”…Or you could just Walk man!”

Buss 831, Trångsund

En gubbe ~70 med synlig hörapparat stiger på och sätter sig framför en kille ~16 som lyssnar på musik.
Gubben (vrider sig bakåt): Stäng av!
Killen (tar ur ena hörluren): Va?!
Gubben: Stäng av säger jag!
Killen: Stäng av hörapparaten…
Gubben surnar och vänder tillbaka huvudet, killen stoppar tillbaka hörluren i örat.

Cred: Leopold H

85 thoughts on “”…Or you could just Walk man!”

 1. anders says:

  vem har sagt att killen har hög musik?

 2. KGB Hamstern says:

  Man går även över en social gräns som man säger åt folk att ”stänga av!”, ”kan du sänka lite” är klart bättre. Och till alla dem som hatar folk som spelar musik högt offentliget, flytta in i en jävla grotta nånstans! Seriöst, så jävla hög volym går det inte att få ur ett par hörlurar. Gubben är ingen vardagshjälte, han är bara grinig.

  och som anders säger, vem har sagt att killen ens har hög volym. Visserligen så lär han väl ha någorlunda högt med tanke på att det borde höras om någon säger till. Men seriöst det är verkligen ett I-lands problem. Å fy så hemskt någon stör mig med sin musik, det är ju klart värre än att folk svälter ihjäl. Eller att vi har folk som är hemlös om vi nu ska ta ett mer lokalt problem.

 3. pissenisse says:

  De som har för hög nivå i sina hörlurar får inte åka trampbil, såvida de inte spelar Dire Straits.

 4. Palle says:

  Bussola ja, för bussar är ju verkligen de tystaste fordonen på jorden, för att inte tala om allt folk som pratar på dem. Så 1. Antingen sätter sig gubbfan nån annanstans och 2. Finns det inga andra platser lär det knappast vara någon låg ljudnivå på bussen och då kan killen lika gott få fortsätta ha sin volym som han vill ha den. och ja visst, man ska respektera andra människor, men om gubben nu ska sätta sig på en buss innebär det att han ska kunna ACCEPTERA att det inte är som att slå sig ner i soffan hemma.
  Och i vilket fall som helst befaller man inte på det där viset, killen har visst inte trampat över nån social gräns. Att vara kaxig och vägra när någon BER en har man möjligen gått över en social gräns, men nu bad gubben inte om något, han beordrade…

  Sen att du kallar att ”gå på en buss med hög volym” för att trampa över en social gräns är ju ganska skumt. Ser gott om folk som gör det, och det är INGEN som klagar. Och ni som sitter och tjurar över att någon har musik utan att ens försöka be dem sänka har ju bara er själva att skylla…

 5. Happymealungen says:

  När blev det okej att ha läckande musik i lurarna?
  Och ni som tycker att han gubben snällt borde bett killen sänka en smula, jävligt orginell ståndpunkt. ALLA håller med om att det är bäst att vara trevlig.
  Saken är den att killen faktiskt beter sig dumt från början och då får man räkna med att folk surnar till. Att folk har så svårt att bara vara ”the bigger man” och be om ursäkt istället för att spela allan.

 6. Andreas says:

  Mmm, för musiken som läcke rut hörlurar är seriöst högre än ljudet från motorn på bussen eller trafiken utanför..

  däremot, om nån ber mig sänka volymen för att den råkar vara lite hög så gör jag det av vänlighet. Om någon skulle tilltala mig som gubben i lyssningen skulle jag klart överväga höjja den…

 7. KGB Hamstern says:

  55# Inte jag. Världen är intre trevlig, gubbfan är inte trevlig, jag är inte trevlig och jag kan fortsätta i all oändlighet. Läckande hörlurar är ju verkligen så störande, typ nej. Nedskärningar i välfärden är enormt störande. Men jag natar att vi helt enkelt har olika priorienteringar.

 8. Kalle says:

  Tre snygga kommentarer som får mig att ana en viss ensidig syn på problematiken :)

  ”Blir så trött på gamlingar som tror dom kan bete sej hur dom vill bara för att dom är gamla, sen har dom mage att säga ”Dagens ungdomar vet inget hyfs”! usch” Eller: på ungdomar som tror dom kan bete sig hur dom vill för att dom är gamla och sen har mage att säga ’dagens gamlingar bara gnäller’! usch

  ”Men seriöst det är verkligen ett I-lands problem. Å fy så hemskt någon stör mig med sin musik, det är ju klart värre än att folk svälter ihjäl.” Eller: ’fy så hemskt någon begär att jag sänker volymen/stänger av’

  ”varför ska han respektera gubben om inte guben respekterar honom?” Eller: varför ska mannen respektera ungen om inte ungen respekterar honom?

  Jag ser inte fram emot att bli gammal i ett samhälle som sverige. Håller helt med #47 Bussola och #55 Happymealungen.

 9. elin says:

  HAHAH klockren rubrik !

 10. Bussola says:

  Har alla bott utomlands länge eller? En svensk knyter tyst näven i fickan mot alla orättvisor, plågor och irriterande personer tills de är så förbannade att det exploderar. Tror ni på allvar att omgivningen accepterar era avarter bara för att inte någon snabbt kommer och påpekar att ni stör? Kanske i New York eller Rom men inte i en svensk stad.

 11. KGB Hamstern says:

  58# Minst lika ensidig syn på andra sidan. Och det är ta mig fan enorm skillnad p åatt vilja ta hand om de gammal och att tycka att folk ska stänga av sin mp3.

 12. what says:

  hade vart kul å veta hur hög volym 16åringen hade på musiken.

 13. Meli says:

  Hahaha, som när jag på jobbet kom hem till en lite stingslig tant och hon blir jätteirriterad när jag säger att ljudet är avstängt efter att hon bett mig sänka tv:n. ”Dom pratar ju jättehögt!” Och efter att jag lutat mig lite närmare damen i fråga kan jag faktiskt också höra tv-rösterna, ifrån henne!

  Det visade sig att med hörapparater kan man göra mkt skoj, exempelvis koppla in tv-ljudet direkt till dem istället för att höja ljudet på tv:n.. Och sedan glömma av det. Vi löste situationen till slut iaf!

  Hm, rubriken.. Damon u can do better ;)

 14. Dynadin says:

  Rätt gjort, oavsett ålder så ska ingen komma undan med att vara ouppfostrad…gubben kan be snällt om han vill att killen ska stänga av

 15. Dynadin says:

  Och på vilket sätt beter sig killen dumt från början? Det finns folk som pratar högt, skrattar högt, skriker, har höga mobilsignaler etc. det är sånt man får räkna med då man bor i ett civiliserat samhälle, och om det inte passar så säger man till snällt eller går därifrån

 16. Bolasse says:

  Det är betydligt mer störande med dålig musik i affärer tycker jag, läckande hörlurar låter mycket mindre. Let me Rock in Peace

 17. Axel says:

  #58. Det enda jag menar är att det är många gamla människor som tror dom har monopol på att vara elaka, pekar gärna med hela handen och beter sej på ett otrevligt sett, men vill i sin tur att alla andra ska vara hur trevliga och snälla som helst. Att behandla folk som du själv vill bli behandlad är ju en vettig och beprövad teknik.

 18. johan says:

  helt fantastisk rubrik!

 19. grisen says:

  Alltså, jag förstår inte varför en del tycker killen bar sig illa åt och började gnälla om att han började mucka bråk redan när han steg på bussen.. VART står det att han har svinhög musik? VART står det att det är han som börjar? I tjuvlyssningen står det klart och tydligt att han sitter och lyssnar på musik när gubben kommer på bussen och börjar gnälla och beordra. Varför skulle gnällgubben ses som en vardagshjälte? Han är bara dum. Hade han bett killen sänka musik hade det varit en helt annan sak, och jag kan slå vad om att killen inte skulle replikerat likadant om gubben hade bett honom sänka volymen. Om det nu är så att gubbens hörapparat fångar upp ljudet, som i exemplet med tanten och teven, får han väl lägga av sig hörapparaten eller stänga av. Visst, han har rätt att höra. Men han har fan inte rätt att beordra folk att göra som han vill. Åker man buss får man acceptera att andra också gör det, och att andra inte är beredda att beordras runt utan förklaring. Nä, för er som anser att gubben är en vardagshjälte – jag anser att killen är det som vägrar låta sig beordras.

 20. Palle says:

  Bussola: ”inte i en svensk stad”… haha, det låter så trångsynt att jag måste skratta åt det. Argumentet ”så gör vi här i Sverige!” är ju som klippt ur jantelagen, inskränkt.
  Och även om det nu är så vi gör ”här i Sverige”, så tänker inte jag finna mig i något så absurdt som att folk inte säger till när de störs av något, och säger de till om en så trivial sak som läckande hörlurar ska de tamigfan be trevligt åtminstone första gången de ber. Det hade varit en helt annan sak om killen tagit med sig en bergsprängare och dragit upp den på högsta volym, DÅ hade han gått över en social gräns, och DÅ hade ett befallande ”stäng av!” varit helt på sin plats.

 21. Ellinor says:

  Jag bor inte i en grotta, utan jag åker kollektivt nästan varje dag: trots det tycket jag att man ska se till att ljudet inte läcker ut ur hörlurarna… Precis som man inte ska ta upp flera säten om folk står upp, eller prata onödigt högt med andra eller på mobilen (fast det kan vara kul ibland, eftersom det kan leda till roliga tjuvlyssningar!)
  ”Stäng av!” var lite väl ohyfsat, men jag har faktiskt aldrig tyckt om principen ”hårt mot hårt”, förutom när det gäller sport..
  Så: tummen ner till både gubben och killen. Tummen upp till kollektivtrafik och folk som stör lagom mycket – och alla tjuvlyssningar förstås!

 22. Victor says:

  Jag avskyr ordvitsar… speciellt nar de inte ar sarskilt bra.
  Minus till rubriken, alltsa.

 23. Nathaniel says:

  Läckande hörlurar i all ära, men när uppstod den nya trenden med mobil-högtalare? Hur i helvete kan man sitta med techno eller hip-hop spelandes ur en mobiltelefon på så hög volym att högtalarna mest bara knastrar? Det tycker jag är ett solklart icke, och det är jävligt trist att ungdomar idag inte inser själva att det är väldigt få människor på en buss som delar deras musiksmak. Det går utöver brist på respekt, och närmar sig rent utstuderad jävlighet.

  I detta fallet håller jag med killen. Gubben hade kunnat vara MYCKET vänligare, vilket säkerligen dessutom hade resulterat i att killen sänkt volymen utan snack. Att vara jävlig i kommunaltrafiken besvaras så gott som ALLTID med ännu mer jävlighet. Ber någon mig snällt att sänka gör jag det omedelbart och utan debatt. Beordrar någon mig att stänga av på stört skulle jag också sätta mig på tvären. Gubben borde lära sig allmänt hyfs.

  Är det bara jag som tycker det känns knasigt att vara 21 år och redan börja snacka om ”dagens ungdom” förresten? :>

 24. Ubbelubb says:

  Antar att den här tjuvlyssningen utspelade sig tidigt en regning morgon när bussen var försenad och att de båda inblandade lider av extremt dåligt morgonhumör.

 25. Mattias Ö says:

  Hahaha! Kom att tänka på Fawlty Towers nu :D

 26. Osmo says:

  Gubben borde ha bett snällt. Grabben borde ha inte ha haft hög musik på från början. Nackskott till båda.

 27. Bussola says:

  Palle: Du behöver bekanta dig med begrepp som generaliseringar, och inse att det inte är någon lag att vara blyg i Sverige eller gapig i Italien. Svenskar sitter tyst på bussen och vill ha en lugn stund före eller efter jobbet. Hörlurar på hög volym fyller definitivt en tyst buss eller t-banevagn, eller ett par stolsrader när det bullrar.

  Ingen här vet exakt hur högt musiken lät eller hur grinigt gubben sade till. Jag tolkar bara att det var högt nog att andra hörde den, och att det var utropstecken efter gubbens uttryck, som det skall vara vid en uppmaning. En del läser utropstecken som höjd röst men det är inte rätt.

 28. Rolle says:

  Haha! Skön lösning på problemet! Egentligen så hade gubben bara gjort sig förtjänt av ett sånt svar. Det spelar ingen roll ifall man är yngre eller äldre, man ska behandla varandra med respekt. Det uppförande som gubben hade så var inte att föregå med gott exempel mot de yngre. Det finns allt för många som är av princip tvära mot ungdomar, och tänker att de bara härjar, bråkar, och förstör… Troligtvis så var inte gubben i det här fallet, bättre heller när han var ung. De unga tar efter de äldre, så föregå med gott exempel!

 29. Banarne says:

  Förstår inte varför folk försvarar gubben, visst, killen var ohyfsad men gubben börjad. Är någon dryg och respektlös mot mig så brukar inte jag följa deras ”order”.

 30. annika says:

  Rubriken var det första som fick mig att skratta idag och det är en bra bedrift! Mer sådana ordvitsar och jag kommer gå med ett leende på läpparna hela dagarna, haha!

 31. Farbror Blå says:

  Till alla de som klagar över läckande hörlurar vill jag bara säga att hur fasen skall man själv kunna veta om ens hörlurar läcker? Om inte någon vänligt påpekar det?

 32. Alex says:

  haha, den var faktiskt bra på riktigt…

 33. julia says:

  klockren titel!!!

 34. kokosnoet says:

  haha, det där var fan kul! :D
  nice att det var på 831an i trångsund, jag bor fan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *