"…ojsan, förresten vilket väder vi fått!"

3:an mot Gräshagen, Jönköping

(En Volvo är på väg att köra om den stillastående bussen som precis släppt på passagerare då busschaffören smäller igen dörrarna och kör gasen i botten, vilket resulterar i att Volvon håller på att dra rätt in i sidan på bussen. Volvon tutar vansinnigt medans busschauffören visar fingret och flinar.
Vid nästa hållplats flyger Volvon förbi, tvärstannar och ut hoppar en vansinnig förare och går på bussen.)
Volvonissen: VAD I HELVETE HÅLLER DU PÅ MED?
Busschauffören: Kör buss ser du väl.
Volvonissen: PASSA DEJ JÄVLIGT NOGA DIN IDIOT, ANNARS SER JAG TILL ATT DU ALDRIG SÄTTER FOTEN PÅ EN BUSS MER I HELA DITT LIV.
Busschauffören (spydigt): Ring polisen då.
Volvonissen: JAG ÄR FÖR I HELVETE POLIS!
Busschauffören (tittar ner i golvet): Jamen… (tyst)

139 thoughts on “"…ojsan, förresten vilket väder vi fått!"

 1. Dave says:

  Men lägg ner nu hobbyjurister. Det fattas alldeles för mycket info för att någon ska veta vem som hade rätt. Vilket många tydligen inte verkar ha förstått och gör istället bort sig genom att komma med ”självklara” analyser om vem som gjort fel.

  Ta det för vad det är, en riktigt bra tjuvlyssning.

 2. Scars says:

  Det framgick ganska tydligt i självaavlyssningen att ingen blinkning förregick händelsen… Bussen måste blinka och kolla att det är fritt och före blinkningen har den ingen förkörsrätt, precis som man inte stannar vid ett tomt övergångsställe…

  Med andra ord en massa dumma kommentarer här… Men kanske dags att börja plugga till polis, hade nog vart smidigt ibland… ;)

 3. busschaufför själv says:

  Ok, busschauffören verkar ha gjort fel om han nu inte blinkade och tittade i backspegeln innan han körde ut, men det är otroligt tröttsamt att som busschaufför stå och vänta på varenda jäkla hållplats på att folk ska köra förbi fast man stått och blinkat, ja jag vet inte hur länge jag ibland stått!!! släpp ut bussarna så behöver vi inte köra ut rakt framför er bilister!!! Och det är ännu sämre stil att jaga efter bussen bara för att få skälla ut chauffören. Man blir ju mörkrädd för mindre…

 4. stream says:

  orkar inte läsa igenom allt men jag såg att det var ett påstående i början om att man måste lämna företräde åt bussar på 50 vägar om dom svänger ut från bussfickor, och det stämmer helt korrekt.

 5. Niki says:

  Håller med Dave.
  Sjukt kul.
  Personligen avskyr jag både poliser och busschaufförer.

 6. Pirayan says:

  Så j-vla rätt.. buss förare kör som idioter! :)

 7. Johan says:

  Andreas: Jo, de har förkörsrätt, men de måste ju ändå signalera och visa att de skall svänga ut, bara för att de ”har rätt” kan de ju inte bara kasta sig ut utan att ta hänsyn till andra trafikanter. De får väl se till att bilisterna har en chans att hinna reagera.

 8. Rolle says:

  Karo; Det var inte det det var frågan när jag menade att ”det är jag som betalar er lön”… Jag syftade på polisens okunskap. Det hade lika gärna kunnat vara i en annan situation. Det räcker med att polisen har fel, och att man har blivit oskyldigt anklagad, så kan man kanske säga det jag skrev ;)
  Nu tyder ändå dethär att det var busschaufförens fel, ifall polisen redan höll på att köra förbi.

 9. kolon says:

  Men för fan, ”förkörsrätt” finns det inget som heter i trafiklagstiftningen!

  Visst, lägre än 70 och du har väjningsplikt gentemot en blinkande buss, men det innebär inte att bussen kan dra på blinkersen och stampa plattan i mattan för det.

  En grundregel i trafiken är samarbete. ;)

 10. Bilisten says:

  Citerar trafikförordningen (SFS 1998:1276), 3 kap, 45§:
  ”Där den högsta tillåtna hastigheten är 50 kilometer i timmen eller lägre, skall en förare som närmar sig en buss, vars förare ger tecken för att starta från en busshållplats, sakta ner och ge bussen möjlighet att lämna hållplatsen. Om det behövs skall föraren stanna.
  Bussföraren skall vara särskilt försiktig så att inte fara eller onödig olägenhet uppstår.”

  Jag var inte där, men så som tjuvlyssningen är skriven är det helt klart bussföraren som gjort fel. Jag har råkat ut för liknande situationer, samtliga gånger har bussföraren börjat köra ut utan att först ha blinkat.

  Jag är alltid extra uppmärksam när jag ser en buss, och har de bara börjat blinka INNAN jag börjat passera dem, så stannar jag och släpper ut dem.

 11. Samuel says:

  Det var en gång en buss som tänkte slänga sig ut framför mig på liknande sätt. Han stannade dock tvärt när han upptäckte att jag var en lastbil med släp i 50 km/h. :)

 12. ceecee says:

  BUUUURN!!!

 13. M says:

  Haha, oj va typiskt Jönköping! Jag tänkte att det är en sån sak som kunde hänt i Jönköping innan jag såg att det faktiskt var det… Klockrent!

 14. cresta says:

  *skrattar så mycket att hon får ont i magen*

 15. ghostmaker says:

  Sååå jävla Ägd! hahaha BUUURNED!!!

 16. Sandie says:

  Shiet, tack! haha, satan vilken skojjsig sida, och den här förgyllde min kväll!

 17. my says:

  …och jag som trodde att Jönköping räknades till mellansverige…

 18. Sofia says:

  Men jisses…ha ha ha! Aaaa…ok, att busschaförer kan vara skojjiga men detta va fan droppen. Så där får man ju inte betee sig. Undrar vad som hände sen???

 19. någon says:

  Fan va ägd han blev :D

 20. Kask says:

  Vet inte hur det funkar i andra städer, men i Borås har alla stadsbussarna kopplat P-bromsen till dörrarna, Det betyder att en buss som öppnat en dörr, och stängt den, inte kan köras vidare innan P-bromsen släppts -och den släpps med vänsterblinkerspaken!!!
  Det går bara inte att köra bussen utan att FÖRST blinka vänster!
  Ett bra system som gjort all juridisk diskussion i domstolar onödig.

 21. paj says:

  det här är utan tvekan det roligaste jag läst på länge!!! det enda som varit roligare va ”tyst på dej unge annars dör Bamse”. hahahahaha helt uuuuuuuunderbart!!!!!!! älska!

 22. Krille says:

  många skrive som dom har förstånd. visst.. bussarna som kör i linje trafik har företräde när dom ska lämna hållplats. Men.. dom kan inte bara kasta sig rakt ut. Dom som börjat passera bussen har rätt att passera. Dom kan ju knappast tvärnita och slänga i backen. Busschauffören ska sätta på vänster blinker å kolla så han har fritt på sida å köra sen. Sen skadar det ju inte om busschaufförerna lär sig vad samspel är. Jag är själv yrkeschaufför och kör 60ton tung lastbil. Står bussen i hållplats där vägen sluttar uppåt och halt väglag råder. Så borde dom fatta att för det första så har vi svårt att stanna men sen väldigt svårt att komma igån om det är riktigt halt..

 23. NinjaAsok says:

  Personligen tycker jag att sånna där Bussförare borde bli avplockade sina mänskliga rättigheter…

 24. G says:

  Hahahah, något KNÄCKT chaufför. han verkar ju för övrigt dum i huvudet som pekar fuck you :S

 25. maria says:

  hahahahha DEN BUSSEN VAR JAG PÅ NÄR DET HÄNDE! :D

 26. Snottra says:

  Jag är fan nyfiken på vad det var för hastighetsbegränsning på den vägen.

  maria; vet du?

 27. maria says:

  Snottra: jag tror det är 50.. men volvon körde kanske i 70 och var tvungen att tvärbromsa .. för annars hade dne kört in i bussens sida:P haha jag satt precis vid det förnstret hahah:D

 28. Mammi says:

  stackars chaffis =D

 29. SaraBara says:

  ärligt talat så tycker jag inte det spelar någon roll om polisen var polis eller inte, eller om han inte borde ha kört om där, chauffören betedde sej ändå som ett jävla svin, peka finger och hånflina kan ju i vilket fall som helst inte ha varit nödvändigt ? jävla looser som trodde han var cool, skönt att han blev ordentligt satt på plats !

 30. Snakeeater says:

  Looser är en intressant och kul stavning. Hur tänkte du där?

 31. anka :D says:

  haha självklart ngt sånt ska hända i jkpg :P

 32. Nappe says:

  > Men är det inte så att bussar faktiskt har företrädesrätt då dom
  > svänger ut från bussfickor? I alla fall där det är en
  > hastighetsbegränsning på 50km/t och under.
  Nej, tidigare hade vi skyldighet att lämna företräda och släppa ut dem, men inte sedan 3-4år tillbaka. Nån förkörsrätt eller företrädesrätt har vi överhuvud taget aldrig haft.

 33. primo says:

  Vad spelar det för roll om man har väjningsplikt för bussen på 50-sträckor? Ni som håller på och tjafsar om sånt larv kanske borde inse att det inte går att stanna på 1 m när man håller 50 km/h. Nej istället så om en buss ska ut så får den vänta tills det iaf finns möjlighet för bilar att sakta in eller stanna på ett normalt sätt(dvs inte stå på bromsen för det kan skapa olyckor).

 34. Camilla says:

  HAHAHAHA !! ÅHH klockrent !

  ” Jag är ju för i helvette polis!” HAHAHAHAHAH gud jag älskar den här !!

 35. T says:

  kaxiga jävlar med lågstående yrkesgrupper.

  de går runt och surar å kör sina sträck, när de vet med sig att de borde lagt manken till.

 36. Lolinda says:

  SHIT!!!

  Den här tjuvlyssningen skrev jag för över två år sen, har inte varit inne här sen dess, det var en ren slump när jag kollade på ”tjuvtittat” att jag kom ihåg att skrev det här och kollade om det fanns kvar! 137 kommentarer! Den sista så sent som i år! Hahaha

 37. Emelie says:

  Haha, fy fan vad ägd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *