafe (”men det SER ju så mysigt ut när andra gör det”).

 5. Ibrahim says:

  Folk som inte vet, ens i teorin, hur man äter med pinnar påminner ju om det avsnitt av ”Vem vill bli miljonär” som spelades in strax efter invationen av Afghanistan strax efter najn äläven. Det var par-avsnitt, och jag tror det var första frågan paret fick. ”Vad heter huvudstaden i Afghanistan?” — De fick blickar av typen ”Va? Ska inte det här vara lätta frågor?” och frågade publiken. 100% visste. Det gick liksom inte att missa.

  Tänk på att det här var när Afghanistan var daglig (om inte dagens) nyhet varje dag, veckor i streck.

  Folk som inte känner till något om övriga världen bör inte vara snabba med att döma den.

 6. Ibrahim says:

  (ja, jag stavar som en idiot idag)

 7. Pandalover says:

  Jag tycker att det roligaste är att hon säger ”då vill jag ha fem sushi”. vadå fem sushi? hur fan ska snubben veta VILKEN SORT, och det finns ju inte direkt en meny med fem bitar… hahaha. mkt roligt. och dyrt.

 8. grisen says:

  Haha, alla som menar att man ska äta med kniv och gaffel – lycka till med att äta sushi med det utan att det faller i bitar!
  För övrigt, varför skulle det vara fjolligt att äta med pinnar? Uråldrig asiatiskt sätt, förmodligen äldre än gaffel och kniv. Man får ju dock ha viss motorik och det kräver en del skicklighet, och mycket övning innan man kommit på knepet. Men det kanske är fjolligt att lära sig nya sätt, eh? ;p Och som flera har påpekat, sushi äts egentligen med händerna. Fast jag hör till dem som äter med pinnar. Och doppar både riset och fisken i soyan!!

  Och neej, killen som stod i kassan är förmodligen inte japan. Har nog inte sett någon med asiatiskt utseende på Wasabi, även om det inte är mitt favoritställe. Malmö har godare sushi! =D

  /grisen, som just grisat i sig en 13bitars sushi

 9. Emelie says:

  För er som tyckte att 79kr var dyrt för 5 bitar, så beror det på att jag skrivit fel. 9 bitar ska det vara. =)

 10. Aaen says:

  #52 Happymealungen: Men! Inte fildelar du? du är ju mitt människoideal! Vem kan jag nu lita på…?

 11. Emelie says:

  By the way… Det är hur skoj som helst att läsa era kommentarer!!! Och det verkar på riktigt som att #54s länkar kan komma väl till pass… Keep going! /Emelie

 12. Den andra Leffe says:

  Sushi är sjukt gott… för dom som blir avskräckta av rå fisk så kan jag meddela att det är långtifrån all sushi som innehåller det.

 13. Miste says:

  #5 jadu. skriver:

  elaka japsar som hånar henne, han gav henne säkert en roundhouse-kick á la Bruce Lee efteråt.
  torsdag 13 december, 2007 @ 18:38

  1. Som någon skrev så jobbar det inga japaner på Wasabi i lund (jag har absolut för mig att jag varit där och jag såg då ingen japan)

  2. Som du tydligen verkar veta så är det japaner som vanligtvis brukar stå för sushi-produktioner. Bruce Lee var kines/amerikan. I rest my case. (och lägger till lite highpitch-haaa-jah! samtidigt som jag kung-fu:ar dig på örat.)

 14. Hoffa says:

  fan vad dyrt!

 15. Dannythedog says:

  Fattar inte att människor, som anses vara den mest intelligenta varelsen på denna planet, kan tycka om sushi. God put pizza on earth for a reason.

 16. Questess says:

  Ämdå lite mysko att hon skulle ev velat ha flera par pinnar till enbart 5 bitar. Det är ju jättelite, 5 bitar delar man väl inte med någon… eller var det väldigt konstiga sushis? För 5 bitar för det priset låter väldigt dyrt…

 17. Martin says:

  Ni vet väl att gaffeln har blivit uppfunnen. Använd den, tack.

 18. Patric (den riktiga) says:

  #31: Nej det är inte alls samma sak. När man äter med pinnar får man i sig maten lagom snabbt så att man hinner känna när man blir mätt.

  Det tar lite tid från det att magen blir full tills att du känner dig mätt, och på den tiden hinner man sleva i sig en halv portion till så att man blir spyfärdig.

  Visst, det går att äta sakta med kniv och gaffel också, men det är lätt hänt att man får lite brått ibland.

 19. Oxido says:

  1. Bruce lee var inte japan!
  ”Vanligt folk äter med kniv och gaffel” Jasså? Vet du hur mycket människor det finns som äter med pinnar? Det är en attans massa människor i asien ska du veta.

  Man kan göra kopplingen till världens största språk, en del kanske tror det är engelska, men det är Mandarin, talas bland annat i Kina. För dom är nämligen rätt många :-P

 20. Ajor says:

  Vad är det för idiotisk fråga? Hur många pinnar till 5 bitar sushi?
  – Ja, hela familjen ska dela, ge oss fem par tack!

 21. Alexandra says:

  Kassakillen på Wasabi i Lund är inte asiatisk. Tvärtom, en mörk, lång, biffig europée. Eller kanske t.o.m. en mörk svensk.

 22. alexandra says:

  #53 bland annat: eftersom att jag aldrig ätit sushi trodde jag att det handlade om pinnar i maten!

 23. SnuttJulle says:

  #56 sändes programmet direkt efter 9/11 eller vet du med säkerhet att det spelades in efter 9/11???

  #70 du bor i Sverige va? Vår kultur innebär kniv, gaffel o sked….det är vad vanligt folk äter med här. Annars om man ska vara asiatisk så är det mer fingermat än pinnmat så ta o läs på lite själv du.

 24. Hatlistan says:

  #48: Det är även ganska enfaldigt att tro att alla människor i Asien äter med pinnar. Faktum är att det används enbart i östra Asien (Kina, Japan, Korea, Vietnam och till viss del Thailand). I Indien t.ex. äter man inte med pinnar. Knappast i Ryssland heller.

 25. Micke F says:

  #5, ”elaka japsar som hånar henne, han gav henne säkert en roundhouse-kick á la Bruce Lee efteråt.”

  Haha Bruce Lee var inte japan. Han slogs t.o.m MOT japaner i ”Fist of Fury”.

 26. Emtu says:

  #76: TÖNT!

 27. Kristina says:

  I Thailand, Malaysia och Indonesien t. ex. äter man med gaffel och sked. Svårare än att äta med pinnar!

 28. Thenni says:

  Isc och Eunos: Ja, men så är medelåldern på äldre asiater ungefär 100 år till skillnad till sveriges, vadå, 70..?
  Vi lever sundare helt enkelt, ser yngre ut, min mamma kan köpa studentkort på SL och blir ibland kortad på Systemet, lite irriterande men tydligen smickrande, enligt henne. :P Hon är ändå snart 50..^^

 29. Milla says:

  det blev sushi för mig igår på grund av alla er, och det var guuudooomligt gott!

  och ja ,jag åt med fingrarna :)

 30. Bussola says:

  Pandalover #58. Smidigaste beställningen av sushi är att be kocken välja. Jag antar att det är underförstått då man helt utelämnar något specifikt önskemål.

 31. Jan J says:

  Kulturellt insnöade svenskar fortsätt med kniv och gaffel eller varför inte bara gaffel som de gör i USA, så blir det inte så mycke att hålla reda på, också kan ni få i er så mycke som möjligt på kortast möjliga tid så blir kan ni så dumfeta som de är i USA. Detta måste vara högsta lycka.
  Vi andra som vill prova andra sätt låt oss göra det.
  OBS det finns undantag från denna regeln precis som alla andra regler.

 32. Sushi Lover says:

  MEN MONGOOOON! och jag pratar INTE om de som var inblandade i lyssningen, utan vissa ärkepuckon som kommenterar utan att ha läst tidigare kommentarer… redan som inlägg #60 skrevs det att det var 9 bitar sushi; det handlade om inte 5, så sluta klaga på att det var dyrt… idioter.

  och för övrigt så har 97% av alla som tycker att sushi är rå fisk och en helt idiotisk maträtt aldrig ens sett det på en tallrik. Det är hur gott som helst, hur nyttigt som helst, och det kräver viss talang med chopsticks (som pinnarna kallas) vilket gör det ännu bättre!

 33. M says:

  Hahah,
  #82, du är bäst

 34. Erica says:

  Kan folk sluta skriva ”ät med kniv och gaffel som VANLIGT FOLK”!? Kniv och gaffel är inte enklare för personer som är vana med pinnar! HERREGUD!

 35. L says:

  Alla ni som tycker att det är ”fjolligt” att käka med pinnar – betänk att Asien är världens största och mest befolkade världsdel.
  Kina har världens största befolkning, och de flesta av dom käkar med pinnar. Nästan var femte person i världen är kines….

  China, Japan, Korea, och Vietnam är länder där man vanligtvis käkar med pinnar. Deras befolkning utgör sammanlagt ca 1 700 000 000 (1 608 534 956) (alltså närmare 2 miljarder) jämfört med Europas fjuttiga befolkning på ca 710000000 invånare. (ja, jag vet att det äts med bestick i andra världsdelar än Europa)

  Det är alltså väldigt vanligt att käka med pinnar, så att förkasta det och säga att man ska ”käka med kniv och gaffel som vanligt fok” är helt enkelt korkat. :P

 36. Martin says:

  Det roligaste med denna tjuvlyssningen var att killen i kassan frågade hur MÅNGA pinnar tjejen ville ha efter att ha beställt 5 bitar sushi. Det är sällan någon frågar hur många gafflar och knivar man vill ha när man beställer en portion mat. – Jo, eh, jag skulle vilja ha 2 gafflar och 3 knivar.

 37. Niki says:

  Jag blev mest förvånad över den sjukt dyra sushin…
  79 spänn för fem bitar? Det är ju helt stört, när stället dessutom ligger i Lund där saker bör vara billigare än i Stockholm.
  Mitt sushihak ligger vid Medis (logiskt sett högre lokalhyra osv) och där kostar 6 bitar 60 kr…

 38. Niki says:

  Men åh, jag skumläste kommentarerna och såg först nu att det var 9 bitar… Då var det genast standardpris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *