Patrik 0,5

Biosalong, Linköping

Två tjejer ~18 sitter längst bak i biosalongen. En reklamfilm visas från Banverket. Reklamfilmen handlar om barn som utmanar varandra att springa på spåren och hoppa undan precis innan tågen kommer. I slutet visas texten: ”Varje år dör unga på spåren. Helt i onödan”
Tjej 1: Vad då ”i onödan”? Om de springer på spåren får de skylla sig själva!
Tjej 2: Mmm.

Cred: Susanna

81 thoughts on “Patrik 0,5

 1. Oxido says:

  #48 Teo: För det första kan jag ju säga att jag självklart inte kan garantera att mina kommentarer alltid är ett moraliskt föredöme.
  .
  Ibland skriver jag saker utan att ha tänkt igenom hur skämtet kan tolkas. Men ser du det som dubbelmoral att man kan skämta om en sorglig sak men inte en annan?
  I detta specifika fallet skämtade jag om själva lekandet och att vissa är negativa till andra som tar risker. Då även ett generellt skämt om lek på spåret som riskabel företeelse.
  .
  Hur tror du själv att det är? Tror du att de flesta som skojar om skjutningen här i forumet känner sig uppriktigt ledsna över den, eller inte bryr sig så jättemycket?
  .
  Jag lekte för övrigt också på spåren när jag var liten.

 2. Oxido says:

  #49 Qwerty: Ja, det skulle nog jag med. Men de kan ju bli vuxna de med. Däremot finns det ju folk som gör riktiga risktaganden som inte handlar om vilka fonder de har utan hur de ska satsa allt de har på en affärsidé etc.
  Det är ju lite åt samma håll som att springa framför tågen.

 3. Laura says:

  Fatta inte det roliga.

 4. Jancy says:

  Jag kan bara hålla med tjejerna om det. Är man så dum att man leker såna lekar så får man skylla sig själv. Och jag ser fram emot fortsättningen av Jurg vs. Oxido.

 5. Wildheart says:

  …får skylla sig själv…så säger man troligen så länge inget barn i ens närhet dör på detta sätt…men om barnet tillhör familjen…

 6. emma says:

  det är faktiskt en lite knepig text… när dör man av nödvändighet? ”helt i onödan” tolkade jag som att det är en onödigt besvärlig metod att välja om man vill dö. med tanke på sammanhanget måste de ju mena ”av misstag”!?

 7. Teo says:

  Att dö i onödan måste väl vara om endå skulle dött snart iaf.

 8. Träsk says:

  Darwin awards i sitt essä?

 9. peppers says:

  antagligen har ingen i jurgs närhet dött av detta, så då bör det vara okej att skämta om det! och inga mer seriösa inlägg i framtiden jurg >( mer skämt åt folket!

 10. Gösta Stark says:

  Det är onödigt att barn ska dö på grund av barnsligt oförstånd.
  När man ser barn leka på spåret bör man leda dem vid örat hem till föräldrarna, och inte ge sig förrän man sett att de verkligen får ett passande straff för sitt livsfarliga upptåg. Annars gör de bara om det.
  Om man ska skämta om döden eller ej, är sannerligen inget jag har någon lust att reda ut, och jag tror att Jurg och Oxido inte heller kommer att komma fram till någon allmän regel för detta. Men om de mot förmodan gör det, bör de gemensamt sätta sig ned och författa en etiketthandledning i ämnet.

 11. saja says:

  rubriken snackar ju inte om deras iq, den speglar på filmen patrik 1,5 o menar att när barnen lekar på rälsen e det bara 0,5 av de kvar, eller?

 12. nena says:

  ja dom får ju skylla sig själv, lite får man ju ändå ha innanför skallbenet

 13. Anonymous says:

  Precis. Håller med flickorna. Sen får man ett av de dära beundransvärda prisen kallade ”Darwin Awards”. (#58 :) ) Inte att förglömma.

 14. Alt0181 says:

  Alla jublar väl över att The jurg är tillbaka och mer i form än någonsin, men jag blir småsur när folk klagar över seriösa kommentarer. Jag har alltid tyckt bäst om de där allvarliga kommentarerna med glimten i ögat som dyker upp när någon större debatt blossar upp. Varje gång något sådant händer får jag så mycket större respekt för jurg och roas därmed ännu mer av ”humorkommentarerna” vi vant oss vid.
  Dessutom är jurg på något magiskt, mystiskt sätt alltid på min sida. Yay!

 15. Kali Ma says:

  vemf*n är patrik

 16. Broken Haiku says:

  Jag håller med jurg till häl…ja 0.5 då.

 17. Sudden says:

  Nummer 12 Degen. Borde det inte bli 2 halvor Patrik, vart tar annars den andra delen vägen?

 18. Von Kruse says:

  Det som väl är intressant med reklamens budskap är väl snarare att banverket hävdar att dessa ungdomar dör ”helt i onödan”. Hur många gånger är det nödvändigt att ungdomar dör på spåren???

 19. Jess says:

  Kalle Anka: Hur skulle du kunna sitta bakom dem om de satt längst bak?

 20. Erik says:

  ”Vad då ”i onödan”? Om de springer på spåren får de skylla sig själva!”

  Verkar helt korrekt.
  Är det inte det Darwin kallar the natural selection.

  Enbart riktigt korkade ungar leker på spår alltså kommer urvalet bli att antalet riktigt snabba korkade ungar kommer att öka.

  Perfekt för att odla några svenska landslag.

 21. Bussola says:

  Dödsfall på spåren slutar med att folk får gå längs vallen med hinkar och leta. Inte att nån får en fin bula i huvudet. Det är vidrigt med såna självmord och ännu värre med idioter som riskerar livet där i onödan.

 22. LPA says:

  1,5-0,5 till Jurg-Oxido

 23. Ubbelubb says:

  #58 Träsk: ”I sin essä”, alternativt i sin uppsats, heter det

 24. Oxido says:

  #49 jurg: Så endast av den anledningen att det inte vore komiskt då? Du tycker inte att det hade varit dålig stil av dig att göra det?

 25. Oxido says:

  #60 Gösta Stark: Sant, det är svårt att sätta någon exakt regel/linje. Jag tror dock att vi alla är överens om att bara för att det handlar om döden är det inte ett ”förbjudet” skämt.

 26. Nisse P says:

  Nu vill jag ställa en fråga: vem är bjorn/Björn?

 27. Nisse P says:

  … det finns inget inlägg av bjorn här. är det raderat av admin? i så fall varför?

 28. Malin says:

  hahah håller faktiskt med.

 29. Tobi says:

  Tror jag var på den där filmvisningen. Det var några pratiga tjejer längst bak som sa nåt sånt. Och huvudfilmen var ”Patrik 1,5”, därav kopplingen till rubriken.

 30. Psychoria says:

  Jag kan bara hålla med tjuvlyssningen. Fick precis ett ”moraliskt dilemma” via utbildning på jobbet som gick ut på att du kan rädda fyra personer som står på spåret med tåg på väg in om du offrar en annan person som står bredvid dig på perrongen-vad gör du?

  Inte en chans att jag skulle knuffa ner nån som gör rätt för att rädda nån som bevisligen inget högre önskar än att komma med på darwinawards homepage, vad är det för jävla fråga?

 31. mli says:

  haha! Jag borde titta in hit lite oftare, det är ju jag som har sagt det där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *