Oooh…burn!

Buss 873 mot Nyfors, Stockholm

En kille ~25 sitter bakom en kvinna ~60 på bussen. Killen lyssnar på Death Metal i sin iPod och hörlurarna läcker en hel del ljud. Kvinnan blir märkbart irriterad över detta och vänder sig om till killen för att prata med honom. Killen i sin tur får ta av sig hörlurarna för att höra vad hon säger.
Kvinnan: Du vet väl att du hamnar i helvetet för det där? Du är medveten om det, va?
Killen (efter en kort stunds tystnad): Ja, bandet heter DevilDriver så annat vore väl lite av falsk marknadsföring?

Cred: Kenneth

Vinnarrubrik av Amo

Bubblare:
När nästa låt var ”Highway to Hell” var båda helt säkra. Av Smitthan
På riksväg 666. Av Ida
What a hell of a ride. Av Tjalle
Infernalisk replik på publik kritik. Av Psychoria

Nästa veckas rubriktävling hittar du här

39 thoughts on “Oooh…burn!

 1. Joanna says:

  Hahahah uu…Tung.

 2. Laura says:

  Jag förstår att tanten blev irriterad, det finns inget värre än människor som använder läckande hörlurar.
  Investera i ett par hörlurar som inte läcker tack! Alla delar inte er musiksmak, plus att ett par bra hörlurar kostar typ 70 kr på Expert.

 3. Ronja says:

  ja, det är ju inte presis så att han lyssnade på ”gudvälsignemig” bandet eller ngt….

 4. Frida says:

  Ja, klart folk blir störda av sådant. Det kräver ju full koncentration när man åker buss.

 5. Åsa-Mitt i en vårdnadstvist says:

  60-årig tant? Borde veta bättre, eller?

 6. Marcus says:

  @ Laura: Du vet uppenbarligen ingenting om ljudkvalité. Har du provat ett par lurar som kostar mer än 70 spänn, eller 700 för den delen?

 7. Soffan says:

  Smitthans rubrik var ju mycket bättre =)
  Läckande hörlurar är faktiskt riktigt irriterande om det inte är musik man själv tycker om.

 8. Camilla says:

  buss 873! Där händer det grejeeer

 9. Micke says:

  @Marcus
  Du missade hela poängen. Eller är ditt påstående att ljudkvalitén blir bättre av att hörlurarna läcker? Eller att dyra hörlurar ska läcka?

  Om det inte var det så är det bara att hålla käften.

  (dessutom råder inte absolut korrelation mellan pris och kvalité, men det är en helt annan diskussion)

 10. Catrine says:

  Men vafan! Killen har bra musiksmak, jag är nöjd :D <3

 11. Ubbelubb says:

  Det enda som är värre än att sitta bredvid någon som har läckande lurar är att sitta där någon med läckande inkontinensskydd suttit.

 12. Laura says:

  @6 Marcus. Ja, det har jag. Men nu är det så att alla kanske inte har råd med att lägga ut 700 kr eller finner det nödvändigt att göra det på ett par hörlurar när man kan få ett par som inte LÄCKER för ca 70 kr?
  Jag påpekade bara att om man nu ska lyssna på musik på tåget/tunnelbanan/whatever så kan man väl lägga ut de kronorna så att andra slipper störas?

 13. J says:

  Bra att tanten fick lära sig att 20-talet är slut nu :)

 14. Death says:

  Devil Driver är ett jävla mesig rockband och inte dödsmetall. Lär er skillnaden jävla muppar.

 15. Olivia says:

  Åker man buss/spårvagn/tunnelbana under mindre än en timme tycker jag att folk ska fan sluta störa sig eller ta körkort. Det är för fan kollektivtrafik, då får man räkna med störningar.

  Det är en annan sak om man åker en längre sträcka.

 16. miste says:

  Är det bara jag som reagerar på att tjuvlyssnaren kallar DevilDriver för death metal? Nu tar vi det här en gång till: Bara för att det är skriksång, mörk eller ljus, growl eller gap, så betyder inte det att det är death metal.

 17. Burg says:

  Death Metal på den gamla damens tid var Thore Skogman och Rock-Ragge.

 18. Ubbelubb says:

  #14 Olivia: Du tycker alltså att stör folk i en timme är OK. Är det du som är idioten som tjatade sönder mitt senaste biobesök?

 19. MarySaintMary says:

  Tyvärr råder ju inte heller absolut korrelation mellan kvalité och icke-läckande. Folk som förstår sig på säger ju att Koss Porta-pro är de bästa hörlurarna en normalrik ungdom kan köpa (250:- typ) men de läcker ju som såll.

 20. David says:

  Det lilla jag har hört av Devildriver så skulle jag inte vilja kalla det för ”Death Metal”. Snarare någon sorts modern melodisk metalcore-skit. Usch och fy. Lyssna på Unleashed, Cannibal Corpse eller annan gubbmetal och lär dig hur det ska låta ungjävel.

 21. Wildheart says:

  Burn? Deep Purple? Inte mycke death…

 22. helena says:

  Smitthans rubrik gjorde min dag!

 23. Flurp says:

  @15 miste +1, Ni som klagar på folk som lyssnar på musik när dom åker kommunalt: Flytta ut på landet!

 24. RFP says:

  Det mest tragiska med alla socialt störda typer som inte bryr sig om sin omgivning och därför tycker att det är ok att störa andra med sin musik i en timme eller så, är att det är vi som störts av musiken som om några år får finansiera deras tinnitus-behandling och sjukskrivning med våra skattemedel.

  Sist jag stördes av läckande musik i tysta tågkupen hällde jag vatten över killens huvud. Vaddå? Lite vatten är väl inte så farligt, sånt får man acceptera när man reser kollektivt. Han torkade säkert upp innan han skulle ut i kylan.

 25. Flurp says:

  #21 RFP, jag skulle vara försiktig med att hälla vätska på folk, jag vet många som inte skulle acceptera det. :)

 26. Amanda says:

  Laura: Alla delar inte din musiksmak, eller din känsla för dålig kvalité heller.

  Fett jävla bra kommenterat av killen förresten! <3

 27. Johanna says:

  Men alla butiker får spela skitmusik som alla tvingas lyssna på? Vidare verkar dödsmetall vara det enda folk i allmänhet klagar på, inte klagar någon när exempelvis Rihanna läcker i hela spårvagnen. Och miste, din kommentar gav mig hopp om mänskligheten!

 28. Avenue says:

  #15: Med tanke på att DevilDriver är självklassade som: ”Groove metal, thrash metal, melodisk death metal” så ser jag inte varuti insändaren skulle ha fel?

 29. Sanna says:

  Nu förstörs min åsikt litegrann av händelsen i tjuvlyssningen men jag tycker att man kan lyssna på musik hur högt man vill. Detta säger jag bara för att mina gamla hörlurar var så dåliga att man inte hörde nånting om det inte var jättehög volym…

  DÄREMOT, om någon medpassagerare känner att ”Nä jag orkar inte lyssna på hennes musik” då hade de mer än gärna fått säga till. Kommunikation kallas det tror jag bestämt.

 30. hobs0n says:

  Förbannat roligt av killen där =) vill lägga till att alla idioter som använder lokaltrafik med öppna lurar borde börja springa/cykla/går istället. Därav har jag ett par stängda lurar och ja, jag vet att alla kanske inte har råd med ett par nya stängda lurar. Dock så är dom flesta jag sett/pratat med som har öppnat lurar kaxiga 14isar som bryr sig noll om sin omgivning :/

 31. Wildheart says:

  Ni som tycker att det är helt ok att störa folk hur ni vill, och att dessa borde flytta till landet eller köra bil istället,
  hälsa mamma och pappa att när det gäller barnuppfostran så misslyckades dom med kapitlet hänsyn och respekt.

 32. Micke says:

  Jag förstår varför folk vill lyssna på musik på kommunala färdmedel, men måste dom lyssna så högt så hela ekipaget hör?
  Det är bara egoistiskt och ohyfsat att ha så hög musik på. Vrid ner lite, ni kan höra eran musik ändå, och jag kanske kan läsa min bok utan att behöva lyssna på musik jag inte alls uppskattar.

 33. Stickler says:

  @23: Haha, om du tror att folk som lyssnar på hög musik i hörlurarna gör det enkomt för att irritera andra, så är det nog du och alla andra som tror likadant som borde flytta till landet, hitta en mysig plats, och dra ut huvudet ur röven. hä-häh

 34. Strummerboy says:

  @Stickler: Goddag yxskaft! Läs Wildhearts kommentar en gång till, långsamt och noga, så upptäcker du att din kommentar blev fånigast hittills.

 35. Hyrpullan says:

  haha, vad är det som får er att tro att det är sååå mycket tystare o bättre på landet?

  Vill man ha lugn o ro o lyssna på sin egna musik så ska man köra bil, inget annat.

 36. itix says:

  Nu är väl DevilDriver metalcore snarare än death metal, men ändå.

  Vidare stör jag mig inte onödigt mycket på folk som har musik i hörlurar som läcker. Det är 150 gånger värre med människor som faktiskt lyssnar på musik i sin mobil på högtalaren…

  Sådana har i regel bakvänd (eller sidvänd) keps och byxorna i kvävecken :/

  Läckande lurar är rätt okej i förhållande… fast de förstör hörseln eftersom man behöver ha så hög volym för att dämpa ut omgivningen.

 37. itix says:

  Nu är väl DevilDriver metalcore snarare än death metal, men ändå.

  Vidare stör jag mig inte onödigt mycket på folk som har musik i hörlurar som läcker. Det är 150 gånger värre med människor som faktiskt lyssnar på musik i sin mobil på högtalaren…

  Sådana har i regel bakvänd (eller sidvänd) keps och byxorna i knävecken :/

  Läckande lurar är rätt okej i förhållande… fast de förstör hörseln eftersom man behöver ha så hög volym för att dämpa ut omgivningen.

 38. Noldon says:

  Att säga åt någon med läckande hörlurar att man inte gillar personens musiksmak är som att säga till 2 man hör diskuterar att hålla käften för att man inte gillar samtalsämnet.(ev. inte håller med om argumenten)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *