"Nåja, det var ju tur att han inte var yngre i alla fall"

IKEA, Kungens kurva

En kvinna ~45 och hennes dotter ~15 tycks diskutera dotterns nyfunna kärlek.
Mamman: Vem är det då?
Dottern: Det säger jag inte!
Mamman: Du ska inte behöva avslöja det. Bara det inte är någon äldre…
Dottern fnissar åt mammans kommentar men svarar inte.
Mamman (oroat): Det är han väl inte?
Dottern skrattar högt.
Mamman (upprört): Hur gammal är han egentligen?!
Dottern (besvärat): Vi är lika gamla, okej?!
Lång tystnad.
Mamman (försiktigt): Är inte pojkar i din ålder väldigt omogna?

Cred: mica

0 thoughts on “"Nåja, det var ju tur att han inte var yngre i alla fall"

 1. Oskar says:

  …mammor.

 2. BabyBacon says:

  De _är_ omogna, men kärleken förblindar. Snart blir han också ”värsta omogen” när deras förhållande inte längre håller… efter 3veckor.

  Men hej bättre är väl det än att hon siktar på 21åringarna… iaf tycker mammsen de.

 3. Monty says:

  Det stämmer ju.

 4. Annelie says:

  Hellre en omogen 15-åring än en 35-åring i alla fall, kanske…?

 5. Mary says:

  Haha, det här skulle kunna vara min morsa, och jag slår vad om att jag blir exakt likadan när/om jag får barn. Vissa saker förändras aldrig. :)

 6. Angelica says:

  Klockren morsa!! =D

 7. Alexandra says:

  BabyBacon: Vissa förhållanden håller ju faktiskt även i den åldern

 8. martin says:

  hon ahr ju rätt ^^ killar ligger generelt sett 2 år efter i mognaden och blir alldrig ”mogna” … men killen är nog isf äldre iaf

 9. Maria Bj. says:

  … eller var det nåt tillfälligt fläng på webbläsaren (säkert straff för att jag sitter på jobbet å nöjessurfar)

 10. Saggezza says:

  Jag hade en vän som blev tillsammans med en jämårig kille i 15 års åldern de är än idag tillsammans (har gått 8 år) och nu har de precis fått barn tillsammans. Så att ett förhållande inte kan hålla bara för att de är unga är helt inkorrekt anser jag.

  (Och innan nån börjar gnälla om utbildning, arbete etc så har redan de båda utbild. och arbete…)

 11. Sofia says:

  Vad mamman vill ha fram är att hon borde vara singel^^

 12. Medelia says:

  Sofia: haha huvudet på spiken!

  Min mamma var likadan, aldrig nöjd vad jag än släpade hem.. och jag lär tyvärr bli precis likadan :P

 13. mica says:

  roligt var det i alla fall,. efter sju timmars köksplanerande!

 14. MackePacke says:

  Mammor, aldrig är de nöjda :)

 15. al says:

  Dottern kanske brukar gnälla över att killar i hennes ålder är omogna och inte går att vara ihop med eller nåt.

 16. Elsa says:

  haha men det där var så typsikt mammor!!! Gulligt ändå!

 17. Vacker och underbar barnlös singel söker EJ man att bilda familj med says:

  Ja, det är fan omöjligt att tillfredställa de där jävla släktingarnar. När jag var femton så var det benen i kors och hysch pysch, håll på dig och fan och hans moster och nu 15 år senare när mina äldre syskon inte lyckats producera så mkt barnbarn som man förväntat sig så ligger de på som fan! ”hur går det med killarna” frågar min bror varje gång vi ses, min syster har sagt ”jag hoppas du får en drös med ungar” (för att inte tala om den gången hon apropå att det ibland råder vissa meningsskiljaktigheter mellan mig och min familj säger ” det hade varit lättare för oss om du bodde ihop med en kille!” ”för oss” men jag då? det är helt ointressant vad JAG vill!) när jag och pappa skojade lite och stod och putade ut magen för att vi var proppmätta och hade kul så avbröt han med ”du får väl skaffa dig en karl så får du en sån” (en sån = en gravid mage) Jag upplever att min familj, och tyvärr även samhället i stort, tycker att jag är fullständigt oduglig som människa eftersom jag är en kvinna på 30 år, inte har några barn, inte är gift och inte ens har en pojkvän. Ja fy fan, det är ju lika bra att skicka mig till slakt med en gång eller? Helt oduglig! Ingen frågar mig vad JAG VILL, bara pratar på helt okritiska till sina egna värderingar och tankar om vad och hur DE VILL att jag ska göra.

  Ok, jag är medveten om att jag hamnade utanför ämnet här, men det är en sak som gör mig så arg och ledsen. Är det någon som känner igen sig?

  Tack för ordet, kram på er alla!

 18. a. says:

  gaah mammo!r varför blir de aldrig nöjda?

 19. Mymmeli says:

  #17 med jattelangt namn: Som svar pa din forsta fraga, ja.

  Nejmen kvinnan, coola ned sig ett par hekto. Tar du at dig sa mycket bor du bysta upp dig och be familjen halla kaften och gora nagot at det du vill – for eftersom du blir arg och ledsen ar det ju nagot som fuckar till sig nar de sager det. Och da vill du antingen samma som de men det har inte funkat an, eller sa har du inte riktigt klart for dig vad du sjalv vill. Ta reda pa det.

  Vill du flytta till New Mexico och tillbringa livet med 34 katter sa kampa for det. Vill du skaffa en livspartner och 3 frakniga halvtyskaungar sa kampa for det – eller strunta i det. Man far inte allt man vill, men det betyder inte att det man far inte ar det man vill.

  Med andra ord – sitt inte och vanta pa att de ska fraga, for det kommer de inte att gora. Det kommer de ALDRIG gora. Tejpa for munnen pa dem ett tag och se pa lite Jonas Gardell.
  Om du ar trettio ar ar det val dags att du borjar sta upp for dig sjalv?

 20. Vacker och underbar barnlös singel söker EJ man att bilda familj med says:

  Hej Mymmeli! (inlägg19)

  Jag blev jätteglad över att få respons på det jag skrivit. Till att börja med undrar jag vilket du menar är min första fråga som du svarar ja till. Om det är den som berör huruvida jag bör skickas till slakt eller ej så har du skänkt mig ett stort skratt, tack så mycket, det är stor humor :D

  Det ligger mycket i det du säger om att jag inte är 100% klar över hur jag vill leva resten av mitt liv, men vem är det? Jag vet ungefär hur jag vill leva mitt liv de närmsta 1,5 åren och det innefattar inga barn. Min plan är att efter hand ta reda på vad jag vill göra den närmsta tiden (titta nu visste jag plötsligt vad jag ville göra resten av livet i alla fall, haha!)

  Du skriver att man får inte allt man vill och det håller jag naturligtvis med om, jag hoppas inte att det lät som att jag ville att min familj och samhället ska ge mig allt jag vill medan jag ligger i en schäslong och käkar vindruvor ;) det var inte så jag menade, jag vill bara bli accepterad som jag är och jag vill att människor ska respektera mitt (och andras) sätt att leva när det skiljer sig från deras livsval. Mitt förra inlägg var ett uttryck för detta.

  Och du anar inte hur mycket jag har stått upp för mig själv mot min familj och andra som släpper såna kommentarer men det är svårt att göra det på rätt sätt. De är väldigt sällan någon menar illa och jag kan inte sätta mig och skrika och orkar inte alltid ta ett ingående samtal om det strukturella våld som sådana kommentarer utgör. Det svåra är också att ensamma är dessa uttalanden relativt harmlösa, men det är när man fått tillräckligt många som det blir tydligt hur människor i ens omgivning försöker styra en och stöpa en i den formen de själva blivit stöpta, och som jag skrev i förra inlägget att, utan att ifrågasätta sin egen form. Det strukturella våldet är svårt att komma åt, och jag lovar att fortsätta kämpa. Jag är jättepeppad nu efter ditt inlägg och efter detta som jag nu skrivit, tack så mycket för ditt pepp-talk Mymmeli! :)

 21. Vacker och underbar barnlös singel söker EJ man att bilda familj med says:

  Mymmeli: Jonas Gardell var en bra idé! Tack för tipset! :)

 22. Sarah says:

  morsor är seriöst aldrig nöjda…:P

 23. Tiana says:

  Underbart! Mer mammigt än så kan det inte bli! :D

 24. signurr says:

  trååååååååki tjuvlyssning *snark*

 25. Droodan says:

  Alla pojkar i 14-15 års åldern är hysteriskt omogna och föresten… till alla er i den åldern ” YOU JUST GOT SERVED!”

 26. Scrafsie says:

  Poängen var väll att tjejen verkar omogen med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *