”…Och hitta en diet för min tjockskallighet!”

Gröna Linjen mot Hagsätra

En kille ~22 sitter i träningskläder och pratar i telefon. Det framgår av samtalet att han kommer från en rik familj men nu lever studentliv, och han pratar med överdriven Lidingö-dialekt.
Killen: Alltså, jag stod och dammsög häromdagen, och då slog det mig: Vad fan håller jag på med här? Varför städar jag? Det är ju ett kvinnogöra och jag är ingen jävla kvinna! Jag har ju viktigare saker att göra… typ banta!

84 thoughts on “”…Och hitta en diet för min tjockskallighet!”

 1. edhttfh says:

  Till 08ornas försvar: Jag jobbar på nummerupplysningen och tar emot 100 miljoner samtal om dagen från alla möjliga städer, och stockholmare är hands down de trevligaste, artigaste, snällaste, tålmodigaste personerna om man jämför med andra städer. Speciellt Göteborg.

 2. Ronnie says:

  Är det några personer som är dryga så är det väll Skåne Sälj skiten till Danmark.
  Ett vedertaget uttryck av Bla Stockholmare, så varför bli sur om andra inte gillar er ?

 3. Isprinsessa says:

  Människor kan ju inte bara sno Happys nick…. ILLA! Pest åt er!

 4. Lola says:

  Jag har nu fått för mig att alla stockholmare är som 22-åringen.

 5. Ronnie says:

  Nick tjuvar borda slängas ut o aldrig få göra ett inlägg. En gång nick tjuv alltid nick tjuv!

 6. Ubbelubb says:

  Med tanke på att dialekten är överdriven så har nog grabben bott i Knäckebröhult el. likn. fram till förra terminsstarten.

 7. Metal says:

  #55: Det var ett jobbigt efternamn han hade, den där Nick.

 8. Christopher says:

  Vore det upp till mig, skulle det inte vara sa som det ar idag, att kvinnor far samre betalt for lika bra (eller battre) utfort arbete. Men nu ar det tyvarr inte enbart upp till mig samt kvinnor och man ar olika, och den som sager annorlunda vet inte alls vad den pratar om.
  Att kvinnor och man ar olika gor ocksa att de inte alltid kan utfora samma arbete, generellt sett sa kanske inte kvinnor passar som byggarbetare till exempel. Klart, finns undantag dar, och inom de flesta yrken. Det vill saga, jag menar inte att det bara ar hur man och kvinnor ar uppbyggda fysiskt som skiljer.

 9. anonymous says:

  Jag känner Nick Tjuvar. Han är snäll.

 10. Elin says:

  Ja, hur ska han annars bli av med fetthjärnan….

 11. tove says:

  haha åh, jag älskar debatten här. vi _vet_ att inte alla stockholmare är dryga, vi bara gillar att håna er.

 12. fraz says:

  Det intressanta är att det genuina och väl utbredda hatet mot stockholmare inte är ömsesidigt. Stockolmare hatar sällan utsocknes folk, dem bryr sig bara inte. Lägger ingen värdering i det om de inte har blivit attackerade först. Men det är inte bara en konflikt mellan glesbygd och stad utan detta komplex förekommer även i göteborg. Det är lite som finnars relation till svenskar. Det är farligt att vara svensk på finska gator, men svenskarna skiter fullständigt om någon har finsk brytning. Iaf i stockholm.

  Att sedan göteborg är sveriges framstjärt och kännetecknas av dålig humor och brist på ironi är en annan femma. jämf. Lasse brandeby – Killinggänget. Elvis-Rocky. När man tänker efter är det kanske därför som Elvis är så galaktiskt sugig och självgod och ointelligent. Den är genomsyrad av den göteborska atmosfären och spexhurtigheten.

 13. Skånska Yep says:

  #52: Ja, snälla, gör det!

 14. Karoline says:

  #26 Diana och #29 Daniel: vad jag menar är att bara för att man bor i ett fint område betyder det inte att man är dryg. Jag menar, det finns dryga människor överallt! Men av nån irriterande anledning tycks det vara så att alla tror att just Lidingö och Danderyd är samlingsplatser för odrägliga människor. Och verkligheten är långt ifrån sådan. Varför skulle man vara på ett visst sätt bara för att man kommer från eller bor i ett ”rikare” område? Det finns absolut ingen logik alls i det…!

 15. milla says:

  Hur kommer det sig att det är helt ok att ha förutfattade meningar och fördomar mot alla stockholmare, när det är så fult att ha fördomar mot allt annat? Hur kan ni på något vis tro att alla människor i en stad är lika? Förstår ni inte att det är drygt att varenda dag behöva försvara sig för vart man kommer ifrån??? Det värsta är att jag har insett att jag ibland tjänar på att gå så långt att istället svara någon annan stad när folk frågar var jag kommer ifrån – fördomarna får mig alltså att behöva ljuga om mitt ursprung! Sanslöst!!! Skärp er – det är bara en stad och inget jävla kollektiv!!!

 16. someone says:

  karoline, jag misstänker att man anser människor från dessa områden dryga, eftersom de är rika. många rika människor saknar förmåga att se sitt eget välstånd. som exempel träffade jag här om dagen en överklass kvinna, som omöjligt kunde svara på vilken samhällsklass hon föddes i. samhällsklasser existerade inte längre, påstod hon. efter visst likarde fick jag ur henne det här svaret ”ja,ja, ska jag säga något måste det bli arbetarklassen, min mamma är nämligen läkare och min pappa direktör” hon va dryg… men, men det va bara en tanke

 17. Happymealungen says:

  #67 milla: Vakta din tunga, jag trodde vi kom överrens på förra stockholmskongressen om att vi aldrig skulle bli sådär bonnigt förbannade utan bara flina lite drygt när de primitiva stammarnas aggresivt krystar fram sina gutturala läten.

 18. 08 says:

  fraz: Word! =)

 19. Rebecka says:

  det är inte konstigt att han inte har någon kvinna som gör det åt honom…

 20. Ell says:

  Den bittra sanningen är – och lyssna noga nu alla icke-08or – att myten om den dryga 08an bara är en myt. Sanningen är nämligen att vi skiter fullständigt i resten av Sverige – vi vet att vi är de enda som faktiskt betyder något.

 21. Karoline says:

  #68 someone: så dryghet har med välstånd att göra? Visst, hon kanske inte riktigt hade koll på läget, men det innebär ju inte att alla är så. Går ju inte att generalisera…

  Tycker ändå inte att det är en rimlig förklaring.. Jaja, det är väl bara att inse att delar av vår befolkning är inskränkt och fördomsfull.. Tråkigt, tycker jag =/

 22. blubb says:

  # 31 din jävla mupp
  Man orkar ju inte läsa vad du skriver när du inte använder rätt bokstäver tänk om jag också skulle skriva fel vokaler
  hör köl skylle dät vårå?

 23. blubb says:

  PS Jag håller med Ell #72
  Det enda som inte finns i Stockholm är kossor
  och dom är ändå inte så viktiga
  Asså visst e det gott med ost å så
  det tycker jag ju

  ;P

 24. Pidda says:

  Att ni bara orkar chatta upp 73 inlägg i kommentarer! Det är värre än ett forum!!!! 111111!111!!11!1!

 25. Gud says:

  #31 Christopher:
  ä= alt+ 0228
  å= alt+ 0229
  ö= alt+ 0246
  Fast kanske inte lika charmigt..

  Jag förstår hur du menar, kvinnor är inga offer som behöver försvaras hela tiden, men du borde lyssna lite mer på #49 Sofia, jag tror inte att det är så stor skillnad på kvinnor och män som du påstår. Däremot är det skillnad på människor och människor. Känner fler killar än ett par undantag som inte skulle passa som byggarbetare t.ex. Alltså, jag menar, att människor och människor är olika gör att de inte kan utföra samma jobb helt enkelt.

  Du skriver:
  ”Det vill saga, jag menar inte att det bara ar hur man och kvinnor ar uppbyggda fysiskt som skiljer.”
  Nähä, hur menar du då?

 26. Sosso says:

  hahaha
  dumma lilla dumma människa

 27. Alice says:

  Det är lite kul att killen ser bantning som en aktivitet.

 28. frida says:

  Alla verkar känna sig kränkta hela tiden O_o… Lägg bara av med det… Och om man nu vill förkorta/frkrta så skit i dt. dt e deras prblm! ;) Suck on that

  Btw, Kalles kommentar ftw!!

 29. Aron says:

  #64:

  haha, intressant att du likställer dålig humor med brist på ironi. Jag håller med om att ironi och humor ofta går hand i hand, men sen när blev ironi en bristvara? Tvärtom är vi väl alla ironi-knarkare, stockholmare inte minst?

  .. och btw, jag föredrar också både Rocky och Killinggänget, 08 som jag e. Igenkänningshumor funkar alltid^^

 30. Digitalis says:

  #52. Ja tack. Vi slipper gärna att bli styrda av Stockholm.
  Det svenskar överhuvudtaget inte verkar inse är att Skåningar blir påhoppade, om inte mer, så lika ofta som 08:or. Mestadels för att NI inte förstår vårt språk och då är VI dumma i huvudet? Nej, det är ingen dialekt, det är ett språk. Ett språk vi inte ens har rätt att prata längre, i likhet med gutemålet som inte heller erkänns av Sverige och svenskarna, resten av världen har dock börjat uppmärksammat det hela.

  Och vadå ”allt kommer från Stockholm”? Reality-check PLEASE! 1/3 av ”Sveriges” bönder finns i Skåneland. (För er som inte vet vart maten kommer ifrån så kan jag meddela att det är bönderna som föder upp djur, dessa blir kött, mjölkprodukter etc, de odlar även grödor som blir blir ditt frukostbröd, tomaten i din sallad osv.)

  Jag tror inte ni inser hur mycket Sverige vann på att stjäla Skåneland från Danmark.
  Ta och läs en historiebok som INTE är svensk så kanske ni börjar förstå VARFÖR vi hatar Stockholm/Sverige.

  Notera att i Skåne hetter ”Christian Tyrann” istället ”Christian den Gode”. Viss skillnad I would say.
  Och när ska vi få upprättelse för den slakt på Skåningar som skedde för så lång tid sen? Kan inte NÅGON av er inse att vårt land fortfarande är ockuperat? Reglerna för freden efterlevs inte ens. Bli inte förvånade om det krävs 4-500 år innan folk lackar ut och startar regelrätt krig. Vi har tagit skit från Stockholm tillräckligt lång tid och många har tröttnat på att bli dumförklarade samt mobbade för vart de kommer ifrån.

  Så för att avsluta det hela:

  Hin sin gäred sa talt vie pau ditta sitt, vie eij ente svenska.

  Så lämna oss i fred så slutar vi också klaga på Stockholmarna som inte fattar hur världen funkar.

 31. Kix says:

  Den här tjuvlyssningen är så sorglig att den blir kul…haha…att det finns så tragiska människor i vårt vackra land…

 32. Randi-san says:

  Härlig rubrik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *