När du vill vara dig själv (och tyst) för en stund

X2000 mellan Stockholm C och Malmö

I den tysta avdelningen sitter en äldre man med en kylbox. I Linköping kliver en tjej ~25 på och sätter sig vid mannen. Han öppnar kylboxen och tar upp en Norrlands Guld Export och börjar dricka varpå tjejen börjar skruva på sig och ger intryck av att vara obekväm. Cirka tio minuter från Linköping kan hon inte längre hålla sig utan vänder sig mot mannen.
Tjejen: Jag känner mig obekväm att du dricker den där.
Mannen (tittar upp på tjejen): Ja, men det här är ju en tyst avdelning. Här ska man ju bara vara tyst.
Tystnad följer.

Cred: Andreas

0 thoughts on “När du vill vara dig själv (och tyst) för en stund

 1. littlepuppy says:

  jag tror det var så att doften av ölen gjorde henne sugen vilket gjorde att hon kände sig obekväm eftersom att hon kanske skulle göra något vilket innebar att hon var tvungen att vara opåverkad av alkohol
  som tex så kanske hon skulle jobba eller så
  eller så kanske hon var nykter alkolist =) men det är bara konstiga gissningar från min sida sett

 2. Maja says:

  Olle: Nej naturligtvis inte. Det var en ogenomtänkt kommentar jag skrev efter att ha blivit anklagad för att vara fjortis med alkoholiserade föräldrar, eller något sånt. Det är svårt att kommunicera vad man menar endast genom skrift; därför kommenterar jag sällan här. Och nu har Andreas, som faktiskt var den som tjuvlyssnade, bidagit med sin tolkning, vilket gör att jag får antas ha haft fel i min alterntiva tolkning. I mitt första kommentar försökte jag endast bidra till en nyansering av de tidigare kommentarerna, då jag i min första tolkning av tjuvlyssningen tänkte nämligen instinktivt tänkte: ”Bra sagt tjejen”, och det verkade ingen annan göra. Jag tänkte att eftersom hon tyckte det var obehagligt så var det något med mannen och hans sätt att dricka ölen som var just normbrytande, men som inte framgick i formuleringarna. Det var såhär i efterhand såklart det jag borde ha skrivit, eftersom det var det jag menade. Jaa blev lite carried away, helt enkelt.

 3. Ayla Catpaw says:

  Men hallå – jag syftade på att man fortfarande kan tycka att det är obekvämt att någon förtär en drog bredvid en.
  Har inget att göra med om personen har rätt att förtära den eller inte.
  Jag är till störst del liberal – gör vad fan du vill så länge det inte går ut över andra.
  Men jag flyttar iallafall oftast på mig om jag röker ifall någon (på ett rimligt vis) påpekar att de får röken på sig och inte tycker om det.
  Dessutom så kan ju alkoholtillståndet för SJ ryka, eventuellt illaluktande spill hamna lite överallt inklusive medpassageraren osv.
  Varför är det så svårt att vara trevlig? :)

 4. johan says:

  men hur kan du kalla att sitta och smutta på en öl för att ”förtära en drog”? ingen klagar på dig om du sipprar på en kopp kaffe på tåget, varesig det är medhavt eller inte? hade mannen varit märkbart berusad, fine, då är det klart man kan reagera. men kom igen, att åka tåg ensam är tråkigt som det är, om en god, kall öl eller två eller tre (eller kanske t.o.m. fyra öl???????) får hans tågresa att gå lite snabbare och bli mer njutbar, hur i helvete kan någon orka bry sig om det??

 5. Robert says:

  Men vad i helv… ska väl hon ta och skita i. Vad är det med folk i det här landet och att lägga sig i andras ensaker egentligen?? Hennes reaktion är såväl sanslös som oproportionerlig.

 6. Starfighter says:

  Å ena sidan kan jag förstå Ayla angående det här med att man kan känna sig obekväm i en sådan situation – å andra sidan tycker jag att om man är så pass känslig får man nog försöka undvika att gå ut alls. Om jag dricker en öl för mig själv på ett tåg, säger inget, uppför mig inte på något uppseendeväckande vis, och ändå måste sluta dricka den eller flytta på mig för någon annan människas skull.. Ja då har det gått för långt. Då har ju MIN personliga frihet blivit kompromissad p.g.a. någon annan människas föreställningar.

  Alkohol är tillåtet att dricka på tåg (även om nu medhavd sådan kanske inte är tillåten så är ändå alkohol köpt ombord tillåten att dricka), känner man sig då obekväm med att någon gör detta så anser jag att man själv får flytta på sig.

  Jag kräver inte att gamla människor som luktar död hud och alkisar som luktar piss ska flytta på sig, jag slår mig ner någon annanstans.

 7. Maarch says:

  …Och hur vet ni att ölen är medhavd? Han kanske bara hade köpt en ny kylväska som han ville prova genom att köpa en öl på tåget vänta ett tag och sen dricka den när nån kommer och sätter sig brevid och tar upp onödig plats där han kan förvara saker såsom tidningar, kylväskor eller dylikt?

 8. john says:

  tycker folk kan sluta tycka så jäkla mycket istället… fine du gillar inte vad ngn annan gör, sätt dig inte brevid honom då. Finns för många småpåvar i samhället redan utan en massa folk med för mycket åsikter.

 9. Daniel says:

  skön snubbe :)

 10. Maja says:

  HAHAHA GLÖM DET, ÖL ÄR BRA!!

 11. Fia says:

  Spontana tankar;

  Störd tjej. Det går att köpa vin och öl på tåget, känner hon sig obekväm med det kan hon ta bilen.

  Nice karl, för det första för kylboxen, för det andra för kommentaren!

  Till alla nykterister; Jag tycker det är lite obehagligt att ni sitter och är nyktra nära mig.
  Det här handlade ju inte om en full man, utan en man som tog en öl.

 12. Christian R. Conrad says:

  Ayla verkar mest försöka försvara sitt dåliga samvete över att hon röker i närheten av folk.

  För att öldrickande ska vara till verkligt besvär för någon annan krävs att öldrickaren skulle spilla sin öl på någon, och hur ofta händer det? Äckliga rökare, däremot, stinker ALLTID ner alla andra i närheten.

  ”Men jag flyttar iallafall oftast på mig om jag röker ifall någon (på ett rimligt vis) påpekar att de får röken på sig och inte tycker om det.”, säger Ayla. Fy FAAAN! Du ska ge SJUTTON i att röka ÖVER HUVUD TAGET om det finns folk i närheten. Det ska inte behöva påpekas särskilt.

  Och så gugga om att ”känna sig obekväm” för att någon ”förtär en drog”… Är du alldeles knäpp, eller?

 13. uhkj says:

  Men för helvete, Rasmus. Det råkar faktiskt vara tillåtet att dricka alkohol överallt där det inte är förbjudet, inte tvärt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *