"Nej, jag har faktiskt hört att det är bättre att ha den på sidan av pakethållaren…"

Cykelbutik, Höllviken

En kille ~17 kollar på en tävlingscykel, och kallar till sig en anställd.
Killen: Hm, kan man sätta pakethållare på den?
Manligt biträde ~40: Men för jävelen!
Biträdet smäller till den chockade killen med en utdragen tumstock.
Biträdet: Ska du inte ha en korg där framme också? För fan…
Killen är nu helt ställd, och personer runt omkring börjar fnissa.

Cred: Henke

0 thoughts on “"Nej, jag har faktiskt hört att det är bättre att ha den på sidan av pakethållaren…"

 1. Issa says:

  Alltså gud vad taskigt, han frågade ju eftersom han inte visste.. alla är inte intresserad av tävlingscykling och vet vad man kan och inte kan ha på cyklen.

 2. Pernilla says:

  Störtskön! Klart man ska ha lite yrkesstolthet. Go försäljaren!

 3. J. says:

  Idiotförsäljare! Helt ok att förklara om cykeln, men gör det på ett trevligt och diskret sätt. Det där var bara ovett! Skulle han ha kommenterat så och snärtat om det var en person över 40? Respekt för yngre också!

 4. Henke says:

  Okej, mest för att tysta alla som har blivit hatiska mot cykelförsäljaren så måste jag säga att han sa det med glimten i ögat och ett stort leende på läpparna.

 5. Nuddis says:

  Både pakethållare och ”tävlingscykel” vore väl kalasbra. Bästa av alla världar. Hur sunt är det att döma ut det bara för att andra inte har det? Sen kanske det fanns praktiska problem som bakdämpare, jag har ju inte sett cykeln…

 6. Scars says:

  WIOEW
  Jag kan bara säga det att jag skulle aldrig handla något av dig, även om du låg 40 % under marknads priserna, det som värdesätts mest är servicen.

 7. saran says:

  ankanka: Kan man få höra mer om Günter.. Är han verkligen död? Har inte sett honom på länge men trodde bara han var sjuk!

 8. Henric says:

  Vad ska pojken med en racer till om han vill sätta en pakethållare på den? o_O Sånt gör man bara inte.

  nuddis: tror inte du hittar en bakdämpare på en tävlingscykel…

 9. Klarafärdigagå says:

  hur stor är chansen att två tjuvlyssningar om cykelkorgar kommer in precis efter varandra :)

 10. Mia says:

  Tsss… Vilket affärsbiträde! Där skulle jag inte handla någon cykel… De ska väl skita i om kunden så vill ha en rosa cykel, kunden har alltid rätt… Taskigt att förnedra killen så, inför andra också…!

 11. Mustafa ibrahim says:

  hellt rätt av säljaren det behövs mer folk som säger sanninga istället för att krypa

  ex ”kunden som köper en suv och tycker den drar mycke bensin” hur go e den?

 12. Rayy says:

  HELT rätt av killen i butiken! En racercykel är en racercykel, punkt!

 13. Anki says:

  XD
  Gillar försäljaren, sån ska jag bli när jag blr stor!

 14. Robert says:

  Jag tror att det istället för ”smäller till” ska stå ”klappar på huvudet med” eller nåt. En utfälld tumstock känns inte direkt.

  Det är lite som med ”järnrörs-Daniel” i Baren. där rubrikerna var ”slagit med järnrör i huvudet” och verkligheten (som syntes på TV) var att änden av ett tomt aluminiumstativ för TV-strålkastare träffade lätt på axeln.

  Ordvalet styr läsarens reaktioner.

  Kunder är för det mesta idioter, och vet man inte det så har man aldrig jobbat med kunder.

 15. Sandra says:

  HHHHHHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA fy fan vad roligt, jag skrattar så jag gråter :P

 16. L8 says:

  ÅÅ allting klingar Höllviken! Jag vil heeeeeeeeeem!

 17. Syn says:

  Undra vad som är roligast. Tjuvlyssningen eller alla kommentarer om hur elak försäljaren är..

 18. Henke says:

  Om jag ska vara helt ärlig så förstår jag inte det dåliga i att ha en pakethållare på en racercykel :S Som nuddis skrev, det vore den bästa av alla världar! Att ha en cykel som är aslätt att köra, och sedan kunna ha grejer bak på den, vad är det negativa i detta? Dock måste jag säga att dragkroken på Lamborghini var en ganska bra liknelse ;D

 19. Rdx says:

  de flesta tävlingscyklister verkar ju helt kokta. Cyklar tre i bredd på bilväg, även om det finns cykelvägar, riskerar sitt o framför allt andras liv o egendom pga att de står över alla trafikregler, osv. Biträdet var väl en sån.

 20. Saris says:

  Hahahaha! Grymt kul! Vilken snubbe…så kan man ju inte göra!

 21. what says:

  r detta första gången en kommentarsida inte innehåller vare sig ”klockrent” eller ”underbar” ?

 22. Ellan says:

  Hade det varit någon av hans anställda som frågat hade jag skrattat ordentligt. Visst den var skön, men fruktansvärt otrevlig situation för den stackarn som frågade.. Allvarligt, han FRÅGADE ju bara.. vilka jävla original det finns.

 23. Diana says:

  What: #27 och 33 skrev ”underbar”

 24. Tarotikum says:

  Det här var ju lysande nyheter.. menar ni att det är helt ok att använda lättare fysiska bestraffningar helt godtyckligt nu.. skulle det alltså ha varit lika ok om en snickare som befann sig i närområdet genast smackade till försäljaren med en hammare, eftersom denne använder tumstocken på ett reglementsvidrigt sätt ?!

  Vackert land vi bor i..

 25. mattep74 says:

  Denne försäljaren bör omedelbart se sig om efter andra jobb då han uppenbarligen inte är serviceminded. Tänk om tonåringen inte visste att det var en tävlingscykel då?

 26. Angelica says:

  Så jävla elak! Elakheter är mäkta roligt i tjuvlyssningsform xD men verkligt grym försäljare, undrar hur lång hans meritlista är/blir.. Jag kanske skulle ta över ett eller annat försäljningsknep…

 27. Daniel says:

  JA – ”folk inom serviceyrken ska vara leende änglar som tillser alla dina behov” – eller så kan de skaffa ett annat jobb. Idag kan försäljare bete sig som skit, därför att vi mesiga svenssons accepterar det. Tacka vet jag italienska hemmafruar som skäller ut försäljare efter noter om de vågat sig på att sälja dåliga varor eller kört med attityd.

 28. e says:

  rdx: vi cyklar på vägarna för att de oftast är av långt bättre kvalité än cykelvägarna. Där är det även mindre gupp, grus och annat som inte passar allt för väl ihop med smala racerdäck. Vidare är det oftast säkrast att bryta mot reglerna som cyklist än att följa dom. Exempel: Fyrvägskorsning, rött ljus men inga bilar som kommer i korsningen. Cyklar du vid denna stund är det helt riskfritt eftersom bilarna i din färdriktning står still. Cyklar du när det är grönt, d.v.s. samtidigt som bilarna du delar bana med rör sig, riskerar du att bilen till vänster om dig gör en vänstersväng och stänger din färdväg.

  Jag försvarar inte tre i bredd eller brott mot trafikregler, men jag uppmanar dig att sätta dig på en racercykel för att få insikt i cyklisters beetende och vårt tänk för att på så vis förstå hur du som bilist bäst agerar.

  Tjuvlyssningen skall ses i perspektiv att det är helt uteslutet att sätta på ens reflexer eller ringklocka på en racer samt att vattenhållarna kommer i kolfiber. Att då fråga en fackperson om det går att sätta på pakethållare… dock förnedrande att slå på personen.

 29. e says:

  högersväng, självfallet.

 30. Gustaf says:

  Bra med försäljare som säger vad de tycker och inte enbart försöker sälja det dyraste.

 31. Adam says:

  fan ”e” har en ordentlig poäng. var själv aktiv som tävlingscyklist. jag vet hur det känns med bilister som själva inte tar hänsyn. tänk på vem som ligger mest risigt till i händelse av en olycka. jag läste cykeltidningen ”Kadens” för ganska längesen där det stod (inte ordagrant men i stort sett så):
  ”Tänk dig att du står i kön till kassan på Ica. Plötsligt kommer det en person med en revolver, laddar den med en kula, stänger magasinet. Han snurrar på det och sätter mynningen mot din skalle och trycker av. Han skottet gick inte av och han går därifrån. Du har just varit med om rysk roulette. Detsamma händer i trafiken för tävlingscyklister dagligen i trafiken, bilar som inte håller avstånd, som beter sig allmänt arrogant i trafiken”, det hände mig flera gånger. Ett ecempel, jag cyklar på en väldigt kurvig landsväg, en långtradare kommer och ska köra om mig, vi får möte och långtradaren kör om trots det. Han kör om mig samtidigt som jag är i innerkurva. Jag fick nästan köra ner i diket pga det.

 32. C says:

  Idiotförsäljare.

 33. Mlol says:

  Äh, bratungarna i höllviken behöver nog all stryk de kan få… ;)

 34. Guraknugen says:

  Prygling med cykelpump (kommentar 14)? Jag skrattade länge åt (eller snarare MED) denna kommentar, det kan min sambo vittna om. Hon undrade nog vad som pågick i köket, där jag råkade befinna mig när jag fick mitt lilla skrattanfall.

  Kan se det framför mig (pryglingen alltså, undrar vilken typ av cykelpump som åsyftades dock). Hejdlöst kul, nästan roligare än tjuvlyssning!

 35. Mimmi says:

  Klart att cykeln måste ha pakethållare. Var ska man annars placera cykelhjälmen?

 36. Guraknugen says:

  Mimmi: Finns många ställen. Över ena bromshandtaget, över andra bromshandtaget (mitt val när jag av någon anledning leder cykeln), på sadeln, i ryggsäcken, i handväskan, hemma, i cykelhjälmsaffären, på återvinningscentralen, på bussen, i handen, i soporna eller rent av på huvudet, för att bara nämna några av de vanligaste…

 37. Daniel Giertz says:

  Om man söker bland tjuvlyssningarna, kan man hitta tre personer med olika attityd till kunderna:

  1. Spårvagnsföraren i http://www.tjuvlyssnat.se/kollektivtrafik/glom-biljettkontroll-ordmarkeri-ar-mer-effektivt
  2. Juveleraren i http://www.tjuvlyssnat.se/norra-sverige/vadda-ar-det-ett-grekiskt-tjejnamn-eller
  och cykelförsäljaren här.

  Spårvagnsföraren svarar på frågor, så att ingen ska kunna säga att han inte gjort sitt jobb, men är inte serviceminded. Juveleraren är en bra försäljare, som hjälper kunderna, och förklarar hur det är tänkt, men låter kunden göra som han vill. Cykelförsäljaren är en besserwisser, som tar det som en personlig förolämpning om någon ”hädar”, och skäller därför ut dem. Låt oss se vad som händer om de beter sig som varann:

  Spårvagnsföraren beter sig som juveleraren:
  -Passerar du Stampen?
  -Ja, men jag stannar inte där.

  Spårvagnsföraren beter sig som cykelförsäljaren:
  -Passerar du Stampen?
  -Idiot!! Det spelar ingen roll om jag passerar där. Det viktiga är ju om jag stannar där. (Smäller till tanten på fingrarna.)

  Juveleraren beter sig som spårvagnsföraren:
  -Jag skulle vilja ha två likadana såna här ringar.
  -Okej. Jag plockar fram dem.
  (Och senare kommer kunden tillbaka och är arg för att juveleraren inte berättade hur det var tänkt.)

  Juveleraren beter sig som cykelförsäljaren:
  -Jag skulle vilja ha två likadana såna här ringar.
  -Idiot! (Smäller till kunden på fingrarna.) Tjejen ska ju ha en mindre ring än killen!
  -Men jag är homosexuell. Jag ska förlova mig med en kille.
  -ÅÅÅÅÅÅÅH!!!!! Du fattar ju ingenting! Man ska förlova sig med en tjej om man är kille! Det är tradition. (Tittar ilsket på killen och gårmuttrande därifrån.)

  Cykelförsäljaren beter sig som spårvagnsföraren:
  -Kan man sätta pakethållare på den?
  -Ja.
  (Senare kommer kunden tillbaka och är arg när han upptäckt nackdelarna.)

  Cykelförsäljaren beter sig som juveleraren:
  -Kan man sätta pakethållare på den?
  -Ja, men jag rekommenderar det inte.

  Juveleraren är bäst, ingen protest.

 38. Medelia says:

  Daniel Giertz: Du är ju störtskön, jag får ont i magen :D

  Tjuvlyssningen är ju grymt rolig den med, är man 17år är man nog ingen liten ”pojke” längre och klarar nog av om man som försäljare drygar sig lite ;) Ge honom tumstocken! :P

 39. Elna says:

  Ibland kan man bara inte hålla käft om man jobbar inom handeln. Men denne kille var ju enbart snäll, värre är det med kunder som snorkigt kan fråga. ”Jobbar du överhuvudtaget här?” Man kan faktiskt jobba i butiken, även om man som jag, vid det tillfället hängde 3 m upp i luften och bytte glödlampor. Dessutom får man lust att koppla på elströmmen på vissa varor, när de där klåfingrigaste, elakaste kunderna kommer och river om som bara den i det nyss uppvikta och exponerade varorna. Eller- dom som provar hela sortimentet av kläder 3 min. innan stängningsdax, slänger kläderna överallt, aviga, skrynkliga och sen- går därifrån utan att ens köpa ett par sockor. Fast som tidigare påpekats, kunden har alltid rätt. Men killen i cykelbutiken, hade aldrig fått anställning där jag jobbade!

 40. Polly says:

  Densamme cykelhandlare har även haft denna ”dialog”:

  En stockholmare (vimlar av dessa i Höllviken/Skanör/Falsterbo under sommaren) kommer in i butiken och frågar:
  -Har du spikskor?
  Cykelhandlaren svarar:
  -Nej, det blir så satans repigt på golvet då…

  Måste tilllägga att han är väldigt trevlig och gör vad han kan för att man ska gå ifrån hans butik nöjd. Bästa cykelhandlaren jag varit hos, en man som är stolt över sitt yrke. Däremot har han en liten svaghet, han tål inte dryga människor… Men vem gör det egentligen?

 41. Twiggey says:

  Idiotbiträde! Om man inte vet så mycket om cyklar är det faktiskt inte så lätt, och det gäller allt! Sådana biträden är anledningen till att jag alltid ber någon vän som är expert att hjälpa mig när jag ska köpa tekniska prylar. Det är så fett korkat att ha sån attityd mot sina kunder! Loserbiträde!

 42. Martin says:

  Världens bästa tjuvlyssning, elaka människor med hets är för roliga :D Hjälp-Örjan stuk på den!

 43. maria says:

  nae stackars liten :(

 44. Andreas says:

  Helt jävla rätt! Det behövs fler affärer med expediter som uppfostrar sina kunder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *