"Nja, det ligger ett stenkast från glashuset ungefär"

Gröna linjen mot Hässelby

En svarthårig tjej ~25, pratar med en tjejkompis i samma ålder.
Tjejen: Ja alltså, man vill ju ändå ha lite utbyte av sina arbetskamrater. Alla är bara såna långa, blonda, smala bimbos, sådär lagom blåsta allihop. Häromdan berättade en tjej att hon hade sprungit in i sin gamla klasskompis, så jag frågade om hon fått en liten nostalgikick och hon ba ”eeh, nostalgi vad är det?”.
Tjejerna skakar på sina huvuden och skrattar.
Tjejkompisen: Du förresten, jag ska ju flytta efter nyår.
Tjejen: Ja just ja, vart skulle du nu igen?
Tjejkompisen: Till Helsingborg!
Tjejen: Ahaa.. vart ligger det? Typ i Småland va?

Vinnarrubrik av OneUp

Bubblare: ”Nostalgi, så hette limmet jag sniffade i lördags” av Hjortsberg
”Ja jag sa ju det, ALLA på jobbet är blonda bimbos!” av Johan

Juryns hedesomnämnande: ”Aaah, jag blir så nostalgisk när jag tänker på hur vi skolkade från geografilektionerna.” av Anders

106 thoughts on “"Nja, det ligger ett stenkast från glashuset ungefär"

 1. Bearmaniac says:

  Wow. Själv flyttade jag till Stockholm när jag var tre, och det var drygt 22 år sen och enligt DN:s stockholmare-test blev jag ”urstockholmare”, så lite stockholmskhet måste jag ju ha snappat upp. Det ÄR obildat att som svensk inte kunna placera Helsingborg i rätt landskap. Jag som brukar hävda att Stockholmare har ett oförtjänt rykte att vara dryga och korkade, men jag tror att jag måste ta tillbaka det nu.

 2. Elin says:

  Jag tycker faktiskt det är skrattretande och lite smått skrämmande att man inte vet var sveriges sjätte största stad ligger. men måste passa på och berätta om vad en tjej i min klass sa till en annan tjej i min klass som ursprungligen kommer från ludvika i dalarna. (vi går i skola i helsingborg). ”Alltså du, vad är det egentligen för skillnad på Dalarna, Lappland och Norrland? Är inte det typ samma sak?”. Inte bara Stockholmare som kan vara så som det klagas på alltså, utan även vi nordvästskåningar ;D

 3. Niklas says:

  hade hon sagt att det låg i södra Sverige hade det inte varit lika kul.

  eller jo förresten det kan vara en fördel att ha koll på vart man ska flytta så att man hamnar rätt liksom :)

  förresten hur ska vi Helsingborgare kunna veta var Medis ligger nånstans Helsingborg är ju större än södermalm :(

 4. Johanna says:

  mycket roligt att läsa folk som försöker försvara sin kunskap om sveriges geografi och sen klantar till det i slutet av ett inlägg. HBK är halmstads bollklubb, HIF heter fotbollslaget i helsingborg….så länge man vet vart man själv bor och vart man är på väg är det lungan! det är ju det som är tjusningen med vårt avlånga land, så litet men ändå så annorlunda från landskap till landskap!

 5. litenvilsenjag says:

  har ingen aning om vart alla stora städer ligger föruton sth gb och malmö. jag anntar att man lär sig dom städer som är aktuella där man bor doch om nu alla är så fixerade på att dom har en viss plassering enligt någon lista äver storleksmässigt så kan jag bara upplysa att staden som jag bor i kommer på 63 plats och jag är nöjd med det. (gissa villken) varför ska man bråka tjuvlyssningen handlade om att man kan annse att man bordre veta vart den ligger vill dock hålla med J (86) litte grann.

 6. fanny says:

  jag bor i jönköping allstå i småland och jag känner att helsingborg och småland ligger väldigt när varandra så jag förstår er som faktist inte vet att helsingborg ligger i skåne för liksom här handlar det om ca. 30 mil och det är inte så långt med tanke på att helsingborg ligger i syd västra sverige och jönköping i öster, och jag kan erkänna jag har ingen blekaste aning om vad värken stockholm eller typ umeå ligger i för landskap sådär exakt. Och det är ju samma grej om man bor i söder kan man mer om de södra delarna och tvärtom, så stockholmare i allmänhet är inte dumma, det finns särfall i varenda stad i sverige. det här blev vääldigt seriöst men skit samma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *