När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen?

Bistro bar, Kalmar

En tjej ~18 går förbi ett gäng killar ~22. En av killarna böjer sig fram och nyper tjejen i rumpan.
Tjejen (skriker): VAD FAN TROR DU ATT DU HÅLLER PÅ MED?!
Killen: Men va’ fan, slappna av lite!
Tjejen: Du, ge mig EN anledning att inte ge dej en örfil!
Killen: Jag slår tillbaka!
Tjejen (skamset): Okej, det var en ganska bra anledning…
Tjejen går snabbt därifrån.

Cred: Jen

271 thoughts on “När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen?

 1. Maria says:

  Varför togs länken bort som jag lade in igår? Den sidan ger en otäck inblick i hur kvinnor blir behandlade på gatan i NYC. Nyttig läsning.

  http://www.hollabacknyc.blogspot.com/

 2. Linus says:

  Jag # ååh äntligen en vettig människa!!!

 3. Abdulla says:

  Jag hatar femenister. Vad får er att tro att ni ska ha mer makt än killar? Sen tycker jag att det är fel at killar har mer makt med.. men vad ska man göra.. Det har ju alltid varit så och tror det kommer vara så med.

 4. slejm says:

  många tjejer som hatar killar verkar det som, dock aldrig i hela mitt långa liv varit med om en man som hatar kvinnor…

  vart ligger logiken?

 5. Spiff says:

  Folk har ingen respekt för andra människor längre, det här är vad som händer när vi har en klent rättsystem och ingen tycker det är värt att bry sig om ”småsaker” längre. Om folk kommer undan med att göra saker så är det klart att endel kommer att göra dem.

 6. Cantw8t says:

  Killen är helt klart lite för långt över gränsen, sen kan man ju dis om det gjorde ont eller inte?, vad va syftet?.
  Jag är kille och har blivit nypt i rumpan mist 4 gånger detta året(2008), blev till o med nypt av min nuvarande flickvän.
  Jag hade ALDRIG blivit arg om en tjej nypt mig i rumpan så länge det inte gör sjukt ont. jag känner ungefär ”so what” om en sån sak, blir ofta glad om dom gör det till o med.
  Jag anser att man bör tåla en sån sak. Sen verkar det som om att 80% av alla tröga personer som tycker att man ska slå tillbaka. Dom måste ha missat något i sin uppväxt, kommer ni ihåg det här? Man ska inte slåss?, men så är det. en örfil är misshandel och vill man åka fast för det så visst men då ska man inte uttala sig.
  Alla vet ju va google är förnågot, googla propornalitetsprincipen….

 7. Maria says:

  1. På frågetecken följer inte punkt.
  2. På punkt följer versal.
  3. Före parentes skall ligga mellanslag.
  4. ”Till och med” skrivs ”till och med” eller ”t o m”.
  5. ”Sån” skrivs ”sådan”.
  6. ”Sen” skrivs ”sedan”.
  7. ”Sen verkar det som om att 80% av alla tröga personer som tycker att man ska slå tillbaka” är en ofullständig mening.
  8. ”Förnågot” skrivs ”för något”.
  9. ”Propornalitetsprincipen” ger 4 träffar på Google. ”Proportionalitetsprincipen” ger 71300 träffar.
  10. Utformning och innehåll i din text tyder på att du är dum i huvudet.

 8. Cantw8t says:

  Men lilla Maria, va duktig du är=), du har säkert högsta betyg av alla som går i högstadiet?*me like teeene*. Men är det meningen att jag ska svara på ditt inlägg eller?. Berätta istället varför du är en av många hundra tusen insnöade människor som inte kan hålla sig till ämnet. Jag tycker du kan starta en tråd om ”killen som stavade fel” bara för att se hur många som bryr sig.
  Jag blev i och för sig lite rörd som såg att du tydligen tog åt dig (jag ansåg mitt förra inlägg som avslut på denna meningslösa hackande på killar av tjejer som inte har mognat till ordentligt). Ses vi i morgon? hoppas det..
  /din

 9. Regeringsdekadensen says:

  Hah klockrent! Precis så man så säga till våra medborgare om de inte gör som man säger! Slå tillbaka bara, hårt där det känns som mest! Tjejerna kan inte göra ett skit åt det!

 10. Kanylen says:

  Välkommen till livets hårda skola! Kan man inte stå upp för sig oavsett kön så ska man väl fan inte försöka göra det heller? Naturens lag träder in även här vettu oavsett du går med på det eller inte, och den har inte snackat med lag eller rätt och etikett boken!

 11. Maria says:

  #259

  Missade en sak. T:t på slutet i din signatur är helt onödigt.

  Nu nalkas värsta lågkonjunkturen. Har du tänkt närmare på hur du skall göra för att hitta ett jobb när du skriver som du gör? Jag har hittills aldrig träffat en person i anställande position som inte direkt dissar folk som skriver dålig svenska.

  (När du går in på frågan om det gjorde ont eller inte så har du diskvalificerat ut dig. Det är SÅ långt ifrån vad saken handlar om och därför tänker jag inte förklara ett skit. Och du avslutar ingenting, lille man. Storhetsvansinne?)

  Lycka till i livet!

 12. Jocke TK says:

  men vilket jävla cpä . slår tillbaka på en tjej. sån kille man va vill se hänga i ett snöre

 13. Cantw8t says:

  Antar att du bor i kalmar lilla Maria?.
  Vi kan sätta oss ner o prata om det här öga mot öga om du vill?.Jag funderade och det måste vara synd om dig på nåt sätt?, du kanske inte har nåt annat att göra än att sitta hemma och äter dig fet framför datorn och köra rättstavningsprogram hela tiden?. Jag är ledsen i så fall men jag kan inte hålla samma miserabla spår som du har tagit. Jag föredrar att förstå varför människor gör som dom gör och agerar därefter. Men jag kan inte argumentera med en tjej som byggt upp sin verklighetsuppfattning efter att ha spelat sims.
  Du kanske inte alls är fet eller gillar att sitta vid datorn, men då är det synd om dig i alla fall för då är du bara väldigt korkad.
  /puss

 14. Maria says:

  Nej, jag bor inte i Kalmar. Varför skulle jag göra det? Jag bor i Stockholm. Och jag har aldrig spelat Sims, ö h t tycker jag att dataspel verkar vara ett grandiost slöseri med tid.

  Jag är förmodligen omkring ett decennium äldre än du. När jag gick i skolan fick vi fortfarande lära oss läsa och skriva ordentligt så några rättstavningsprogram behöver jag inte. Senare års uppfattning har tydligen varit att tillrättavisande när det gäller elevers stavning är hämmande, så det är kanske inte ert eget fel att många av er skriver som jag själv gjorde i 3:e klass. Tyvärr spelar det ingen roll, man tappar respekten för en person som upprepat låter komma eller punkt följa direkt på frågetecken.

  Huruvida det är du eller jag som är korkad… jag tror att våra texter talar för sig själva. Jag vet att killar som du känner ett enormt hot från människor som är mer bildade och som lyckas ta till sig kunskap trots den ovan nämnda låt gå-attityden (läsning är en nyckel, man lär sig hur det skall ”se ut” i en text, men killar vill ju inte läsa och resultatet ser vi bl a i inlägg som dina). Personligen tror jag att det är evolutionen som tar ut sin rätt här. Forskning säger att mannen kommer att vara utdöd om 125000 år – om ni inte lyckas spränga jorden i bitar innan dess – för att y-kromosomen är defekt. Det kan vara så att det här är början på den utvecklingen.

 15. Comeback says:

  För övrigt så är sen och sån accepterade i det svenska språket Maria… Du kanske borde kolla upp det innan du börjar basha.

  PS. basha är inte ett svenskt ord. Jag vet om det. Du behöver inte påpeka.

  För övrigt i den här händelsen så kände personerna varandra sen innan och det var lite ironi i det hela. Det framställs inte utav texten, men nu vet ni. ;-)

  Ursäkta min smiley om den inte är accepterad i det svenska språket…

 16. Steena says:

  Hon blir antastad. Hon påpekar att det är fel. Hon hotas med våld. Inte kul.

 17. brud says:

  Sluta göra skillnad på könen och låt killen slå tillbaka. Vad är det som säger att tjejer i all allmähet har rätt att slå killar(också i allmänhet), men att killar inte får slå tjejer?
  Fel av honom att ta hene på rumpan men så farligt var det dock inte.

 18. Sandra says:

  nu orkar jag inte läsa igenom varje inlägg som skrivits utan jag tänkte dela med mig av min tanke på en gång och nu lämnar jag faktumet att han tog friheten till sig att nypa henne i röven, utan påpekar själva hotet i sig!
  Ingen människa har rätt att behöva ”ta” en smäll, oavsett kön eller handling, och om det nu blir en smäll tycker jag att det är en MÄNSLKLIG rättighet att försvara sig själv eller ge tillbaks med samma krut och samma våld, inte ens lite hårdare eller värre!
  Inte kvinnlig eller manlig rättighet, mänsklig!
  Ska vi ha ett jämnställt samhälle ska det ske på gott och ont, ingen gnäller när en kille ger tillbaks på en kille, varför gnälla när tjejen slår första slaget och får stå för sina konsekvenser?
  Jag personligen blir förnärmad om jag öppnar upp till slagsmål genom att slå första slaget och han inte ger tillbaks med motivationen ”Men hon är ju tjej!”
  Okej om det nu vore att han inte ville slåss eller att han själv tycker att han förtjänat slaget, men jag är så fruktansvärt jävla less på att kvinnor ska kräva mer och ställa mer krav på andra än vad dem själva kan stå upp till!
  Nu talar jag om våra kära Feminatzis som vill bränna karlar och bhar i samma eld och går ut med plakat som lyder ”ge oss lika värde!”
  Som sagt, det ska ske på gott och ont!
  Jag tycker hon borde tafsat honom på kulorna och sagt något förnedrande som ”den ryms ju i halva handen!” för det hade gett mer!

 19. Randi-san says:

  Stryk ska han ha!

 20. SL says:

  Hade jag hört det där hade jag gått å slagit honom på käften… Struntar i om det är ett ’gäng’, rätt ska va rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *