Nästa gång får dottern hålla sig i bakgrunden

Media Markt, Göteborg

En pappa och hans dotter är på jakt efter ny bärbar dator till dottern och pratar med en säljare.
Pappan: Är den här bra?
Säljaren: Det är en lite enklare dator som är mycket prisvärd, den lämpar sig kanske inte för tyngre saker som videoredigering men fungerar utmärkt till mail, surf och så vidare.
Dottern: Kan man välja en egen bakgrundsbild?

73 thoughts on “Nästa gång får dottern hålla sig i bakgrunden

 1. Danne says:

  #38 Allvetare: Hahaha… :) Respekt.

  #47 Linda: Tack, det var snällt att försöka hjälpa till, men det du tipsar om var det första jag försökte för ett halv år sedan när felet drabbade mig. Det låter sig helt enkelt inte göras, åtminstone inte på någon av de undermenyer som jag hittar. Vi snackar Windows XP för övrigt.

 2. Diana says:

  Dottern var väl tre år.

 3. Kristianstad-tjej says:

  är det möjligt att hon var sarkastisk? det var så jag förstod det, iaf.

  nä, usch, nu är jag den där människan som ger den tråkigaste kommentaren D: sorry människor, haft en tuff dag ;)

 4. Pysan says:

  Jag tycker den var jätte söt ! Palla klaga på dottern :/

 5. Jo. says:

  Åh vad sugen jag blev på ms röj! :-)

 6. Aaen says:

  Undrar hur röten dator de hade innan, om hon ställer en sån fråga.

 7. Gud says:

  Jag minns första gången jag använde internet. Vi hade en dator på min skola. Klassen delades in i grupper om fyra, och så fick vi testa att gå in på en ”sida”. Jag tyckte det verkade urtrist.
  Jag är ändå inte särskilt gammal. Dator hade vi iaf hemma när jag var liten, den användes till pacman, MS röj och ett spel med en tomte som flög omkring och hoppade över ägg(?). Vi skrev också ut bilder på jättestora tecknade sniglar.

 8. Love says:

  #41 Hur gammal måste man vara för att behöva en dator då?

  För övrigt fick jag min första dator när jag var tio (15 år sedan). Det har juh helt klart hjälpt mig att lära mig använda datorer. För hur ska man kunna ”växa up med dator” som alla här inne förutsätter att barn idag gör, om man inte har någon?

 9. Pellephant says:

  Bakgrundsbild beror ju inte på datorn utan att den har ett operativsystem eller en grafikmotor som klarar det. Era bortskämda slynglar, när jag växte upp fanns det bara textläge. Grönt och svart.

 10. Ryu (från Street Fighter-spelen) says:

  16 Adam: Ken är 3/4 japan och 1/4 amerikan så det kanske förklarar en del men han håller i skrivandets stund på att lära sig och jag måste medge att han är riktigt duktig!

 11. jno says:

  #10- roligaste kommentaren!
  #39- Jag förvånas fortfarande av att många människor inte kan skilja på de och dem, trodde inte de fanns längre…

 12. Körsbär says:

  Underbar rubrik :D 10 + på den!

 13. Rebecka says:

  det är så att man får ta en djup suck, skaka på huvudet, och sedan brista ut i skratt.

 14. Lotta says:

  En helrolig lyssning som fullständigt massakreras – så onödigt! Sen undrar jag helt tjurigt: Vi som är födda före Berlinmurens fall, får vi ens tycka något utan att bli påhoppade av arroganta småttingar?

 15. En analfabet som says:

  Rolig tjuvlyssning, bra rubrik!
  (
  #31 Danne
  Misstänker spyware, annars kan du prova med:
  Högerklicka ”egenskaper” på skrivbordet; fliken ”skrivbord”; knappen ”anpassa skrivbordet”; fliken ”webb”; ta bort/bocka av allt du kan från listan
  )

 16. En analfabet som says:

  ps. Ber verkligen om ursäkt för det här…oxo. (tips: s&d search and destroy)

 17. Lars Ulwencreutz says:

  Påminner lite om en kvinnlig kollega till mig som ville sälja sin bil till mig. Billigt! Jag blev nyfiken och frågade om märke och årsmodell osv. Hon hade ingen aning! Men att den var vit till färgen framhöll hon med bestämdhet…
  En del borde verkligen inte ha vare sig dator eller bil…

 18. Szara says:

  33 Fredrik skriver: ”Är detta den nya versionen av när kvinnor ska köpa bil, jag vill ha en röd… utom det så bryr jag mig inte så mycket.”

  Nej det är den nya versionen av bortskämda barn. Kan du tänkas sluta foga in allt i könsroller? Eller är du den nya versionen av en gammal uttjatad manschauvinist?

 19. Johan says:

  hmm… lite skumt o roligt:P

  hon borde ju kunna tänka lite. så uppdaterad borde dagens ungdom va att man vet att man kan byta bakgrund på ALLA datorer numera. om hon så klart inte var 6-7 år eller nåt, men då borde hon inte få en laptop.

  o som flera andra har sagt, de ä lite skumt att de ä de som verkar va de viktigaste för henne. sen om själva datorn ä bra, de kommer senare, bara man kan byta bakgrund hehe:P

 20. Blahonga says:

  @Johan, det har alltid gått att byta bakgrund på alla datorer med GUI. Gick på åttiotalet (Atari ST t.ex), går idag med.

  Dessutom så ”enklare” och ”prisvärd” mer än vad de behöver, och inte för att dottern kanske inte lärt sig hantera datorn, utan för att det inte är vettigt att lägga ut mer en en fraktion av en månadslön på en dator idag.

 21. pissenisse says:

  Jag förstår inte. Vad är en dator? Vad är en ”bakgrundsbild”?

 22. Celine says:

  Haha, tror inte att ”dottern” ska ha någon dator…

 23. Nisse says:

  Jag har en ny mini pc och på sådana kan man inte byta bakgrund i windows 7 så det är faktiskt inte alltid en självklarhet ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *