… Och nu är vi ihop!

Linje 3, Jönköping

Två tjejer sitter och pratar på en buss. Den ena verkar jobba på Mc Donalds.
Tjej 1: Ja, och så hade han lämnat skräpet efter sig, och på servetten hade han skrivit sitt namn och telefonnummer!
Tjej 2: Vadå, var han snygg då?
Tjej 1: Nä, han var typ liten, men jag skickade ett SMS…
Tjej 2: Va! Vad skrev du då?
Tjej 1: ”Släng skiten efter dig nästa gång du är på Mc Donalds, din jävel…”

82 thoughts on “… Och nu är vi ihop!

 1. Julia says:

  Maja aka Syfilis: Jag tror att det var så förut, men inte längre. Och även om man påpekade att de inte hade frågat så snäste de bara ”Jo, det gjorde jag visst”. :)

 2. Moa says:

  urban: och du tror att personalen på donken skulle hinna plocka upp skräpet om alla lämnade det på bordet?

 3. Mel says:

  precis, bort med skräpet!

 4. Bullen says:

  Arligt talat: att jobba pa McDonalds maste ju vara sjukt trakigt och jag tror inte att manga skulle tycka om att gora det. Kom igen nu, lite medmansklighet. Varfor gora lidandet annu varre, bara plocka bort skrapet! Lat personalen ta hand om skiten de serverar istallet. Jag tror inte att nagon skulle jobba pa McDonalds om de kunde valja.

 5. Julia says:

  Haha, väldigt rätt (;(;

 6. mag da muffin says:

  way to go, tjej 1!

 7. Mel says:

  Ang. att störa sig på dem som gör reklam för sin blogg här. Erkänn nu, det är enbart störande eftersom ni inte kan låta bli att trycka på länken, aight? ;P

 8. Ida says:

  Som McDonalds-anställd måste jag bara göra ett inlägg i plocka-undan-skräp-debatten. Det finns som sagt en anledning till att det finns soptunnor i matsalen, för att man ska slänga skräpet i dom.

  Nu gör folk inte det ändå, vilket betyder att vårt McDonalds måste lägga in en extraperson varje dag som har till uppgift att städa i matsalen (plocka undan skräp som folk inte tagit bort och sopa rent golvet från skräp folk har tappat).

  Tänk om folk plockade undan efter sig, det skulle vetyda att vi skulle ha en mindre anställd varje dag= billigare för restaurangen. Tänk om då alla McDonalds i Sverige kunde göra så. Det skulle betyda att vi skulle tjäna in rätt mkt pengar som kanske kunde gå till att t.ex. minska priserna med några kronor. Så tänk på det nästa gång du är på McDonalds, klagar över dyr mat och sen inte tar bort skräpet.

 9. Ida says:

  Och angående att vi kallar oss restaurang. Faktum är att vi är en så kallad snabbmatsrestaurang, vilket innebär billigare priser än vanliga restauranger, snabbare tillagningstid och att man får plocka undan skräpet själv.

  Så det är bara att välja, vill du vänta på maten en halvtimme och personalen plockar undan efter dig, eller vill du ha maten på ca 4 minuter och tvingas plocka bort skräpet själv?

 10. Anneli says:

  Men stackars kille! Han kanske verkligen tog mod till sig när han hittade på sin lilla flirt, och så blev han så känslokallt sågad. :'(

  Han kanske inte lämnade skräpet där för att han var grisig, utan bara för att han var blyg. Hon behövde ju inte gilla honom, men hon kanske kunde ha tänkt på hans känslor och hållit tyst?

 11. Erik says:

  Tur att Max hamburgare finns. Det är kvalitet…!

 12. Osmo says:

  Urban; på McDonald’s bestämmer McDonald’s reglerna. Så enkelt är det. Följ dem eller ge fan i att gå dit. Genom lämna ditt avskräde efter dig markerar du inte direkt ditt missnöje för direktörerna och aktieägarna, däremot gör du livet surare för underbetalda ungdomar med stekos i kläder och hår.

  (Sen kan jag inte förstå hur man frivilligt vill käka på McD, men det är en annan femma.)

 13. Kristina says:

  #58-59 Ida!
  Inte tror jag att dom skulle sänka priserna för det. Jag brukar plocka undan efter mej, men nu tänker jag sluta med det. Vägra städa på donken, skapa arbetstillfällen!

 14. Bambikill says:

  Vicious bitch. That a girl.

 15. Ida says:

  63 Kristina

  Ja, och varför sluta där. Varför inte börja begå brott också, då får polisen mer att göra=mer arbetstillfällen. Då behövs fler åklagare och advokater då med, tänk vad många arbetstillfällen det blir.
  Sen kan du ju strunta i att slänga ditt skräp i papperskorgen där hemma också och i stället börja strö ut det i parker och i städer, tänk vad många renhållningsarbetare det kommer behövas då!
  Börja vandalisera, slå sönder fönster och klottra, tän vad mycket folk som behövs för att städa upp och gra rent då. En massa arbetstillfällen skapas!
  *ironi*

 16. Anna says:

  Har hört någon gång om kunden inte får sin mat innom ca 30 min (osäker på tiden) så får man maten gratis.. Stämmer det? Om så är fallet så sluta gnäll för fan! Tänk att det hade kunnat vara värre, och om man nu har så bråttom så kan man ju käka nudlar eller något annat som går fort att laga??!! Jag menar dem som inte orkar vänta i 10 minuter på sin mat måste kanske gå dit lite tidigare, innan dom håller på att ”svälta ihjäl”

  Om du vill bli bemött på ett vänligt sätt så se till att vara trevlig med personalen också, dom gör säkert så gott dom kan! Men anställd personal bör ju också vara trevlig, annars så väljer ju kunden att gå någon annan stans! Det bör ju också vara städat och undan plockat på borden, för att få en bra arbetsplats och arbetsmiljö..samt nöjda kunder..

 17. Yars says:

  Cajo: Fascinerande inblick i snabbmatens värld. Vad i allsindar betyder ”kötten går upp”? Jag tappade alldeles aptiten.

 18. HE_HE says:

  62# Fjant. Ingen respekterar nån som jobbar på Mcdonalds.. Ivarje fall inte där jag kommer ifrån.

 19. Emma says:

  ”Kötten går upp” betyder att locket på grillen öppnas och innan detta sker ska man ha dressat klart (dvs lagt på sallad, sås, ost osv).

 20. Oxido says:

  Principen är rätt enkel, det är snabbmat, om man inte slänger sitt skräp funkar det inte. Om man inte fattar det så är man jävligt korkad. De som hittar på löjliga anledningar till att lämna kvar sitt skräp är helt enkelt lata, och hittar på svepskäl.
  Om ni vill ha folk som passar upp på er får ni gå till en fin restaurant.

 21. Recoil says:

  Bra gjort av henne. Jag är så trött på pantade tonåringar som glufsar i sig en Big Mac, sen bara reser sig upp och lämnar allt i en enda stor orgie av pappersomslag och muggar. Respektlöst både mot personalen och folk som kommer efteråt och kanske ska sitta vid det bordet. Nog för att det är McDonalds, men lite stil kan man väl visa.

 22. Andy says:

  @Anneli (#60):

  Hade han städat bort allt utom servetten hade han nog haft en bättre chans.

 23. Roland says:

  En vanlig anställd på McDonalds har bättre instegslön än vad sjuksköterskorna har. Låter väl rättvist?

 24. te says:

  HAHAHA vilken tjej

 25. johan says:

  Oj oj oj, en sån bra tjuvlyssning och sen massa drama i kommentarerna =)

  Mitt bidrag:
  Har själv jobbat med kundservice, inte på donken, men som tekisk support så jag vet EXAKT hur det är att ta emot skit hela dagarna. Det finns inget värre än att göra sitt bästa för att göra ett bra jobb medan de man hjälper gör sitt bästa för att hindra dig att göra ett bra jobb för nästa person. Folk som inte slänger skräpet efter sig gör precis det. De ser till att personer efter sig själva får sämre service. Egoist javist! Bara jag får det bra skiter jag i hur alla andra får det verkar vara mentaliteten.

  Till dig som inte tar undan efter dig:
  Att argumentera för att det är deras jobb är befängt, vad du igentligen vill är att sätta dig själv över de som jobbar där. Du är viktigare än både de som jobbar där och efterföljande gäster. Det är ju inte direkt bara donken som vill att gästerna tar undan efter sig. Se bara på övriga snabbmatsställena. Lägg sedan till större delen av alla lunchresturnager där man får sin bricka och sedan ställer undan den när man är klar. Jag äter alltid efter en gyllene regel: Tar jag med mig maten till bordet , tar jag med ”skiten” därifrån. Får jag maten serverad, lämnar jag det kvar.

  Sen finns det folk som av princip aldrig säger ”Tack” för något de betalar för, just för att de betalat för det…..

  Mer folkvett till folket, TACK!

 26. Emily says:

  Har sjuksköterskorna verkligen mindre än 60 kr/timmen? Svårt att tro det…

  Och jo, #63 Kristina: Pengarna går i litet kretslopp där piser, löner o.s.v. hänger ihop.

  #68: Du behöver inte respektera de som jobbar på McDonald’s fastän de bara försöker göra sitt jobb och se till så du får mat. Det är sånna som du som får hamburgare extra spott…

  =P

 27. Mattias C says:

  #75: har också jobbat med tekniks support och visst, man får ta en massa skit hela tiden men det är ju bara den första tiden man bryr sig. Jobbade med det i tre år och var ju duktigt förhärdad innan man slutade…

 28. Cajoline says:

  ”kötten går upp” betyder att kötten är klara.. det är en grill som grillar på båda sidorna samtidigt.. och när kötterna är klara åker den övre teflonskivan upp.. = kötten går upp. Jag hade 91.80:- i timmen på McDonalds.. Men en heltidslön på Donken är INTE bättre än sjuksköterskornas.. Jag jobbade som donkenarbetare och NU är jag färdig sjuksköterska! :)

 29. Cajoline says:

  Maja aka Syfilis: det går sånna driver ibland, men då kommer det upp en ruta på kassadisplayen där det står att man ska fråga efter plusmeny – så det är rätt svårt att missa eftersom man måste klicka bort den själv :)

 30. teodora says:

  mc donalds i ljungby är värsta rasist ”resturangen!
  en jävla kille som jobbade där sa till m ina svenska vänner
  ”smaklig måltid!” så var det min tur jag fick ett ”du plockar upp efter dig va?”
  blev så jävla sur att jag bad ena kompisen gå ut och starta bilen,
  jag och min andra kompis kastade ut våran mat över hela bordet och sprang ut till bilen.

 31. Fredrik says:

  Klockren tjuvlyssning.

  80, du tänkte inte på att det här antagligen enbart stärkte hans fördomar och gjorde så att han blev ännu mer misstänksam nästa gång? Bara en tanke

 32. SL says:

  Thunderous Applause.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *