Och så uppstod ordet ”födelsekostym”

ICA Fjällbacken, Gävle

En mamma och hennes dotter ~6 står i kön till kassan.

Dottern: Mamma, när du fick mig, hur visste du att jag var en flicka då?
Mamman (förvånat): Det såg jag.
Dottern: Hur kunde du se det?
Mamman (fortfarande förvånad över frågorna): Du var ju naken!
Dottern (förfärat): Var jag NAKEN?!

73 thoughts on “Och så uppstod ordet ”födelsekostym”

 1. Aaen says:

  Happymealungen: Trodde du kom från fritösen på Donken

 2. jurg says:

  50. aaen: jag hörde att han föddes ur ett kinderägg. Hans ömma moder fick både spänning.. ehh leksak? och… choklad? nä fy, den liknelsen höll inte hela vägen fram.

 3. No1 says:

  men FVC #40 ”bara att tvätta med en våt trasa under handuken” jehovas vittnen måste ha världens lugnaste ungar, som exempel, jag bytte nyss blöja på min ett och ½ åriga lillebror, först vred han sig som en ål och sen började han dansa på skötbordet, först efter det lade han sig sig relativt lugnt, men den som kunde täcka hans kön med en duk under tiden, skulle jag gärna vilja se… =)

 4. kelly says:

  Faultfinder: jag menade inte att de avlade barn i edens lustgård, min kommentar syftade på FVC’s kommentar att de endast fick se varandra nakna DÅ de avlade barn, vilket de inte gjort i eden, hence då borde de inte varit nakna. tackar dock för hänvisningen

  FVC: adam och eva skylde sig med fikonblad efter de insett att de var nakna då de ätit av äpplet, inte innan. då var de nakna och naturliga. no worries.

  så om dina eventuella barn råkar ut för en olycka lägger du deras öde i händerna på gud istället för att aktivt rädda ditt eget kött och blod? kärleken till gud är alltså större?

  (fan vad jag hatar mig själv som diskuterar religion under en från början rolig tjuvlyssning.. suck. who have i become..)

 5. Alexander says:

  Jag ska bara ha en sista kommentar sen lägger jag ner det här med att försöka övertyga en person via nätet, det funkar inte :P. Jag håller med kelly, vi är patetiska som diskuterar religion när vi just har läst en rolig tjuvlyssning.

  FVC: På vilket sätt är det mindre att lägga sitt liv i Guds händer att låta hans skapelse, människan, operera och ge blod och på så sätt hjälpa en att överleva, än att ligga och hoppas på ett mirakel? Är det ett mindre mirakel då han lärde oss att operera folk? Är ett mirakel mindre värt än ett annat? Är det inte att skymfa Gud att försöka hindra hans vilja som han tydligt har visat genom att ge oss kunskapen om hur man opererar?

  Nu vill jag inte säga något mer i den här diskussionen, men det kommer jag nog göra ändå.

 6. The Great Faultfinder says:

  #54 kelly: Jo jag vet precis vad du menade och jag ville bara bestyrka huvudtanken i vad du sade. Även om det kan uppfattas att jag letar efter fel… ;)

  Och angående det här med blodet så står även det i bibeln att man skall avhålla sig från det både i GT och NT. I flera fall har blodtransplantationer bidragit till spridande av HIV och aids och andra sjukdomar som sprids via blodet. Flera dödsfall har konstaterats på grund av att patienten har fått ”fel” blod. Dessutom har Jehovas vittnens vägran att ta emot blod lett till en ny avdelning inom läkarvetenskapen, inriktad på blodfri kirurgi och liknande behandlingsmetoder. Forskningen har kommit så långt att det redan idag i många fall är onödigt att göra blodtransplantationer. Det finns en slags vätska som tillfällit kan ersätta blodet och dessutom stimulerar blodproduktionen (EPO), detta då risken att dö vid stor blodförlust ofta beror på otillräckligt med vätska i blodsystemet och inte vid den själva orsaken till att det fattas just blod. Dessutom finns det många olika typer av apparaturer som minimerar blodförlusten vid kirurgiska ingrepp. Det finns även särskilt utvalda kommitéer hos Jehovas vittnen som håller sig uppdaterad om utvecklingen inom läkarvetenskapen och informerar läkare om utvecklingen.

  FVC borde hur som helst bli vald till årets pajas (ja, jag vet att det är tidigt på året). Det som jag stör mig på mest är att såpass många tror att han menar allvar.

 7. Tunthur says:

  vad är grejen med att ni alla föddes i overall? Nån sekt som jag inte hört talas om? Själv hade jag minkpäls och moonboots. det var litet svettigt.

  och på tal om religion, visste ni att när vi föds är vi alla muslimer! de behöver nämligen inte döpas:)

  P.S. Har nog sällan skrattat så mycket åt kommentardelen som på den här lyssningen…. åtminstone tills religionsnacket kom igån. tillbaka till det väsentliga i livet; det var en suverän lyssning ju!

 8. J. says:

  Det behövs tydligen ett förtydligande av #41´s kommentar – FVC, troll, make the connection!

 9. Matte says:

  ”FVC” Du skrev angående sjukdomar;”Vill Gud,så hjälper Han en.”
  Precis! Om man blir sjuk så sänder Gud ett sändebud för att göra en frisk,en läkare alltså.
  Du tror väl inte att självaste Gud ska ta sig tid att komma ”ner” och lägga sina healande händer på de sjuka?
  Nej,för den uppgiften anlitar Han läkare.
  Alla har en uppgift,fått av Gud ,och läkare har fått som uppgift att göra människor friska på Guds kommando.
  Och angående detta med att Jehovas Vittnen (enligt dig) inte ska se på folks kön.Den senaste skandalen om den sekten var ju hur ”ledarna” sysslade med Pedofili…Rimmar ju rätt dåligt,eller hur?

  Angående tjuvlyssningen är det så i mitt fall att jag föddes utan kön och inte förrens jag var 15 fick jag välja vad jag skulle bli.
  En massa ritualer,föreläsningar,psykologsamtal,gå på glödande kol etc. innan jag ansågs redo. *ironi*

 10. Osmo says:

  Men… hur ser man skillnad på flickor och pojkar om de inte har kläder på sig?

 11. Patrik says:

  54: Faktum är att om barnet till någon som är med i Jehovas vittnen i något sammanhang behöver opereras eller få blod så går man emot föräldrarnas önskemål om att avstå behandling och kör på ändå. Kan ju förstås bli problematiskt i vilket fall som helst om de väljer att inte uppsöka sjukvården.

 12. Styrman says:

  Jag var inte naken. Jag föddes med segerhuva jag.

 13. Jehova says:

  FVC såg mitt kön när jag föddes.

 14. Ida says:

  Är det bara jag som tror att FVC driver sjukt mkt med oss?

 15. Eric says:

  Vad gör man med ett Jehovas vittne som kommer av sig hela tiden?

  Sätter honom i koncentrationsläger.

 16. Rebecka says:

  Den som inga kläder har får födas och frysa med kroppen bar!

 17. Nightwolf says:

  Jag föddes som varg, men håren försvann ju äldre jag blev och nu har jag lika mycket kroppsbehåring som en människa XD

 18. Kanske Gud says:

  Nej Ida (#64) va får dig att tro de?
  Mycket rolig tjuvlyssning :)

 19. T. says:

  Haha.. Det där låter som en kompis och hennes dotter. ;P

 20. Killfröken says:

  Det är riktigt knepigt med barn till extremreligiösa. Enligt Läroplanen är jag som lärare skyldig att samarbeta med föräldrarna i DERAS ansvar för uppfostran av barnen.
  Däremot skulle jag vilken dag som helst ”glömma bort” föräldrarnas religion om en av mina elever blev akut sjuk på skoltid och behövde exempelvis blodtransfusion eller något liknande. Det är föräldrarnas religion, inte barnens. Det finns en skillnad där. Min lojalitet ligger (och kommer alltid ligga) hos eleven. Jag respekterar föräldrars rätt att tro vad de vill men inte om den religösa uppfattningen riskerar barnets hälsa.

  Det är i alla fall så jag ser på saken…

 21. pissenisse says:

  Mig hittade de i ett dike i Norge. Åtminstone om man får tro min storasyster.

 22. hejsan says:

  FVC, där sa du det fel.. Adam och Eva var nakna, När de åt äpplet insåg dem det och började täcka för deras könsorgan… Förklara det :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *