Moppe-dagen gick inofficiellt under namnet D-Day

Indiska, Söderhallarna

Mor ~30 och dotter ~5 står i provrummet. Flickan provar en klänning.
Dottern: Ja, mamma. Den här tar vi!
Mamman: Tycker du det? Du vet att det är en sommarklänning, ingen midsommarklänning!
Dottern: Snälla mamma kanske köper en midsommarklänning till mig i smyg.
Mamman ignorerar det dottern just sagt.
Dottern: Lilla mamma… Förra gången vi handlade var du grinig. Grinig och tjatig mamma var du.
Mamman: Mm…
Dottern: Men idag är du duktig, mamma. Den här klänningen vill jag ha!

84 thoughts on “Moppe-dagen gick inofficiellt under namnet D-Day

 1. alexandra says:

  Men hallå, det är väl inte rubriken som är rolig? det är väl själva tvuvlyssningen man kommer hit för?

 2. Luna says:

  det är stor skillnad på en klurig rubrik och en sjukt långsökt som rubrikmakarna sitter och är såååå nöjda med.

 3. Tjej says:

  Tycker också att rubriken är rejält långsökt, men det gör väl inget, bara folk vänligt förklarar det! Att bli dumförklarad för att inte förstå rubriken är ju löjligt. Är det en besserwisser-tävling här eller?
  Inte kul att läsa en tjuvlyssning, tycka den är rolig, men sen få humöret förstört av bittra kommentarer. Right?

 4. xxx says:

  Jag tycker Petters rubriker är asroliga :D
  Jennies däremot… :/ hennes ska bara innehålla någon form av dålig ordvits och de är bara en slags antiklimax till en annars riktigt bra tjuvlyssning. Meningen är ju att de ska förhöja hela grejen, right?
  Men det är nog bara jag.

 5. Anna says:

  Varför skulle hon köpa en i smyg? :S

 6. Love says:

  Eww, lillgamla barn.

 7. Oskar says:

  #54 Anna: Jag är inte säker men jag tror att dottern vill att modern ska köpa en midsommarklänning åt dottern, för att vara snäll (som hon så fint uttrycker det). Isofall behöver dottern ju inte köpa en själv utan kan köpa den hon just valt. Dottern vill ha 2 klänningar alltså :)

  Rubriken gjorde inget för dumma lilla mig, men ungen var skoj :)

  keep up the good work!

 8. Li says:

  Ja, detta blir första gången jag vänder mig till redaktionen. Damon, så vackert du uttrycker dig angående att om man inte förstår rubrikerna så har man inte mycket här att göra… Tror att jag i fortsättningen håller mig till Overheard in NY. Jag håller med både Luna och Tjej. Tyvärr börjar sidan handla mer om klubben för inbördes beundran, vilket du så fint bekräftar Damon. För att slippa bli dumförklarad i min frånvaro tillägger jag att jag numera brukar tro att jag inte fattar rubrikerna, då jag inte tycker att de är särskilt roliga. Men efter att ha läst förklaringarna inser jag att det var visst inte roligare än så. Men okej, det är tydligen viktigare att det ska vara långsökt och kräva allmänbildning hos läsarna, än att det faktiskt ska bli kul i slutändan. Innan jag raderar sidan från mina favoriter vill jag dock ge cred för Carlsbergrubriken. Men tyvärr, den väger inte riktigt upp för översitteri.

 9. Anna says:

  En blivande psykolog tror jag bestämt.

 10. Damon says:

  Kärlek till alla uppmuntrande kommentarer!
  Tjej: Du har rätt i sak. Man ska få fråga om rubriker utan att bli idiotförklarad, jag menade bara att gnället när man inte förstår är onödigt. Hell, jag har själv inte fattat vissa rubriker förrän jag har läst kommentarerna, t.ex. den med ”Mattias (tyst för sig själv): fan!” :)
  Får be om ursäkt om jag uttryckte mig klumpigt, alla är välkomna på sajten så klart!

 11. Damon says:

  Li: Jag hade skrivit min ursäkt redan innan jag såg din kommentar och godkände den. Men jag kan bara be om ursäkt igen och be dig ställa dig i min situation. Det är ständigt gnällande om allt ifrån reklam till rubriker, till ditten och datten. Det är en gratistjänst, och vi tar gärna emot kritik, men att bara skriva att ”Petters rubriker suger” bidrar till absolut noll.
  Min reaktion var lite för häftig, men jag står fast vid att aldrig vill försöka vara enkla av oss. Då blir det buskis och vandringsägnar för hela slanten.

  Jag hoppas att folk uppskattar det vi gör och förstår att jag skrev i ren ilska. Jag har aldrig varit någon översittare och förespråkar kärlek till alla så fort jag får chansen. Ganska ofta i min blogg faktiskt!

  Jag hoppas att du ångrar dig, för jag vill inte skrämma bort läsare. Men om en ogenomtänkt kommentar gör att du lämnar sidan, så fanns det kanske inte så mycket kärlek mellan oss ändå :)

 12. Mimn says:

  Sverige, Sverige… Ibland kan man uttrycka: Det här är typsikt amerikanskt. Nu uttrycker jag: Hela den här diskussionen är så typiskt Svenskt.

 13. Fraggelsmurf says:

  Jag älskade tjuvlyssningen och cred till en mycket bra sida för övrigt. Måste dock ansluta mig till mängden som tycker Petter gör ett mindre bra jobb.

 14. 08 says:

  Men snälla, vad mycket gnäll i alla kommentarerna… Kan inte alla bara vara kompisar?
  Själva tjuvlyssningen var väl OK, kul med ungar som lär sig snabbt hur det fungerar. Rubriken var däremot rätt så suverän, skulle vilja se hur långt hon (lill-flickan) kommit i sitt manipulativa beteende vid 15-årsåldern! Hon lär kunna tjata till sig en hel HD…

 15. Christofer says:

  @alla sura som nu tänker lämna tjuvlyssnat för evigt:
  Sådär kunde jag också känna ibland när jag t.ex. rökt dåligt crack, men sen jag blev drogfri och fann Jesus har jag mått mycket bättre!

  PS Fortsätt med rubrikerna – om en eller annan skulle vara lite långsökt är det bara nyttigt för oss att stretcha själen en smula. Puss och kram!

 16. Bambina says:

  Jag vette fan om jag tycker så mycket om den här ungen. Blir nog mest skrämd. 5 år och redan expert på att manipulera, bestämma och köra över. På ett språk som hör till 1920-talet. Ugghhh…

 17. Ankakanka says:

  Damon
  Jag uppskattar iaf tiden ni lägger ner här.

 18. andy says:

  den dar flickan var skrammande… rysningar langs ryggraden-kansla pa den har tjuvlyssningen…

 19. // Johanna 1.0 says:

  Jag blev nästan ledsen av att läsa kommentarerna på denna tjuvlyssning. Tjuvlyssnat.se har blivit min favoritsida som jag alltid kollar först när jag öppnar mozilla. Jag tycker att rubrikskrivarna är grymma, alla på sitt sätt.

  Jag tycker att det är bisarrt, för att inte säga särt, att man kan bli upprörd över att läsa rubriker som man inte förstår. Vad är problemet, googla eller läs kommentarerna. Om era lärare berättar om saker ni inte känner till blir ni förbannade då med och tycker att de är dumma i huvudet och svär att ni aldrig mer ska gå tillbaka till skolan?

  puss på er (tjuvlyssnat) för att ni förgyller internet :)

 20. Simon says:

  Blah blah blah, usch alldeles för mycket präktiga människor.

  Tjuvlyssnat är inte en rättighet utan en bonus som kan förgylla dagen. Blir så förbannat less på alla idioter.

 21. Erika says:

  Förvånas över alla som reagerar på att ungen är manipulativ (stavas det så???).
  Barn gör allt för att få sin vilja igenom och det med all rätt. Hur skulle de annars lära sig att ta sig fram här i världen. Sen att föräldrar ofta är dumma nog att gå på det är en annan sak.
  Tycker att ungen gjorde ett bra jobb. Hon försökte sitt bästa att få det hon ville, två klänningar. Bra jobbat :)

 22. Fian says:

  Ååååhhhh!!!

 23. grisen says:

  Jag tycker iaf det (för det mesta) är rätt roligt med ”gnäll” i kommentarerna. Skulle vara aptråkigt ifall alla höll sams…

 24. Jocke says:

  SÅ jävla klockren unge!

 25. fetingcoolingen xD says:

  haha vilken söt unge !

 26. Klas-Kristian says:

  08: Nu tänker jag gnälla på dig.

  Attans vad tråkigt det vore om alla alltid tyckte lika om allting.

 27. Teas mamma says:

  Åh, det är sjukt roligt när barn snappar upp vuxenuttryck!
  En treåring jag känner brukar fråga sina mjukdjur (med inkännande psykologröst): ”Men du… Hur är det meeed dig?”
  Hysteriskt kul!

  Men ni som bara gnäller: Ingen tvingar er att besöka en GRATIS humorsajt. Om ni inte tycker att det är kul finns det säkert annat ni kan göra. (Kolla på Stefan och Krister kanske?)

 28. what says:

  wtf? cleizi kid.

 29. roffe says:

  De kluriga rubrikerna är oftast de som är roligast! Petter Och Damon har ofta kluriga medans Jennies oftast är rakt på. Inget ont om Jennies men jag skrattar mest åt Petters och Damons. Denna var riktigt bra med!!! ;)

 30. miss mys says:

  tyckte petters rubrik var super,,,,smart och kul samtidigt! att den sen dessutom får två bittra små surpuppor att gå miste om tjuvlyssnat i fortsättningen är väl bara ett +! hahaha puss på dig petter

 31. lili says:

  Men vaddå gratistjänst? Sitter varje dag och läser overheardinnewyork alltid bra rubriker och BRA tjuvlyssningar. Det här sög både lyssning och rubrik.

 32. Olivia says:

  olivia#8 fan va negativ du är! fråga damon om du kan få vara med att göra rubriker istället för att klaga!

 33. Elin says:

  lili – vaddå, så tjuvlyssnat är mindre gratis för att du läser overheardinny? tycker båda sidorna är bra… men tjuvlyssnat är definitivt bättre: bättre röstningssystem, roligt med massa kommentarer att läsa och dessutom känns sidan mer personlig när damon, petter, jennie osv också är är med o diskuterar. angående rubrik så finns det många jag inte fattat, denna kopplade jag med en gång och tyckte inte den var långsökt alls, det beror väl på hur man tänker bara… vad är problemet?

 34. Jag says:

  hjälp! Hoppas ungen blir lite snällare mot sin mamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *