"Och en panda är väl någon sorts björn?"

Centrala Malmö

(Man ~40 och tonårstjej står och pratar.)
Mannen: Nu när du har färgat håret liknar du en punkare eller nåt.
Tjejen: Hell no! Jag är emo!
Mannen: Emo..? (Paus) Är inte det en sorts sengångare?

113 thoughts on “"Och en panda är väl någon sorts björn?"

 1. Rebeccah says:

  Men asså, kan inte alla bara fatta att det inte finns nån klädstil som heter ”emo” … fashioncore is the wooord ;) haha. yo

 2. Rebeccah says:

  Gaaaah, detta är ju ÄCKLIGT! sitter här å läser folks kommentarer… WTF liksom?! haha
  okaay, folk måste fatta…
  emo är en MUSIKSTIL (emocore/emo) … man kan också vara emotionell … men det har INGET med musiken eller klädstilen att göra! Klädstilen heter för övrig FASHIONCORE och det är ett ord jag tycker ni behöver lära er så ni inte misstar er meraaa! okay?
  haha
  och seriöst, sluta trycka ner folk som klär sig som dom gör… who cares?

 3. lottis says:

  varför har alla så svårt att fatta att emo inte är nått man är utan en musik-stil… emo är en förkortning för emotinal hardcore det är en slags punk med sorgliga texter…skit bra musik om man frågar mej

  ps: klädstilen som ”tillhör” musikstilen heter fashoncore dom har ofta svart hår i en orginel frisyr bär ofta band t-shirt och använder nittbälte ofta mycket svart runt ögonen

 4. Mattias - QHWTTS says:

  ååh, detta är verkligen humor. Visst skulle man kunna kalla emo för en stil. Liksom punken har sina punkare, har emon sina emokids. Det är väl inte så svårt att förstå.

  Sen hur man definerar emo som musik är en väldigt bred fråga. För att egentligen vara en väldigt liten subkultur till punk och hardcore har detta växt till något som blivit fruktansvärt misshandlat av massmedier o dyl. Faktum är att banden som kom på 80- talet som ansåg vara emo (Rites of Spring t.ex.), kallade sin musik aldrig för emo(core). Utan de blev bara stämplade för man kunde inte klassificera det med övrig hardcore/punk under samma era. typ!

  Varifrån ordet fashioncore kommer har jag fan ingen aning om, det är någon ny grej jag inte förstår mig på. Något som verkligen inte har med musiken att göra. Antar att det är My Chemical Romance fel det också.

 5. kan ni inget? says:

  alla som kallar sig emokids idag är bara wannabes, egentligen är emo (emotional hardcore) bara en musikstil, man kan inte klä sig emo, man kan inte vara emo. Det de här ungarna håller på med är nån sorts trend bara, egentligen hör det inte ett skit med emo att göra. Detta kallas fashioncore.

  Punk? skulle inte tro så, punk är anti-mode, det är ju mode att vara ”wannabe-emo”.

 6. Linn says:

  Ni som inte vet va emo är kan ju bara ta o hålla Käften!
  Man kan inte va Emo! Fatta! Emo är en musik stil.. dom som klär sig som ni nu kallar ”Emo-stil” den stilen heter Fashioncore! O det betyder INTE att man skär sig o mår dåligt! Utan att man vill ha en egen stil.. alla som har Fashioncore stil har samma stil men ändå olika! Alla hittar sina egna kläder o sin egen frisyr som passar just dom! O ni kan inte säga att ni hatar dom som har Fashioncore stil! Okey.. vissa av dom kanske är dumma i huvudet! Men inte alla! Lär känna personer innan ni säger nått taskigt om dom! Bara för att man gillar att klippa sig på ett visst sätt o ha en speciell stil såå betyder det inte att man är konstig!

 7. val says:

  Fashioncore är klädstilen för emo, även fast emo är en musikstil å jag orkar inte tjafsa om de där för de är ändå ingen som får in de i skallen så..

  Sen som alla säger att de har blivit en trend med emo, ja jag håller med om det även fast emo är en musikstil å stilen är fashioncore. Sen alla ”Wannabe-emo” förstör verkligen för alla som bara klär sig å ser ut som dom TRIVS. För om jag skulle säga nej du får inte se ut så där för de fult åt en helt vanlig person i modeinriktade kläder för att den personen trivs i sina kläder, Samma sak dom med stilen fashioncore bara att acceptera dom ser ut som dom ser ut för att dom trivs så!

 8. christopher says:

  yep stilen heter fashioncore och inte emo som många här kallar det! Håret är det viktigaste hos den så kallade ”emo”, alla har en egen unik frisyr.Emo-musik enligt mig: My chemical romance,Silverstine,Bullet for my valentine,AFI,Him,fallout boy,30STM~. Och man blir inte ett emo av ett virus som några säger där jag bor lol. Och angående om att de skär sig… det stämmer verkligen inte! Få av de emos jag känner skär sig! Emo=

 9. christopher says:

  emo=love*

 10. haha says:

  haha, emo, sengångare, vem ser nån skillnad?
  gör ingen speciell nytta och ser allmänt tröga ut xD

 11. MsBlondin says:

  Haha, håller med en annan person som skrev tidigare i kommentarerna att de är roligare att läsa dem än tjuvlyssningen. xD Liksom, några vet inte vad emo är, andra tjafsar om allt. Stort fett lol på de. :D

  Men ärligt, jo, jag vet att emo är en musikstil, de vet väl de flesta? Men låt de som säger emo säga det, för för oss i nuet är emo en person OCH musikstil. och ja, några emo skär sig. So What?!
  Folk tycker olika, ni kan aldrig få alla till samma åsikt. (;

  Och Panda, det är inte en björn i detta sammanhanget xD
  Liksom, jag fick en förklaring av en internet kompis om det, vet inte om den är rätt, men litar på henne. ;D

  Panda – Folk som lyssnar på hästpojken, håkan hellström osv.

  Panda Pop – Klädstil med färgstarka kläder och ofta lite ”speciella” saker till. (; Lite som emo faktiskt, men ändå inte. Panda popare är väl som en färgstark och färgglad emo. ^^ men inte särskilt likt tkr jag. ;O
  de har ex. stora feta (snygga) fejk glasögon xD

  detta är mina tankar och åsikter, du kan ha andra. men detta är MINA ^^

  Kram På Er. <3

 12. stella says:

  Panda är när man lyssnar på Kent, Håkan Hellström, BD osv

  Panda Popare har stort upptuperat hår, ofta svart eller platina/vitt, och klär sig i svart och vitt, ofta med BD-märke tex. Finns många alt.

  (En ’färgglad emo’ är antagligen Scene du pratar om. Scene är lite som emo fast färgglatt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *