”Nära skjuter ingen hare, som vi säger här på fortet”

Dragonskolans gymnasium, Umeå

Två tjejer gör ett test med allmänbildande frågor till en manlig lärare ~60.
Läraren (läser en av frågorna högt): Vem är anledningen till att vi började fira den svenska nationaldagen?
Han mumlar några olika kungar för sig själv.
En av tjejerna (försöker hjälpa honom på traven): Men tänk på… skidor.
Lärare: Gunde Svan?

Cred: Draggen-elev

57 thoughts on “”Nära skjuter ingen hare, som vi säger här på fortet”

 1. a says:

  Nära räknas inte på fortet!

 2. heroin says:

  alla ni som verkar tro att ni fått en extra helgdag: för något år sedan bestämdes det att nationaldagen istället för annandag pingst skulle vara en helgdag, eftersom man antagligen ansåg att det är viktigare att fira nationaldag än pingst. Med andra ord: Ingen extra ledig dag, man bytte bara ut en helgdag mot en annan.

 3. Östraelev #2 says:

  Hahaha, lite skadeglad man blir om man bor i Umeå men går på den ”konkurerande” skolan. Känns lite väl mycket som draggen faktiskt!

 4. Kristina says:

  #44 mattep74: ja, tänk om det vore så väl att vi befriades från dansväldet! Då hade Lasse Brandeby inte behövt lida så länge i Let’s dance.

 5. Apone says:

  Jag säger som Kapten brukade göra: ”Nära skjuter ingen hare – såvida man inte har spränggranat!”

  Nationaldagen 6/6 är en ”konstruerad” dag som få svenskar uppskattar…kanske bättre att göra Midsommardagen till nationaldag istället?

 6. Mimmi says:

  #52
  Och förlorade några lediga dagar på lång sikt, eftersom annandag pingst alltid är en måndag medan 6/6 som bekant kan infalla även på lördag-söndag.

 7. adam says:

  Apone (#55), hahaha….eller, man ska aldrig kasta handgranat i egen bunker, ett annat bra ordspråk? jag håller förresten med dig, jag firar iallafall inte nationaldagen och jag firar JÄVLA mycket hellre midsommarhelgen.

  ett inlägg rörande Gustav Vasa när vi nu är igång. han var en satans tyrann som inte hade svårt för att slakta sin egen befolkning när den gick emot honom. dalkarlarna gjorde t o m ett uppror med han som kung, men dom var enbart beväpnade med högrepar och liknande, kvar uppe i Dalarna. han hade inga problem med att dra med sig kanoner dit, och att utan förhandling använda dom. näe, det enda bra han gjorde var att köra ut dansken, men det var bara ett byte av tyrann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *