”Och när de frågade efter ’leg’ visade jag upp benet”

Gullmarsplan

En kille ~20 kliver på bussen med två stycken påsar från systemet i handen. Busschauffören tittar misstänksamt mot hans åkkort – som antagligen är ’reducerat’ – och hejdar honom.
Busschauffören: Hur gammal är du?
Killen: Jag är 19!
Busschauffören: Hur kommer det sig att du får handla på systemet?
Killen: För när de frågade sa jag att jag var 23…
Busschauffören brister ut i skratt och släpper förbi killen.

Cred: Rille

65 thoughts on “”Och när de frågade efter ’leg’ visade jag upp benet”

 1. alexandra says:

  en gång för ett par år sedan när jag skulle köpa ett busskort som bara gäller för ungdomar under 20 år (jag var 16 då) vägrade chaffisen låta mig köpa ett busskort om jag inte visade leg, han trodde inte att jag var under 20. kanske skulle gått till systemet i samma veva, haha

 2. Linnea says:

  Jag förstår inte vad som va så tråkigt med annchens kommentar???? Snälla nån? Ni kanske inte förstod den? :) Grym tjuvlyssning btw…

 3. Pataau says:

  Rubriken var gammal som gatan… tjuvlyssningen inte nå vidare faktiskt =/

 4. Pia says:

  Och var ligger Gullmarsplan? :S

 5. Pia says:

  Tjuvlyssningen är placerad i ”Stockholm” men det står ju bara Gullmarsplan, menar jag. Så vi som i stort sett aldrig har varit i Stockholm måste alltså sitta och klura en stund för att förstå var tjuvlyssningen var? Tycker det är dålig stil. Skriv ut Stockholm som man skriver ut stad på alla tjuvlyssningar!

 6. Annah says:

  jag gillar den hära ;) men jag tänkte på en sak, nån har väl köpt ut åt honom ba?:S det brukar gå till så förstår ni…

 7. Caplace says:

  Hahah! ^^

 8. E says:

  Jag vet inte hur länge man åker på biljetten ’skolungdom’, men det är den jag får varje gång jag åker buss och säger att jag är 19 i alla fall. (Vilket är sant btw, fast blir 20 i år). Men när jag då skulle spara lite tid åt chauffören sist och sade ’skolungdom’ direkt när jag kom in blev han skitsur och röt: ”Var har du ditt busskort då? Varför har du inte med dig det?!” (Jag åkte med högstadieelevernas buss hem från tågstationen till mitt lilla samhälle). ”Nää… jag har inget… -jag går på högskola.” svarade jag. Då blev han jätteinställsam och trevlig. Tröga busschaufförer.

 9. Andreas says:

  paulina: då har du det väll jättebra om du kan plinga fleragånger. här i stockholm kan man bara trycka en gång per hållplats. jag skulle bli jätteglad om jag fick trycka flera gånger. tre gånger skulle jag trycka. det är en trevlig siffra tycker jag.

 10. plåster! says:

  i jönköping åker man som skolungdom till och med sin 20års dag.
  och blir inte vuxen förns man fyller 26.
  Det är fett najs!

 11. jönköing says:

  hahahahahahahaha

 12. Dreij says:

  #60 Sant, en kompis kom med tre påsar från systemet och skulle hoppa på bussen. När han klev på sa han skolungdom, utan att tänka på sina påsar. Som tur var så tänkte inte chaffören på det heller, men man fick sig ett gott skratta när vi kom på det efteråt :)

 13. Hockeyfrillan says:

  Och i höst skulle busschaffören i detta fallet utfört ett brott då han inte direkt ringde polisen!

  Härligt med liberala värderingar i riksdagen. :P

 14. Louise says:

  Åh, sånna busschafförer borde det finnas fler av!
  Ge honom löneförhöjning för att kunderna måste älska honom!

 15. Tiddelipom says:

  Riktigt fin tjuvlyssning, som påminner lite om en grej som jag och en kompis gjorde (mest av misstag) en mindre nykter natt.
  Han skulle betala eftersom jag inte hade några kontanter, och när bussen rullar in så flinar han bara stort och visar upp en tjugolapp för busschauffören och går vidare (alltså utan att lämna fram den) och jag kommer direkt efter och säger: ”Jag åker med honom” och går förbi, och busschauffören bara kollade på oss med största leendet och sa ”Okej!”
  det hade vi vansinnigt roligt åt väldigt länge, både i nyktert och onyktert tillstånd :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *