Nu väntar V för Vendetta

Holmen, Avesta

Två tjejer ~16, som är berusade, står och pratar. Snart dyker en tredje tjej upp. Hon är också berusad.
Tjej 3 (snyftar): Men alltså, han ljög för mig!
Tjej 2: Men gumman, vadå?
Tjej 3: Ja, men han sa ju att han hade gått NV tre år, men han hade egentligen gått IV!
Tjej 1: Men du, båda slutar ju på V iallafall?!

48 thoughts on “Nu väntar V för Vendetta

 1. anton says:

  en sån tröst :P

 2. Lenan says:

  men stackars tjej! :(

 3. emelie says:

  undrar om d va d faktum att han ljugit lr att hon insåg att han aldrig får nåt topstuatus-yrke som störde henne mest?

 4. rasmus says:

  hahaha, hur dålig är man inte om man går IV i tre år?!

 5. Anahita says:

  undrar om han var klasskompis med tjej 1 då?

 6. Izzy says:

  Är hon medlem på elitedaters.se kanske?

 7. Vänsterhäntas Dag says:

  Om han kunde ljuga så framgångsrikt så har han nog framtiden för sig i alla fall.

 8. Filosofia says:

  Han kanske menade IB? 8-|

 9. Mumfi says:

  #8 så sant så… Jag går själv på IB (international baccalaureate) och jag tror att det är motsatsen till IV. Men eftersom så få känner till IB så säger/tänker alla ”jahaa, IV, det är när man inte klarat av grundskolan va? Nämen vad…rooligt”.

 10. Rasmus H says:

  Går man IV i tre år måste man väl ändå hoppa på något vanligt program sen?

 11. Fotograf says:

  Vad kass. Men han kan ju välja NV därefter ;P

 12. Diana says:

  Konstig rubrik.

 13. anloku says:

  Ursäkta en tant. Vad är NV och IV?

 14. Gammal tant says:

  Vad är IV och NV?
  Kan nån berätta det för en som är 30+?

 15. Josefine says:

  ^^ haha sötis tant :D NV är Naturvetenskapsprogrammet, och IV är ett program som man läser om man inte har fått godkänt i alla ämnen på högstadiet. Båda är alltså gymnasieprogram och snabbt talat kan man säga att NV-elever är de duktiga MVG barnen, och IV-elever inte har någon hjärna, är problembarn och bara super och knarkar och skiter i sina liv, om de inte är efterblivna.

 16. Axel says:

  IV = Induvidiellt val, NV = Naturvetanskap. IV är en slags skola där de som haft ig i matte svenska eller engelska (tror jag) i grundskolan, får plugga upp sina ämnen innan de får börja på en riktig gymnasielinje. NV är en riktig, relativt svår gymnasielinje.

 17. Ronja says:

  Stackarn, kan inte vara lätt att gråta för småsaker.. ”/

 18. Mr. Bombastic says:

  Haha, jag går NV! Wee!

 19. Jackiii says:

  Som # 7 sa: Om han kunde ljuga så framgångsrikt så att man tar fel på IV och NV så lär han väl ha en ganska stor chans inom politiken?

 20. UpsideDown says:

  Jag går också IB, men det är ofta det missupfattas som IV, vilket känns ganska hopplöst.. Jag vet vänner som har fått en mindre chock när de trodde att jag gick IV ^^ Men helt enkelt, missuppfattningar.
  Rolig lyssning iaf :)
  Varsågod till en förvirrad kommentar, jag skyller på IB. xD

 21. Dadel says:

  Många sent komna invandrare hamnar i IV, och går där i minst tre år, inte alls ovanligt det.

  Dock: HAHAHAHAHA! Sugare!

 22. Mejram says:

  #15 Josefine. Jag måste bara säga att du har helt totalt fel. Iallafall vad det gäller vår skola så är det INTE mvgbarnen som går natur, det är dom som inte kommer in på något annat och dom som inte vet vad dom vill med sina liv. Jag skulle gissa på att ca 5 % av folket som går natur på min skola verkligen vill gå natur nu när de tänker efter.
  (Jag går natur)
  Och det där du sa om Iv-elever….
  snacka om att ha förutfattade meningar…

 23. Ixectrona says:

  IV behöver inte betyda att man måste ta igen ämnen man inte klarat i grundskolan. Jag själv t.ex, går IV, men bara för att jag vill ”skräddarsy” min gymnasiegång. Jag fungerar inte alls i en vanlig skolklass och kunde heller inte hitta något intressant bland programmen som fanns att välja mellan.

 24. Tjejen says:

  Men spela roll VAD man pluggar, huvesaken är väl ATT man gör det. Elitistiskt tänkande. Fy på er! :)

 25. Pax says:

  Näh. Skall man plugga elite, så skall man gå mattegymnaisum. NV + minst 300 p extra matte. På högskolenivå.

 26. Oliv says:

  I Avesta är inte IV ett program man kan gå för att skräddarsy sin gymnasiegång. I Avesta går man på IV om man är dum i huvudet.

 27. Mgr says:

  #24 Tjejen: Men spela roll OM man pluggar. Elitistiskt tänkande. :-)

 28. Alice says:

  #24. Alla vet att anti-elitism bara förespråkas av de som inte tillhör eliten.

 29. Tjejen says:

  Mgr : Ja, det spelar nog ganska stor roll att utbilda sig lite, iaf gymnasiet.. eller?
  Alice: Åh nej! Skjut oss medelmåttor! ;)

 30. Feddan says:

  Pax: Så det blir alltså runt 700 p matte? Låter inte så troligt. Jag ställer mig även tveksam till att en 18åring skulle klara av högskolematte då typ 50% av de som läser på högskolan kuggar de kurserna (gick natur och går på chalmers, så jag vet).

 31. Mmm says:

  Feddan: Det kanske inte låter så troligt, men det är faktiskt sant. Pax har rätt och vet en hel del om just detta. De personer han syftar på brukar som 17-åringar klara högskolematten klart bättre än högskolestudenterna (som du ju själv erkänner kuggar kurserna).

 32. Happymealungen says:

  i was homeskooled!

 33. Feddan says:

  Mmm: Okej, låter väldigt imponerande. Speciellt om man tänker på att högskolestudenter bara har 2-3 kurser samtidigt, och gymnasieelever har typ 10 (?) samtidigt. Men jag tror fortfarande inte att de kurserna motsvarar högskolematten, som beräknas kräva 200 h arbete per kurs, medan en vanlig mattekurs på gymnasiet är på 50-100 h :) Då är det inte vanliga pluggisar vi snackar om ;)

 34. Mumfi says:

  #20, i vilken stad går du på IB? Själv är jag i jönköping

 35. Anonymous says:

  #25 Lyckas du trycka in 5 års (300p) högskolestudier under gymnasietiden blir jag imponerad :P , Om du däremot menar gymnasiepoäng finns det inte mycket att bli imponerad av.

  #30 En viss del av de 50% som klarar matten skulle antagligen också klarat den några år tidigare om de hade haft möjlighet till att läsa kurserna.

 36. Happymealungen says:

  I Horndal går ingen på IV, det är bara avestalosers som gör sånt.

 37. Andi says:

  Dumt att ljuga om sånna saker! Nu har hon inget att skryta med längre =(

 38. Hel says:

  Sen när har NV varit plugglinje? När jag kom in på gymnasiet så var intagningspoängen till NV 30, och den högsta i komunen var till frisör med 250…

  Och, som andra sagt, IV kan även innebära att man själv väljer sina kurser helt och hållet, vilket åtminstone jag tycker verkar betydligt trevligare än att lida sig genom tråkämnen som man inte bryr sig om.

 39. Josefine says:

  #22 Mejram. NV är den linjen man pluggar mest på och det är sanning. Därav definitionen ”MVG-barn” som inte betyder att man har MVG i alla ämnen utan bara är duktig i skolan och pluggar mycket vilken man synnerligen måste på NV (nu vet du vad MVG barn betyder). Det är också sant att NV och också SP är program man ofta går om man inte vet vad man villm ed sina liv, och det har jag aldrig sagt emot så det kan du skippa som argument mot mig med en gång ;). Du har också fel i att ”de som inte kommer in på nått annat kommer in på NV” då NV förmodligen kräver högst betyg sedan innan. NV dessutom öppnar många eftergymnasiella dörrar, just för att det är så brett osv. IV elever, inser hur tråkig skolan är, på ett helt annat plan än oss andra och de vet att de aldrig kommer att palla nått sånt. Och det är sant att de antingen är efterblivna (efterblivna som slangspråk betyder att man är lite smått konstig och inte förstår så mycket utav vad folk säger) eller bara skolkar i hela sitt liv.

  Förutfattade meningar? Det är sånt du har om mig ;) hehe

 40. Blubb says:

  ”och IV-elever inte har någon hjärna, är problembarn och bara super och knarkar och skiter i sina liv, om de inte är efterblivna.”

  Lustigt att inget stämmer in på mig där.

 41. Sara says:

  hahahahah så klockren! söta tjejer:D

 42. pissenisse says:

  #35 Anonymus: På min tid fick man 20 högskolepoäng per termin, vilket innebär att 300 poäng skulle innebära 15 terminer, vilket borde motsvara 7,5 läsår. 5 år motsvarde endast 200 poäng. Nu läste förvisso eran älskade pissenisse in drygt 200 poäng på knappt 4 år. Teknisk Fysik med hyfsade betyg dessutom.

  Men men, vad hjälper det, kommentatorerna på tjuvlyssnat tycker ändå att jag ska söka in på komvux.

 43. Mumfi says:

  #40, nu ljög du. IB-programmet (International baccalaureate) är den linjen man pluggar mest på, går själv där så jag vet. T.ex. pluggar man in 6 olika kurser på 2 år sen har man slutexamen på allt i början av maj, alltså nu. DET är tungt kan jag tala om, och så en massa saker som kommer emellan. NV är tungt, men IB är tyngre.

 44. Lo says:

  Man pluggar inte MEST på någon linje, möjligtvis på en viss skola.
  Går du omvårdnadsprogrammet på Kungsholmens gymnasium (en av de skolor i Sverige som har högst intagningspoäng) så är det förmodligen minst lika ”svårt” som att gå Natur på en skola med 150 som intagningsgräns.

  Bevisa att ni faktiskt är mogna nog att ens kunna gå på gymnasiet, och sluta tjafsa.

 45. Mumfi says:

  #45, ja något som du tydligen inte har gjort

 46. Ma says:

  # 45 , det är inte svårare att gå omvårdnad, möjligtvis svårare att då KOMMA IN på det programmet, men själva programmet i sig är detsamma.

 47. Matilda says:

  Nu är det ofta så att intagningspoängen är låg på NV-programmet, exempelvis var den bara runt 40p när jag sökte in. MEN de som kom in på 40p och strax däröver de har förmodligen hoppat av vid det här laget, det gör att det mest går sånna som faktiskt bryr sig om sina betyg kvar på skolan. Det finns inte så många som väljer NV och det gör att det får plats för sånna som har endast 40p. Men medelpoängen är desto högre kan jag lova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *