”…när tåget kommer”

Blå linjen, Kista

En alkis sätter sig mitt emot en blond tjej ~16.
Alkisen: Är det här tåget mot T-centralen?
Tjejen: Nej, då åker du åt helt fel håll.
Alkisen: Fasen också! Jag åker jääämt åt fel håll….
Alkisen muttrar något för sig själv.
Alkisen: Alltså, frugan undrar alltid varför jag aldrig kommer hem… Men det är inte så jävla lätt att komma hem om man alltid åker åt fel håll! Kan du visa mig hur man åker rätt?
Tjejen (muttrar): Ja, du korsar bara spåret…

Cred: Elin

29 thoughts on “”…när tåget kommer”

 1. mads says:

  battre sent an aldrig i det har fallet :-)

 2. mads says:

  battre sent an aldrig i det har fallet ;-)

 3. Zachary says:

  Tycker synd om de som behöver vara gifta med alkisar! Eller behöver och behöver, skilj er!

 4. Chris says:

  Nej, vilken elak tjej. :( Blir så trött på alla som anser sig själva vara så otroligt mycket mer värda än sin omgivning. Även om den består av alkisar och mongolider… Empati och jämlikhet är två ord hon (och många andra) borde lära sig.

 5. GurkeBurke says:

  Går man rakt genom tåget kan det ju vara mot T-centralen. Fast det är väl inte öppet på båda sidorna.

 6. Annika says:

  jag fattar inte det roliga i den här tjuvlyssningen. Okej, lite småroligt om man hade sett det.. men ser inte direkt något komiskt i själva konversationen. Och fyllon finns det ju överallt. Däremot blev den en höjdare med rubriken :P

 7. Simone says:

  Haha klockrent :D men gubben fattade väl såklart inte det på det sättet, var antagligen för full för det…

 8. flower says:

  HAHA FAN VAD BÄST!

 9. Kempelito says:

  Yes. Nästan lika bra alkis som han som på Härnösands bussstation försökte övertyga mig om att ”Foppa” skrivit på för Juventus för 500 miljoner. (Det var nog 8-9 år sedan, men ändå)

 10. simon says:

  det är svårt att åka åt rätt håll om man är packad hela tiden ;P

 11. Den enda vettiga says:

  Den var inte ens menad på det sättet. Förmodligen ska man korsa spåret för att komma till andra sidan för att sedan kunna gå på åt rätt håll. Jag hatar er.

 12. Ellinor says:

  Rubriken gör detta till en klar 5:a!

 13. Michaela says:

  Rubriken, jag är kär det blev ju solklart bäst! Yeiho!

 14. emelie says:

  hehe va ju lite kul ju!

 15. GurkeBurke says:

  Oj nu såg jag att jag missade något.

 16. Happymealungen says:

  Stackars små fyllon som bara vill väl

 17. Mårthen says:

  Det fina med tunnelbanorna är ju att de vänder på slutstationerna. Så om man inte har bråttom kommer man alltid rätt så småningom. Om man inte är på fel linje, förstås.

 18. Tess says:

  Jag tycker att de flesta ”alkisar” är fan så mkt trevligare än många andra, till exempel kostymnissar. Det finns många såna som tycker sig vara finare än vanliga ”svenssons”. Är vi alla lika mkt värda? Va va va va?

 19. Adam says:

  Den här var ingenting utan rubriken, misslyckat.

 20. Alvh says:

  Chris:Jag tror nog inte att tjejen trodde hon var så mycket bättre än alla andra.Hon sa väl inget otrevligt?Hon ”muttrade” men det kan man väl göra på olika sätt?Hon kunde muttrat roat,eller kanske inte ens muttrat,det bara står så.Tror inte hon var otrevligt,iallafall kan inte jag utläsa det.

 21. Tomas says:

  21: Nä, inte jag heller. Tror att de som utläser det är de som är moraliskt överlägsna oss andra och måste påpeka brister som de förutsätter att alla har. Jäkla do-gooders.

 22. Fredrik says:

  Vad hade tjejens hårfärg med det hela att göra?

 23. Chris says:

  # 21 och 22: Tjuvlyssningens ”roliga” del var väl just antydningen att han lika gärna kunde gå och dö? Om den inte var det, så nevermind. Men jag tror ni förstår vad jag menar ändå – jag talar om den allmänna uppfattningen om folk som inte är som ”alla andra”? De är läskiga och inget man vill ha att göra med, för herregud, man kanske smittas? Eller snarare, man är så jävla rädd för vad andra tänker… ”jag pratar med en alkis – nu tror alla att jag är likadan!” Och eftersom ni högg direkt så antar jag att jag trampade på en öm tå… Jag är definitivt ingen moder Theresa – men jag kan tänka ett steg längre, vilket innebär att jag inser att jag inte kan döma människor efter ett kort möte.

 24. rebecka says:

  TUNNELBANEMÖRDAREN ;)

 25. karo says:

  #4 Chris… alltså, det heter verkligen inte mongoloider nuförtiden, de är personer med Downs syndrom. Om du vill att det ska bli rätt alltså. ;-)

 26. Cucubelu says:

  #4, 24.
  Chris…Chris…Chris….
  Vilken värld har du levt i de senaste åren? F.ö. roligt att du säger att alla är lika mkt värda, men anser dig själv kunna tänka ”ett steg längre” än de flesta andra.

  Post scriptum: Jag uppfattade bara ”korsa spåret” som att gå över till andra sidan och ta rätt tunnelbana. Skenheliga läser som de lär.

  /Tar ett steg tillbaka.

 27. Chris says:

  # 27: Smart att uppfatta det där med ”ett steg längre” ;). Det jag egentligen menade var väl att jag inte dömer redan utsatta människor, men mer än gärna de som är kalla, oempatiska och egoistiska – såna som mer än gärna sparkar på de som ligger. Och de människorna går ju faktiskt att döma efter ett kort ”möte” då deras kommentarer dryper av självgodhet och nonchalans.

 28. Chris says:

  #26: Och angående mongoloider/Down’s syndrom-människor – spelar det egentligen någon roll vilket ord jag använder? Om du, och alla andra, ändå förstår vad jag menar? Eller är jag egentligen ”mojje-hatare” bara för att jag är okunnig och använder mig av ”fel” ord? Ja, det kan man fundera på… Eller så kan man fundera på viktigare saker – såsom medkänsla och sånt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *