Mrs Jimmie Åkesson has left the building

Café, Göteborg

En mamma och hennes barn ~5 går fram till kassan för att beställa.
Barnet: Vii skaaa haa tre negerbollar!
Kassörskan: Här har vi inga negerbollar! Här har vi bara chokladbollar.
Mamman: Åh, jaha. Då ska vi inte ha något.
Mamman tar barnet i handen och marscherar ut.

Cred: Frodo

466 thoughts on “Mrs Jimmie Åkesson has left the building

 1. Dan says:

  Vi får in svart material från Italien på jobbet.
  På dom säckarna står det Negro eller nått i den stilen…
  Vad säger ni alla PK människor? Ska jag begära att dom skriver något annat?

  ( För övrigt så är en Negerboll ( chokladboll, delikatoboll eller vad vi nu ska kalla dom för) med en Loranga till riktigt gott!)

 2. Simone says:

  Jag säger negerboll egentligen, men invandrarboll funkar ju också? Inget förnedrande i det. Eller varför inte helt enkelt:

  ”KALLA-DET-VAD-DU-VILL-BOLL”!!!

  Helvete…

 3. Sandra says:

  #452: Du får gärna kalla det invandrarboll om du vill men jag hoppas att du är medveten om att invandrare inte är samma sak som mörkhyad eller mörkhårig. Invandrare (i Sverige då såklart) är varje person som bor i Sverige men inte är född här. Det finns alltså invandrare från Norge, Finland, Ryssland osv som utseendemässigt inte går att skilja från en ”typisk” svensk (ljushylt, blåögd etc). Så det är ungeför lika meningsfullt att kalla det invandrarboll som att kalla det kalla-det-vad-fan-du-vill-boll…

 4. Huba says:

  454 kommentarer? Mitt scrollhjul gick precis sönder!

 5. quack says:

  Alla medverkande i den här diskussionen har förlorat.

 6. Anonym says:

  Är nästan alla rasister här inne eller ! När jag läser vad alla har skrivit så blir jag förbannad och vill slå ner dem

 7. Seriöst says:

  Man måste för fan kunna få använda det svenska språket utan att det uppfattas rasistiskt.

 8. Isabelle says:

  #451: Dan, NEGRO betyder SVART på spanska. Tänk innan du skriver…!

 9. Lars Apanage says:

  Hmm… varför får man säga flatbröd då? Är inte det en utsatt minoritet i samhället som borde slå tillbaka ordentligt på ett sånt fult o gement påhopp som att få sin sexualitet förlöjligad som ett bakverk?

 10. Lundgrão says:

  Haha, så jävla rätt. Fåniga personer som är helt anti mot ordet ”negerbollar”

 11. Lina says:

  Det är roligt att det endast är icke-svarta personer utan några nära svarta vänner som krigar för att få kalla det negerboll. Jag, som har nära svarta vänner skulle aldrig någonsin använda ordet neger i något sammanhang då jag VET att de allra flesta svarta tar väldigt illa upp.

  Och nej, neger har aldrig någonsin använts med betydelsen ”svart färg” i Sverige. I Sverige har det ordet endast och alltid betytt ”svart/afrikansk person”.

 12. Magnus says:

  Lina, ditt inlägg saknar röd tråd. Du blandar ihop ett bakverk med en människogrupp i den röriga passage där du påstår dig VETA något som faktiskt saknar verklighetsanknytning.

  Ditt sista konstaterande hamnar närmare pudelns kärna. Det viktiga är att aldrig, jag upprepar aldrig, koppla ihop ett ord som, precis som du helt korrekt påpekar, betyder svart/afrikansk människa med begrepp som ”tar illa upp”.

  Gör du det så förolämpar du mina nära vänner och släktingar. Det var ett misstag att kolla den här gamla sidan igen för nu har jag blivit arg och ledsen. Du menar säkert väl, men du hjälper rasisterna.

  Kort sagt, kämpa gärna emot bakverkets namn om du vill, men påstå aldrig att människogruppen i sig (inklusive samtliga ord som gruppen själv använder) står för något negativt.

 13. staffan says:

  Det rätta ordet för n….boll är numer ”Afrikansk småkaka”

 14. Natalie says:

  Wow. Människor borde verkligen ta och undersöka vad White Privilege innebär. Vilken stor bunt idioter ni är, som helt huvudlöst insisterar på att ordet minnsann betyder svart och nämner finska pinnar, vitlök och annat strunt som om det hade det minsta med saken att göra. Neger som ord i svenskan har aldrig använts om svarta föremål, utan har en mycket klar betydelse och en stark negativ laddning. Helt jävla outbildad måste man vara för att hävda något annat.

 15. frida says:

  det heter chokladboll herregud. innehåller den negrer eller ? nej. den innehåller choklad. neger är ett skällsord för svarta slavar och jag förstår inte varför man ska bevara det namnet överhuvudtaget.

 16. Fisk says:

  #16: Nej, neger är från spanskan ”negro” för svart. Och hör sen! Negerboll är lika oskyldigt som lapptäcke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *