Mr Hyde hette egentligen Dr. Jäkel

(Kvinna med man ~40 och son ~10 strosar lugnt och ser svenssonmysiga ut. Kvinnan stannar till vid en sybehörsaffär och de andra sympatistannar)
Kvinnan (pekar exalterat på en kudde): Den. Kolla!
Mannen (förbannad): Vad ska du med den till? Kan du förklara för mig vad FAAN du ska med den till?
(Sonen tappar hakan och kvinnans ansikte förvandlas från glädjefyllt till puppyeyes)

Kungsgatan, Alingsås

70 thoughts on “Mr Hyde hette egentligen Dr. Jäkel

 1. ursula says:

  haha, inser ni inte humorn i detta? jag blev sjukt glad.
  och det är för övrigt en vansinnigt berättigad fråga. Varför man stannar framför ett skyltfönster och begeistrat pekar på en kudde kan jag för mitt liv inte begripa.
  och då är jag ändå tjej.

 2. Jim from Congo says:

  Förmodligen var kudden ful som stryk, kärringen fet & ungen bortskämd.

  Jag tror han gjorde helt rätt.

 3. Lovisa says:

  Kära du, använd inte en rubrik du inte förstår. Dr Jekel var god och Mr Hyde ond, så den parallell du borde ha dragit är att hennes dr Jekel förvandlades till mr Hyde. Snälla!

 4. Jacob says:

  Patestiskt. Men det händer ju i Alingsås.

 5. Jacob says:

  Patetiskt. Men det händer ju i Alingsås.

 6. Gloria, tjuvlyssnat.se says:

  Lovisa: Jag är väl bekant med Stevensons Dr Jekyll & Mr Hyde. Det är du som missförstått rubriken. Mr Hyde var Dr Jekylls onda alter ego alltså var Dr Jekyll hans ”verkliga” jag. Min rubrik syftade till att mannen i tjuvlyssningen transformerades likt karaktären i Stevensons roman, och eftersom mannen var svensk så är Jäkel (t.ex. Lennart Jäkel) ett mer passande namn än Jekyll. Istället för att säga att Mr Hyde var Dr Jekyll, så var han Dr Jäkel (alltså svensk och i tjuvlyssningen) Att sedan jäkel också betyder ”bastard” var bara bonus.

 7. Alex says:

  Fast Gloria, du måste ju ändå hålla med om att rollerna är ombytta i din rubrik just för att passa in med användandet av ”Jäkel”.
  Det är antagligen det Lovisa menar.

  Korrekt skulle ju vara att skriva ”Dr. Jäkel hette egentligen Mr Hyde”, men då faller ju hela det underfundiga med rubriken.
  Kan du se dillemmat?

 8. karo says:

  Minns mig själv när mitt ex stod och betalade för sitt 7:e flugspö på två år, jag lät INTE så snäll som mannen i tjuvlyssningen…

 9. Emeli says:

  Inte ett jävla dugg rolig. Exakt så beskriver de misshandlade kvinnorna jag möter i mitt jobb sina män.

 10. Samuel says:

  Snälla människor, landa lite.
  Bara för att en man blir irriterad på sin frus shoppingfasoner innebär det inte att han misshandlar henne på kvällarna.

 11. Kuddtrött says:

  Haha, han sa det jag bara vågar tänka. Jag vet inte hur många kuddar min fru köpt de senaste åren. Jag lovar vi har ett berg med kuddar hemma. Bara att lägga alla kuddar på plats efter att bäddat sängen tar en kvart….att vissa börjar dra paraleller till misshandlade kvinnor är ju bara så typiskt.

 12. Pendlaren says:

  Ska kolla in det skyltfönstret idag. Nyfiken på hur kudden ser ut, om den finns kvar. Kanske ger ett nytt perspektiv. Återkommer

 13. evelina says:

  det bästa med den här var orden svenssonmysiga och sympatistanna.
  haha :)

 14. Anonym says:

  bor där …

 15. den som tjyvlyssnade says:

  alltså, varför drar ni paralellen att han slår sin fru? med tanke på hur förvånad både son och fru blev verkade det inte vara ett vanligt förekommande beteende.

  och förresten så har jag själv svurit åt min kille men det betyder inte att jag älskar honom mindre. sluta vara så jävla politiskt korrekta…..

 16. karo says:

  Ja jag förstår inte varför man skyndar sig att göra såna tolkningar? Är man psykopat för att man blir tvärirriterad nån gång? Jösses, slappna av…

 17. Mm says:

  Men tråkmånsar som inte ser det roliga, i nästan alla par så är det ju så att den ene samlar på sig prylar som den andre inte begriper vad de ska vara bra för, och vice versa…

 18. Anonym says:

  Ni som undrar om han misshandlade frun hemma, det är inte omöjligt. Arga män på stan är arga hemma också. Kände en sådan själv. En glädjedödare och misshandlare. De blir arga på allt, gärna på sånt som gör andra glada. De flesta kvinnor har egen lön i dag, så det bör inte ha handlat om pengar eller platsbrist utan om dålig respekt, världen cirklade runt honom och vad hon blev glad av struntade han i.

 19. ayeman says:

  Asså, den är ju för att bruden ska ligga på den så han lättare kommer åt hennes G-punkt:) allt handlar om er kvinnor:)

 20. Richard says:

  Så jäkla rätt!
  Hänvisar till Couplingavsnittet med Captain Subtext..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *