Om hon följer Kungsgatan till dess slut, kanske?

Tunnelbana mellan Gullmarsplan och Skanstull, Stockholm

Kvinna (~25) till sin partner: Åh, kolla Kaknästornet! (Pekar på Hammarbytornet) Då måste slottet ligga här nånstans. Åh tänk om vi får se kungen!

Cred: Jennie (inte redaktions-Jennie dock)

17 thoughts on “Om hon följer Kungsgatan till dess slut, kanske?

 1. Yenx says:

  Nå, nu finns det ju faktiskt ett torn i Hammarby som ser precis ut som Kaknästornet, bara en storlek mindre. Men lite sött är det med bortkomna turister. =)

 2. Clas (från resten av Sverige) says:

  Tänk om det skulle bli en tjuvlyssning varje gång en förvirrad stockholmare är ute i landet och felaktigt benämner godtyckliga byggnader – vi skulle drunkna i inlägg…

  1. Andreas says:

   Du har såklart rätt. Men för mig är det verkligen hög igenkänningsfaktor i det här inlägget. Jag vet inte hur många gånger jag har trott mig vara den allmänbildade norrlänningen på besök i huvudstaden, fast jag i själva verket har varit helt vilse.

   Och det är faktiskt okej att vara lite vilse när man är ute på äventyr, det är så man lär sig nya saker.

   Kan dock inte rekommendera att man försöker spana efter drottningen på det stora torget vid Drottninggatan. De personer som kommer fram och erbjuder sig att berätta mer, är inte alltid riktiga turistguider.

 3. Emma says:

  Jag kände mig otroligt förlägen när jag läste det här inlägget – jag har nämligen sagt exakt samma sak och trodde att det var jag som var tjuvlyssnad trots att det är två år sedan. Nåja, jag inser ju nu att det förmodligen inte är jag eftersom ovanstående är lika förvirrade :)

 4. Jo. says:

  Kära Tjuvlyssnat! Varför hamnar jag i modereringskön och varför har min kommentar på katt-lyssningen fortfarande inte kommit upp två dagar senare? Är det personligt? :-)

  1. Andreas says:

   Jag ska kolla upp det, first thing in the morning. Så ska det inte vara, återkommer om det imorgon!

 5. Jo. says:

  Varför hamnat jag i modereringskön då och då, ska jag tydligen säga.

 6. Djoseph says:

  Random torn..?

 7. Zlang says:

  Oavsett om det ligger ett torn Söder som ser ut om Kaknästornet så ligger väl inget av dem i närheten av slottet, dessutom bor väl kungen på Drottningholm (ännu längre bort)

 8. Maria F says:

  Skriv ”pekar på Hammarbytornet” istället, det var troligtvis det hon pekade på. Det är likt Kaknästornet och ritat av samma arkitekt. Annars kan man kanske skriva ”ett slumpvalt torn” på svenska? Skriver man ”random torn” så ser det svengelskt ut och dels ger det intrycket att det skulle ha rört sig om ett slumpvalt torn, ett torn vilket som helst, till skillnad från ett som ser ut precis som ett minikaknästorn.

  1. Andreas says:

   Bra poänger, jag korrigerar och skyller formuleringen på att jag som dum norrlänning inte kände till Hammarbytornets likheter med Kaknästornet.

 9. Jo. says:

  Andreas, jag tror att jag listat ut problemet… Om det är det jag tror så var det väldigt personligt, eftersom jag åstadkom det själv…

  1. Andreas says:

   Ja, det var lätt att .se vad som ställde till det. Korrigerat nu, även om kommentaren nog är på det berömda morrhåret.

 10. Jo. says:

  Det sorgesamma är att det betyder att min fantastiska, helt unika katt-kommentar för evigt är förlorad för massorna… :-)

 11. Wildheart says:

  Som om Hammarbyhöjden drällde av såna där torn.
  Random torn…

 12. Markus says:

  Random torn låter roligare för mig som läser det :-)

  För övrigt ett väldigt bra ord, random, kan användas till allt möjligt!

 13. pang says:

  Man ser faktiskt det riktiga kaknästornet från skanstullsbron, fast det är långt bort förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *