”Och fylld med självinsikt”

Apotek, Stockholm

Tjej ~30, rundlagd och med ett trött utseende kommer in och går fram till en anställd.
Tjejen: Var har ni Ipren?
Anställd: Ipren är inte bra för dig…(tittar menade på tjejens mage).
Tjejen: Jag VILL ha Ipren… fattar du?
Anställd: Men det är inte bra för dig! (Tittar igen mot magen)
Tjejen (högt): Jag är inte gravid, jag är bara fet!

79 thoughts on “”Och fylld med självinsikt”

 1. Stunning says:

  #6, haha! Rolig tjuvlyssning. Stackars tjej.

 2. Sofia Å says:

  #50: Men då kan man ändå ha lite takt, och säga ”kom ihåg att läsa noga på förpackningen, om rätt dosering och att inte använda om man är gravid etc.” ung. Då har man inte gjort bort sig, men ändå informerat. Att bara anta utan vidare, är korkat, och inte något man bör göra som serviceperson, oavsett avsikt.

 3. Andreas says:

  Men satans överbeskyddande apoteksbiträden då som vet vad som är bäst för dig.. pappa staten vet vad du bör och inte bör göra. Det följer ju med info med tabletterna.. det är väl var och ens eget ansvar att följa den.

  Lägg ner apoteksmonopolet nu!

 4. Kelaren says:

  #52: men om man har denna takt kan det ändå bli fel då vissa gravida tycker att det syns jättetydligt fast de inte.har nån mage, och när man ger råd och avslutar med att man inte ska ta preparatet om man är gravid tycker de att man skulle sagt det som det första och blir riktigt sura!

 5. Marie (inte den marie) says:

  haha det är bra med självinsikt XD

 6. Marie (inte den marie) says:

  det är bra med självinsikt XD

 7. Malin says:

  En gammal kompis gjorde något liknande. Två tjejer kom fram till henne när hon stod och rökte, varav den ena frågade om hon hade en tändare. Min kompis svarade då ”du borde inte röka när du är gravid” varpå tjejen svarar ”jag är inte gravid..”. Min kompis skämdes otroligt mycket.

 8. Sara says:

  Jag ska lyfta analyseringarna till oanade höjder: Det kan ju vara så att butiksbiträdet inte alls syftade på att Ipren inte är bra för tjejen om hon är gravid. Ipren kanske helt enkelt inte är bra för feta människor!!!! Right?! ;D

 9. tramses says:

  Jag har alltid varit smal, men på senare år lagt på mig litegrann. Det har dock bara satt sig på magen, knappt nåt på rumpa och lår, och det är inte direkt nåt löst daller… Har dessutom relativt stora tuttar, så har jag nåt tajt på mig ser jag lätt gravid ut (ca 3-4 månaden). Men tack och lov har ingen nekat mig ipren än så länge!

 10. Dinmamma says:

  Angående all den här skiten om hur man ser ut som gravid;
  när man blir gravid så är det ju faktist bara vissa kvinnor som får en söt mage. Resten går upp överallt. Större fingrar, lår, rumpa, allt! Och ja, som nån skrev däruppe, så blir ju faktist fattys också gravid, tro det eller ej. Så det är fan inte lätt att veta. Har själv gjort samma misstag. Jag tycker det var rätt av apotekaren att informera. Visst kunde hon skött det lite snyggare, men vafan, hon gjorde sitt jobb, sluta klaga!

  För övrigt, rolig tjuvlyssning, så otroligt fin självinsikt haha.

 11. SFI-fröken says:

  Ooooch så finns det ju en uppsjö kvinnor som lägger på sig EFTER att bebis(arna) har kommit ut.
  Och vilken hud fyller fettet ut då? Precis!
  Lätt hänt att man ser lätt gravid ut då, efter en god semester, t ex.

  Själv jobbar jag med nyanlända invandrare, och får lite då och då glatt frågan av kvinnor om jag är gravid, och får då svara som kvinnan i tjuvlyssningen att nej, jag är bara tjock.
  Sedan får vi ett utmärkt tillfälle att tala om a) vad man får kalla tjocka, och b) vilka saker man inte pratar med svenskar om. :o)

 12. Linlin says:

  Förutsätt ALDRIG att nån är gravid…..

 13. N.Danielsson says:

  Satans jävla förmyndar stat. De ska ge fan i att berätta för folk vad som är bra och inte bra. Det finns varningstexter på förpackningarna.

  Det gör mig förbannad. Vi behöver inte folk som sitter och predikar för oss vad som är bra för oss. Om man vill äta sig fet, ska man äta sig fet. Om man vill ta risker med sitt ofödda barn, så ska man ta ofödda risker med sitt barn. Människor måste vara fria att få bete sig som idioter, så länge det inte sårar en annan människa (och nej, så länge barnet är i magen anser jag att det är en förlängning av kvinnokroppen).

  Så i slutändan: Lämna rökare, fetton, och gravida iprenknaprare ifred. De VET vad de gör och de är medvetna om riskerna. Den viktigaste friheten vi har är friheten att vara en satans idiot utan att främlingar kommer och gnyr..

 14. jaah says:

  Vad snackar apoteksbiträdet om? När jag var inne och frågade när jag var gravid vilka värktabletter jag kunde äta sa hon Ipren går bra, du kan äta dom som det är paracetamol i. Står för övrigt inne i förpackningen att det är okey också.

 15. Nää says:

  Det är inte paracetamol i Ipren. Du kan mycket riktigt äta paracetamol när du är gravid, men inte ibuprofen. Är du säker på att det inte var alvedon som gick bra att äta?

  Suck. Fass finns ju tillochmed på nätet. Varför får man överhuvudtaget för sig att äta medicin utan att först kolla upp biverkningar och kontraindikationer? Är det sådant som kallas darwinism?

 16. Lotta says:

  Suck. Såna som alltid vet bäst finns det gott om. Skulle köpa Novalucid till maken och Treo till mig. Det tog en lång stund innan biträdet ville låta mig handla, fast att jag förklarade att det var till olika personer. Håller med N Danielsson helt och hållet. Tack för att du vågar säga icke PK saker!

 17. Terese says:

  Men fatta era puckon. Som apoteksanställd har man ett ansvar för att människor tar sina läkemedel på rätt sätt, vare sig man vill eller inte. Hade tjejen varit gravid och tagit Ipren kan det få en hel del ganska allvarliga konsekvenser, som fosterskador, för tidig födsel, allvarliga blödningar under förlossning med mera. Uppenbarligen av kommentarerna på denna sida vet de flesta inte om detta, vilket gör att det är nödvändigt att informera. Apoteket är heller inget djävla serviceyrke utan en 3-5 årig universitetsutbildning. Det är inte som att stå i en klädaffär som en annan hjärndöd mannekäng.
  Och hur lätt tror ni att det är att fråga en människa man misstänker är med barn om hon är det. Försök själva med att formulera en bra fråga får ni se hu lätt det är. Vissa kvinnor har fett enbart på magen och det är en fetma som växer, så det kommen bli ännu svårare i framtiden.

 18. Diana says:

  Tänkte bli arg på N.Danielsson först, men sen kom jag på att det faktiskt är en härlig dag idag.

 19. Svantevit says:

  N. Danielsson: ”Människor måste vara fria att få bete sig som idioter, så länge det inte sårar en annan människa (och nej, så länge barnet är i magen anser jag att det är en förlängning av kvinnokroppen).”

  Tänk till en extra gång på det där är du snäll! Varit måttligt skoj om din morsa knaprat Neurosedyn när du låg i magen.

 20. Hasse says:

  Precis sånt här gör mig riktigt glad att vi har apoteksmonopol. Apoteket ska inte vara service, de ska se till att folk tar lämplig medicin. Då är det bra att de är tvugna att ställa jobbiga frågor. Hur skulle det se ut med två konkurrerande apotek vägg i vägg, och bara det ena ställer de obekväma frågorna?

 21. Simsy says:

  Men för h-vete, man behöver inte vara så himla rädd för övertramp. Vi tjockisar är väl inbäddade och kan hantera sådana kommentarer :-) Det är självklart inte lätt för andra att veta, fråga hellre än anta. Loosen up GDI!

  #67 Är du gravid? Enkel och rak fråga som kan och bör ställas till ALLA kvinnor , tjocka som smala, unga som gamla (till viss gräns givetvis).
  För övrigt uppskattas servicekänsla hur många högskolepoäng man än må ha. Att vara på Apoteket är oftast inte något vidare, då man förmodligen är rätt vissen. En sur och tvär personal som bygger sin servicekänsla utefter antal högskolepoäng är inget som direkt hjälper.

 22. Eliza says:

  Jag har råkat ut för detta… En kvinna kommer fram mitt på gatan och ska typ klappa min mage och undrar hur länge det är kvar. Fy fan!

 23. Jinzo says:

  @28 (”folk som jobbar inom serviceyrken ska bara hjälpa mig att köpa det jag vill ha, inget annat.”) :
  Om nu Ipren är skadligt för foster, tycker jag defenitivt att hon skall nämna det om en gravid kvinna kommer in och vill köpa. Speciellt om hon ser trött ut (ser trött ut = möjlig huvudvärk = köper inte till någon annan).

  Pinsamt, Ja. Fel, Nej.

 24. Jinzo says:

  @72:
  Håller med. Gravida kvinnor är inte gosedjur. Klappa dem inte om du inte känner dem. Extraminus om kvinnan ifråga inte är gravid givetvis.

 25. Sara says:

  Tycker illa om nar folk i matbutiker bryr sig for mycket. Ja fragade en var de hade salt ”Det ar inte bra for dig” sa de da… Irriterande.

 26. bunny says:

  så vitt jag vet är ipren receptfritt…. och det är väl inte olagligt att köpa det om man är gravid?! man får väl köpa hur mycket ipren man vill, vuxna människor får ta sitt ansvar och läsa bipackssedlar där det står klart o tydligt vad som är ok när man är gravid. jävla överförmynderi

  får man inte handla på systemet heller om man är gravid?

 27. Elna says:

  Herreje, vad typiskt apoteksanställda, värsta besserwissrarna!

 28. tjockis is the shit says:

  grym brutta! självdistans rules

 29. Emma says:

  Visst har alla eget ansvar men faktum är att många gravida, oavsett om de har tillgång till Fass på nätet eller ej, känner sig osäkra. Det är lätt att tro sig komma ihåg att Ipren innehåller paracetamol, som vi kunde se ovan, och köpa fel, det är detta som är orsaken till att läkemedel måste säljas av utbildad personal. Dessutom är det också så att många läkemedel står angivna som ”bör inte användas under graviditet” trots att riskerna är minimala. En gravid kan inte alltid vara utan läkemedel mot t.ex allergi, och då kanske det kan vara bra med personal som kan svara på exakt hur farliga de är att använda under graviditeten, under vilken del av graviditeten det är värst etc. Håller med om att det är en jobbig fråga att ställa när man inte riktigt vet vad det finns där i magen, och brukar själv lösa det genom att bara ge det vanliga snacket skillnaden på ipren och alvedon och slänga in något om att alvedon är bättre om man är gravid eller har eller har haft magsår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *